Εκτύπωση

 Αριθμ.Πρωτ.: 85

6-10-2020

Καμιά προϋπόθεση δεν έχει εξασφαλιστεί από το Υπουργείο για τη σύγχρονη τηλεκπαίδευση

Ο σύλλογος εκπαιδευτικών Αλέξανδρος Δελμούζος από την αρχή της υγειονομικής κρίσης , με ανακοινώσεις έχει εκφράσει τους έντονους προβληματισμούς του, για τη σύγχρονη τηλεκπαίδευση μέσω της ιδιωτικής πλατφόρμας .

Μετά από ένα μεγάλο διάστημα που πέρασε ανεκμετάλλευτο, χωρίς καμία προετοιμασία , χωρίς καμία επιμόρφωση, χωρίς καμία προμήθεια υλικού για μαθητές και εκπαιδευτικούς, οι εκπαιδευτικοί μέσα από εγκυκλίους καλούμαστε υποχρεωτικά να υλοποιήσουμε σύγχρονη τηλεκπαίδευση. Μάλιστα η διαδικασία αυτή, για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, χρησιμοποιείται από την ηγεσία του υπουργείου ως κατασταλτικός μηχανισμός εναντίον των καταλήψεων των μαθητών!

Με δεδομένο πως η ΔΟΕ συνεχίζει την ένοχη σιωπή της και δεν προσφέρει καμία συνδικαλιστική κάλυψη στους συναδέλφους, ο σύλλογος εκπαιδευτικών Αλέξανδρος Δελμούζος ξεκαθαρίζει :

  1. Δεν υφίσταται υποχρεωτική σύγχρονη τηλεκπαίδευση , αν δεν παρέχονται στον εκπαιδευτικό ο χώρος και κατάλληλα μέσα για να την υλοποιήσει . Κανένας νόμος και καμιά εγκύκλιος δεν επιτάσσει την κατοικία του εκπαιδευτικού, ως χώρο υλοποίησης σύγχρονης τηλεκπαίδευσης, και τον προσωπικό τους ηλεκτρονικό υπολογιστή ως μέσο .
  2. Δεν υφίσταται υποχρεωτική σύγχρονη τηλεκπαίδευση, αν δεν έχει εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη και καθολική συμμετοχή ΟΛΩΝ των μαθητών σε αυτήν . 

Οι παραπάνω προϋποθέσεις αποτελούν ουσιαστικούς λόγους και ισχυρά επιχειρήματα, ώστε η υποχρεωτικότητα της σύγχρονης τηλεκπαίδευσης να καταστεί ανενεργή.

Καλούμε την ΔΟΕ, για άλλη μια φορά να λάβει και ξεκάθαρη θέση και να θωρακίσει συνδικαλιστικά τους συναδέλφους .

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να καταγγείλουν άμεσα, τις τυχόν προφορικές ή γραπτές εντολές να υλοποιήσουν σύγχρονη τηλεκπαίδευση, ενώ δεν τηρούνται οι δύο παραπάνω προϋποθέσεις .

Επιπλέον πρέπει άμεσα να εξαιρεθεί η υποχρεωτικότητα της σύγχρονης τηλεκπαίδευσης από τους μαθητές του νηπιαγωγείου. Η ευαίσθητη ηλικία των μαθητών του νηπιαγωγείου δεν προσφέρεται για τέτοιου είδους πειράματα και διαδικασίες .

Ο Πρόεδρος                                               Ο Γεν. Γραμματέας

Κων/νος Βερέτσος                                     Σάββας   Σεχίδης