ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ 3 ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Πραξικοπηματικά η συγκρότηση του ΠΥΣΠΕ από την Περιφέρεια και το ΥΠΑΙΘ

Μετά και την παραίτηση των αιρετών καλούμε τα διορισμένα μέλη να παραιτηθούν

Τετάρτη 24/2/21 στις 11π.μ. στη Δ/νση Αν. Αττικήςμπλοκάρουμε την πρώτη απόπειρα συνεδρίασης του ΨΕΥΔΟ - ΠΥΣΠΕ

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Αττικής με την απόφασή του(Φ30/2575), στις 18-2-12021, προχώρησε στη συγκρότηση του ΠΥΣΠΕ Ανατολικής Αττικής σε πλήρη ευθυγράμμιση με την πραξικοπηματική πολιτική του ΥΠΑΙΘ. Μεταξύ των άλλων αναφέρει, πως για την τοποθέτηση των συναδέλφων ως μόνιμα μέλη του ΠΥΣΠΕ, λήφθηκαν υπόψη «οι αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος τους». Αυτό είναι ψευδές και καταγγελτέο καθώς ορίστηκαν διορισμένα μέλη ΧΩΡΙΣ ΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥΣ.

Επομένως η απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή είναι τουλάχιστον αυθαίρετη. Ουσιαστικά πρόκειται για προσπάθεια επιβολής συμμετοχής σε ένα δοτό όργανο σε συναδέλφους που ΔΕΝ ΤΟ ΑΙΤΗΘΗΚΑΝ.

Ελπίζουμε σε όλη την παραπάνω διαδικασία να μην υπάρχουν μυστικές προφορικές συμφωνίες, τακτικισμοί και μεθοδεύσεις, κάτω από το τραπέζι, κάτι που άλλωστε θα φανεί με την εξέλιξη των γεγονότων και τη στάση του καθενός. Θυμίζουμε πως σύμφωνα με προηγούμενη ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας, αλλά και της Δ.Ο.Ε. όποιος/όποια συνεργήσει με το σχέδιο του υπουργείου ενάντια στον κλάδο αποδεχόμενος το ρόλο του δοτού αιρετού ή του διορισμένου μέλους δεν έχει καμιά σχέση με τον εκπαιδευτικό κόσμο και βάζει τον εαυτό του απέναντι σε αυτόν. Άρα δεν έχει θέση στο σύλλογό μας και θα διαγραφεί άμεσα από αυτόν. Δεν μπορεί συνάδελφοι, μέλη Συλλόγων, να νομιμοποιήσουν με τη συμμετοχή τους τις συνεδριάσεις του συμβουλίου χωρίς τη συμμετοχή αιρετών εκπροσώπων των συναδέλφων εκλεγμένων με πραγματικά δημοκρατικές διαδικασίες. Όποιος το αποδεχτεί διευκολύνει τη λειτουργία υπηρεσιακών συμβουλίων χωρίς την εκπροσώπηση του κλάδου, που είναι και ο στόχος του Υπ. Παιδείας.

 Όπως όλοι γνωρίζουμε, σύμφωνα με τις αποφάσεις του κλάδου, με τη συγκρότηση του ΠΥΣΠΕ οι φερόμενοι ως αιρετοί από τις ψευδοεκλογέςΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΑΝ.

Καλούμε και τα διορισμένα μέλη, τακτικά και αναπληρωματικά

  • Να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους, συντασσόμενοι με τις αποφάσεις του κλάδου.
  • Να ΜΗΝ ΠΡΟΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ώστε να ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΑΡΤΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ. Αυτό έχει γίνει και άλλες φορές στο παρελθόν, τα διορισμένα μέλη ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ και έχουν πλήρη συνδικαλιστική κάλυψη γι΄ αυτό.
  • Να προσβάλλουμε την αυθαίρετη πράξη της Διοίκησης να τους ορίσει χωρίς αίτησή τους από κοινού με τους ΣΕΠΕ Αν. Αττικής
  • Να μπλοκάρουμε την πρώτη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου στις 11π.μ. με παράστασητων ΣΕΠΕ Αν. Αττικής

Με αυτό τον τρόπο θα υποχρεώσουμε το Υπουργείο να καταλάβει ότι δε θα βρει «εφιάλτες» στο σώμα των εκπαιδευτικών και ο μόνος τρόπος να λειτουργήσουν τα υπηρεσιακά συμβούλια είναι να αποδεχτεί τις θέσεις του κλάδου και να παρατείνει τη θητεία των προηγούμενων συμβουλίων μέχρι το συντομότερο δυνατό χρόνο και με όλα τα μέτρα ασφαλείας που έχουμε προτείνει να προχωρήσει σε κανονικές και ελεύθερες εκλογές για την εκλογή των αιρετών του κλάδου.

 Σε κάθε περίπτωση είμαστε αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουμε τις αυθαιρεσίες της υπηρεσίας με όλα τα «όπλα» που διαθέτει το συνδικαλιστικό κίνημα (απεργιακές μορφές, Απεργία – Αποχή, συλλογικές παρεμβάσεις και μπλοκάρισμα των ΠΥΣΠΕ κλπ) να στηρίξουμε και να καλύψουμε πλήρως τους συναδέλφους και συνδικαλιστικά και νομικά.

Καλούμε :

v Τον Περιφερειακό Δ/ντή να ανακαλέσει την απόφασή του.

v Τους όμορους Συλλόγους εκπαιδευτικών της Δ/νσης Π.Ε. Ανατολικής Αττικής να πάρουν ανάλογες αποφάσεις και να μπλοκάρουμε από κοινού κάθε απόπειρα λειτουργίας του ψευδο-ΠΥΣΠΕ εκκινώντας με παράσταση στην πρώτη πρόσκληση συνεδρίασης ΠΥΣΠΕ την Τετάρτη 24/2 στις 11π.μ.

v Τη ΔΟΕ να πάρει θέση εκ νέου για το θέμα αφού το ζήτημα αφορά τον τρόπο συγκρότησης των ΠΥΣΠΕ σε όλη την Ελλάδα και να στηρίξει με όλα τα μέσα τη συλλογική άρνηση της επιβολής της διοίκησης.

v Ακόμη μια φορά ζητάμε , έστω και την ύστατη στιγμή, το Υπουργείο Παιδείας να ακυρώσει τις εκλογές παρωδία (5% συμμετοχή) και να παρατείνει τη θητεία των αιρετών, όπως έγινε στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα, και να πραγματοποιηθούν οι εκλογές δια ζώσης, με όλα τα μέτρα προστασίας όπως έχει προτείνει ο κλάδος.