10/4/21

Δελτίο ΤΥΠΟΥ από τη διαδικτυακή σύσκεψη των ΣΕΠΕ ΑΝ. Αττικής με θέμα το μπλοκάρισμα της λειτουργίας του «δοτού ΠΥΣΠΕ»

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ: Κ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ & ΔΕΛΜΟΥΖΟΥ

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ -ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΔΙΑΓΡΑΦΗ

Την Πέμπτη 8/4/21 πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή σύσκεψη και των τεσσάρων ΣΕΠΕ Ανατολικής Αττικής με θέμα τη λειτουργία του ΠΥΣΠΕ Ανατολικής Αττικής, ύστερα από το κάλεσμα του συλλόγου Π.Ε. «Κ. Σωτηρίου» .

Τα Δ.Σ. των Συλλόγων Π.Ε. Αν. Αττικής κατήγγειλαν τη συγκρότηση του δοτού ΠΥΣΠΕ, αφού πρόκειται για απαράδεκτη αυταρχική ενέργεια της κυβέρνησης και του Υπ. Παιδείας το οποίο καταργεί ουσιαστικά το θεσμό του αιρετού που λειτουργεί εδώ και ένα αιώνα στη εκπαίδευση με εξαίρεση την περίοδο της χούντας. Αυτά τα Υπηρεσιακά Συμβούλια αντιστρατεύονται κάθε δημοκρατική αρχή και στρέφονται ενάντια στον κλάδο και τη δημόσια εκπαίδευσηβκαθώς μετατρέπονται σε όργανα διοίκησης που θα λειτουργούν με πλήρη αδιαφάνεια και μη ελεγχόμενα κριτήρια και χωρίς έστω τη φωνή των εκπαιδευτικών που είχαν τη δυνατότητα να εκφράζουν οι αιρετοί.

Το ΥΠΑΙΘ και η ΠΔΕ Αττικής 1/4/21 συνεχίζοντας την τακτική της προκλητικής και θρασύτατης αγνόησης της απόφασης του 95% και πλέον του κλάδου για την απονομιμοποίηση των ψευδοεκλογών και των «αποτελεσμάτων»  τους  προχώρησε σε νέα ανασυγκρότηση όλων των ΠΥΣΠΕ μεταξύ αυτών και του ΠΥΣΠΕ Ανατολικής Αττικής.

ΕΔΩ Η ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ.

Αντιδημοκρατική κίνηση της κυβέρνησης και του Υπ. Παιδείας που ενεργοποίησε το αρ. 123 του Ν. 4763/2020 (ΦΕΚ 254/ 21-12-2020) και προχώρησε σε αντικατάσταση των «αιρετών» που παραιτήθηκαν μετά τη συγκρότηση των δοτών οργάνων που ονομάζει Υπηρεσιακά Συμβούλια ΚΑΙ τοποθέτησε σε αυτά συναδέλφους χωρίς μάλιστα πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Αυτός ο αντιδημοκρατικός κατήφορος του Υπ Παιδείας ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ. Τα δοτά ΠΥΣΠΕ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΉΣΟΥΝ.

Με βάση αυτή τη κοινή επιδίωξη και τις ανακοινώσεις των συλλόγων μας και των αποφάσεων της ΔΟΕ από κοινού τα 2 σωματεία( ΣΕΠΕ «Κ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ», ΔΕΛΜΟΥΖΟΣ)

ü  καλούμε όλες/όλους τις/τους συναδέλφους που στελεχώνουν το δοτό ΠΥΣΠΕ Αν. Αττικής να παραιτηθούν (τα μέλη που υπήρχαν και στη πρώτη σύνθεση και παραιτήθηκαν πρέπει να το κάνουν εκ νέου με βάση τη νέα απόφαση συγκρότησης) και να μας κοινοποιήσουν τις παραιτήσεις για να ενισχύσουμε την πράξη τους και να ενημερώσουμε τη ΔΟΕ

ü  Στην κατεύθυνση αυτή θα καλύψουμε πλήρως νομικά και συνδικαλιστικά ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΠΣΠΕ ώστε να μην έχουν καμία συνέπεια με την μη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις. Ως πρώτο άμεσο βήμα προκηρύσσουμε 3ωρη στάση εργασίας η οποία ενεργοποιείται στη έναρξη κάθε καθορισμένης από την πρόσκληση συνεδρίασης του δοτού ΠΥΣΠΕ ώστε όλα τα μέλη να είναι απολύτως κατοχυρωμένα να μην παραστούν στη συνεδρίαση ώστε αυτή να μην πραγματοποιηθεί ελλείψει απαρτίας. Να υποχρεωθεί έτσι το Υπουργείο να αποδεχτεί τη θέση του κλάδου για τη λειτουργία των υπηρεσιακών συμβουλίων.

ü  Οι σύλλογοι καλούμε τη ΔΟΕ να προκηρύξει Απεργία -ΑΠΟΧΗ για τα μέλη των υπηρεσιακών συμβουλίων προκειμένου να απέχουν από τα καθήκοντα και τη συμμετοχή τους σ αυτά στο σύνολό τους και πανελλαδικά και θα εξετάσει αντίστοιχη πράξη από τη μεριά των συλλόγων μας αν χρειαστεί.

ü  όποιος δεν αξιοποιήσει την ΠΛΗΡΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ της ΔΟΕ και δεν απέχει από τη διαδικασία του συμβουλίου, στρέφεται ενάντια στον κλάδο και τίθενται εκτός των Συλλόγου μας και του Κλάδου, Με βάση τις συλλογικές αποφάσεις μας ( ΔΟΕ-ΣΕΠΕ) θα κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες διαγραφής τους από τους συλλόγους μας με τήρηση των καταστατικών όρων του κάθε σωματείου

ü  θα προχωρήσουμε σε κοινή παράσταση στη Δ/νση ΑΝ. Αττικής για να καταθέσουμε την απόφασή μας επιδιώκοντας να μπλοκάρουμε οποιαδήποτε λειτουργία ΠΥΣΠΕ και στην ΠΔΕ Αττικής μαζί με άλλους ΣΕΠΕ

Διευκρινήσεις

Για τη στάση εργασίας

Την απώλεια των χρημάτων των συναδέλφων από τη στάση εργασίας θα επιβαρύνεται και θα καταβάλλουν στους εμπλεκόμενους οι σύλλογοι από τα ταμεία τους καθώς η μη παρουσία τους είναι αναγκαιότητα και απαίτηση του κλάδου και δεν πρέπει να επιβαρυνθούν προσωπικά οικονομικά. Για άλλη μια φορά καλούμε όλα τα μέλη του δοτού ΠΥΣΠΕ - ακόμα και αυτά που αρχικά συμφώνησαν στη συμμετοχή τους -να επανακαθορίσουν τη στάση τους και να μην αποδεχτούν να γραφούν τα ονόματα τους με μαύρα γράμματα στην ιστορία κατάργησης του θεσμού των αιρετών.

Για την ΑΠΕΡΓΙΑ -ΑΠΟΧΗ

Από τη σύσκεψη μας μέχρι την έκδοση του Δελτίου πληροφορηθήκαμε ότι μεσολάβησε απόφαση του Δ.Σ. της ΔΟΕ για προκήρυξη ΑΠΕΡΓΙΑΣ -ΑΠΟΧΗΣ από τα υπηρεσιακά συμβούλια. Αυτό αποτελεί μια θετική εξέλιξη αλλά μέχρι την ενεργοποίηση της με εξώδικο από την ομοσπονδία οι σύλλογοι μας θέτουν σε ισχύ τις στάσεις εργασίας.

Για ό,τι νεότερο θα σας ενημερώσουμε.

Τα Δ.Σ. των συλλόγων