Παλλήνη: 8-6-2021

Αριθμ.Πρωτ.: 139

Καμία συγχώνευση τμημάτων και σχολείων δεν πρόκειται να περάσει!

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Αλέξανδρος Δελμούζος» δηλώνει κατηγορηματικά την αντίθεσή του στην απόφαση της υπουργού Παιδείας να προχωρήσει στη συγχώνευση τμημάτων, πρακτική η οποία οδηγεί σε περεταίρω αύξηση των μαθητών ανά τμήμα, σε αύξηση των κοινωνικών ανισοτήτων στην εκπαίδευση και σε απολύσεις και ανεργία για τους εκπαιδευτικούς.

Μετά τις δηλώσεις πριν λίγο καιρό της κας Κεραμέως, ότι «ο μέσος όρος των μαθητών στις τάξεις είναι δεκαεπτά και ότι έχουμε πανευρωπαϊκά τη χαμηλότερη αναλογία εκπαιδευτικών/μαθητών» έρχεται ο νέος Γενικός   Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας και σε τηλεδιάσκεψη στελεχών της εκπαίδευσης, ανακοινώνει ότι θα προχωρήσει σε συγχωνεύσεις τμημάτων και σχολείων σε όλη την Ελλάδα , ώστε να προκύψει πλεόνασμα εκπαιδευτικών τη νέα σχολική χρονιά για να καλύψει τα κενά που προέκυψαν από τις συνταξιοδοτήσεις.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Αλέξανδρος Δελμούζος» ζητάει από την ηγεσία του υπουργείου παιδείας να πάψει να παίζει με το δημόσιο σχολείο και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και να σταματήσει να επεξεργάζεται κάθε σχέδιο συγχωνεύσεων τμημάτων και σχολικών μονάδων για την σχολική χρονιά 2021- 2022 .

Σε μια χρονιά , λόγω της πανδημίας , που τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας συρρικνώθηκαν η μοναδική απάντηση στις χιλιάδες συνταξιοδοτήσεις εκπαιδευτικών είναι οι μαζικοί μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών και όχι η δημιουργική λογιστική με συγχωνεύσεις τμημάτων, ώστε στο σύνολο της χώρας μας να υπάρχουν αποκλειστικά τμήματα 25 μαθητών .

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι νεοφιλελεύθερες, υιοθετούνται από ανεπαρκείς πολιτικούς , που ανέλαβαν μια θέση στην ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας με αποκλειστική ατζέντα την εξυπηρέτηση των αιτημάτων των σχολαρχών.

Η προσπάθεια της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας που στόχο έχει να πλήξει το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης , θα βρει το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας και τους γονείς απέναντι .

Καλούμε τα μέλη μας σε αγωνιστική ετοιμότητα . Καμία συγχώνευση τμημάτων και σχολείων ,δεν πρόκειται να περάσει!           

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Αλέξανδρος Δελμούζος» αγωνίζεται και διεκδικεί:

  • Καμία συγχώνευση τμημάτων και σχολείων
  • Ολιγομελή τμήματα μαθητών με 20 μαθητές ανά τάξη
  • Μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
  • Ανανέωση των σχολικών συγγραμμάτων και σχολικών βιβλίων, που, κλείνουν σε λίγο καιρό 20 χρόνια!
  • Αναμόρφωση των αναλυτικών προγραμμάτων στη βάση των αναγκών της ελληνικής πραγματικότητας και όχι των αναγκών του ΟΟΣΑ.
  • Περιορισμό της διδακτέας ύλης στο δημοτικό σχολείο 

Ο Πρόεδρος                                                                      Ο Γεν. Γραμματέας

Κων/νος Βερέτσος                                                           Σάββας   Σεχίδης