Εκτύπωση

 

 Αριθμ.Πρωτ.: 88

4-11-2020

 

Την Πέμπτη 5 – 11- 2020 στις 13. 30 καλούμε τα μέλη μας σε παράσταση διαμαρτυρίας για την απόσυρση των υποψηφιοτήτων μας

Το ΔΣ του συλλόγου Αλέξανδρος Δελμούζος καλεί τα  μέλη του να γυρίσουν την πλάτη στις εκλογές παρωδία  της Κεραμέως .

Η υπουργός του παγουρίνο και της μάσκας- αερόστατο αποφάσισε και διέταξε  ηλεκτρονική ψηφοφορία για τις εκλογές των υπηρεσιακών συμβουλίων .

Οι αιρετοί του κλάδου αποτελούν τον μηχανισμό ελέγχου των αποφάσεων των υπηρεσιακών συμβουλίων . Η αξιοκρατία και η δικαιοσύνη στις υπηρεσιακές μεταβολές κατακτήθηκαν με αγώνες και επιβλήθηκαν στις κυβερνήσεις ως νίκη των εκπαιδευτικών της τάξης , που στηρίζουν καθημερινά  το δημόσιο σχολείο.

Το κύρος των αιρετών είναι συνυφασμένο με την διαδικασία εκλογής τους . Με τρόπο αδιαμφισβήτητο,   σε κλίμα γόνιμης ανταλλαγής απόψεων  , σε μια γιορτή της δημοκρατίαςμε συμμετοχή εκατοντάδων χιλιάδων συναδέλφων ,  η εκλογή των αιρετών μελών  , θωράκισε τον  θεσμό των υπηρεσιακών συμβουλίων  και αποτέλεσε μέχρι και σήμερα τον κορυφαίο παράγοντα της εύρυθμης  λειτουργία τους.

Η επιβολή  του ηλεκτρονικού τρόπου ψηφοφορίας γίνεται με σκοπό να απαξιώσει το κύρος των αιρετών στα υπηρεσιακά συμβούλια και να τα καταστήσει πειθήνια όργανα εφαρμογής κυβερνητικών επιλογών . Δεν είναι τυχαίος και ο πρόσφατος πρωτοφανής  διορισμός των   διευθυντών πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων διευθύνσεων χωρίς καμιά αξιοκρατική διαδικασία  , αλλά και ο αποκλεισμός των αιρετών από τις διαδικασίες επιλογής στελεχών .

Η διαδικασία - μπάχαλο που προτείνει το υπουργείο για την ανάδειξη των αιρετών , είναι μέρος ενός συνολικού σχεδίου που στοχεύει στην απαξίωση του θεσμού και στην εφαρμογή  ανάλογων διαδικασιών , με την επιλογή διευθυντών εκπαίδευσης  , στο σύνολο των υπηρεσιακών μεταβολών !

Σε συνδυασμό με την επιστροφή των συμβούλων σε ρόλο επιθεωρητή και  της αντιδραστικής  αξιολόγησης  του εκπαιδευτικού , οι εκλεγμένοι , μέσα από μια αδιαμφισβήτητη δημοκρατική διαδικασία χιλιάδων εκπαιδευτικών  , αποτελούν τροχοπέδη στα σχέδια της κατάληψης του κράτους από τους κομματάρχες της δήθεν αριστείας των δικών τους παιδιών .

Ο τρόπος εκλογής με ηλεκτρονική κάλπη εκχωρεί σε ένα λογισμικό μιας άγνωστης  εταιρίας , οποία επιλέχθηκε χωρίς ανοιχτό διαγωνισμό , το σύνολο των προσωπικών δεδομένων των εκλογέων , ακόμα και της ψήφου τους . Μοναδική ασφάλεια που παρέχεται είναι μια διαβεβαίωση πως δεν θα διαρρεύσει το παραμικρό προσωπικό δεδομένο !

Επιπλέον , σύμφωνα με το Π.Δ. 1/2003 που διέπει τις εκλογές των υπηρεσιακών συμβουλίων , η ψηφοφορία  πρέπει να διεξάγεται με  αμεσότητα, καθολικότητα και μυστικότητα .

Τίποτα από αυτά δεν διασφαλίζει ο ηλεκτρονικός τρόπος .  Κανείς δεν μπορεί να βεβαιώσει ποιος βρίσκεται πίσω από τον Η-Υ . Αναλογικά είναι η διεξαγωγή μιας ψηφοφορίας με κάλπη χωρίς την επίδειξη εγγράφου στην εφορευτική επιτροπή που ταυτοποιεί τον ψηφοφόρο .

Συνάδελφοι , η διαδικασία στην δημοκρατία αποτελεί ουσία. Εκλογές έχει διεξάγει και η  χούντα στην χώρας μας . Η αδιάβλητη διαδικασία νομιμοποιεί το αποτέλεσμα !

Το σύνολο των παρατάξεων και των συναδέλφων υποψηφίων σε εφαρμογή της απόφασης της ΔΟΕ έχει αποσύρει τις υποψηφιότητες του .

Η υπουργός , σε μια πράξη βαθύτατα προσβλητική και αντιδημοκρατική , επιμένει να διασύρει τους εκπαιδευτικούς υποψήφιους και να τους διαπομπεύει δημόσια κάνοντας χρήση των ονομάτων τους στην εκλογική διαδικασία παρωδία που στήνει στις 7 Νοεμβρίου , ενώ αυτοί έχουν αποσύρει τις υποψηφιότητες τους .

Τα μέλη του συλλόγου Αλέξανδρος Δελμούζος με οποιοδήποτε τρόπο δεν θα νομιμοποιήσουν τις εκλογές της Κεραμέως .

Απέχουμε από την διαδικασία .Καλούμε  όλους τους συναδέλφους οι οποίοι ορίστηκαν ως μέλη εφορευτικής επιτροπής , να παραιτηθούν παρέχοντάς τους συνδικαλιστική κάλυψη σε περίπτωση που δεχτούν πιέσεις από την διεύθυνση Εκπαίδευσης  για συμμετοχή στη διαδικασία. Το ίδιο έχει πράξει και η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για τους διοικητικούς υπαλλήλους

Είναι μια πολιτική πράξη αντίστασης στον συνολικό σχεδιασμό του υπουργείου για επιβολή καθεστώτος τρομοκρατίας και αναξιοκρατίας στην εκπαιδευτική πραγματικότητα .

Την Πέμπτη 5 - 11 στις 13. 30 καλούμε τα μέλη μας σε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της διεύθυνσης Π.Ε ανατολικής αττικής για να απαιτήσουμε να προχωρήσει η διεύθυνση σε πράξη αποδοχής απόσυρσης, του συνόλου των υποψηφιοτήτων των μελών μας . 

Ο Πρόεδρος                                              Ο Γεν. Γραμματέας

Κων/νος Βερέτσος                                     Σάββας   Σεχίδης