Τελευταίες Αποφάσεις Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου

Τελευταίες Ανακοινώσεις Αιρετών ΠΥΣΠΕ Ανατολικής Αττικής

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, μετά από συνάντηση με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ένωσης 

Θεολόγων, χαρακτήρισε τα νέα προγράμματα «απαράδεκτα και επικίνδυνα» τα νέα προγράμματα και επισήμανε ότι μπορεί να προκαλέσουν «ρήξη» στη σχέση Εκκλησίας και Πολιτείας και «ζημιά στην κοινωνία». 

Από την πλευρά του, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, απαντώντας στο σχόλιο αυτό, τόνισε ότι τα νέα προγράμματα του μαθήματος των θρησκευτικών είναι «αποτέλεσμα πιλοτικής εκπαιδευτικής εμπειρίας τριών ετών, καθώς και πολύμηνου διαλόγου με τους εκπαιδευτικούς-θεολόγους και εκπροσώπους της Εκκλησίας». 

Τόνισε δε, ότι το υπουργείο είναι πάντα ανοιχτό στο διάλογο με την Εκκλησία. «Το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων είναι πάντοτε ανοικτό στο διάλογο με την Εκκλησία και προσωπικά με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών, με τον αυτονόητο αμοιβαίο σεβασμό των διακριτών θεσμικών ρόλων» τονίζει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του υπουργείου, που παράλληλα τονίζει ότι τα θρησκευτικά είναι ένα μάθημα «όπως όλα τα μαθήματα». 

 

Όπως έγινε γνωστό από πλευράς της Αρχιεπισκοπής, ο  Γενικός Γραμματέας της ΠΕΘ κ. Παναγιώτης Τσαγκάρης και τα μέλη της Ένωσης, επισκέφθηκαν τον Αρχιεπίσκοπο για να «εκφράσουν», όπως είπαν «την αγωνία των θεολόγων καθηγητών, των παιδιών και των γονιών για τα νέα προγράμματα σπουδών που βεβιασμένα εφαρμόζει ο Υπουργός Παιδείας». 

Με τη σειρά του, ο κ. Ιερώνυμος τόνισε ότι «το μάθημα των θρησκευτικών περνάει μια κρίση» και εξέφρασε την πεποίθηση ότι τα νέα προγράμματα «δεν θα αποδώσουν καρπούς αλλά μεγάλη ζημιά στην Παιδεία και την Κοινωνία». 

Μάλιστα, ο Αρχιεπίσκοπος έκανε έκκληση στον πρωθυπουργό να σταματήσει αυτή την προσπάθεια.