Εκτύπωση

 Αριθμ.Πρωτ.: 78

11-9-2020

Έπεσαν οι μάσκες της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας.

Ανοργάνωτοι, Απροετοίμαστοι, Ανεύθυνοι

Η εκτός τόπου και χρόνου εγκύκλιο που έλαβαν αργά σήμερα το μεσημέρι οι σχολικές μονάδες όλης της χώρας , η οποία ανατρέπει βίαια τον σχεδιασμό τους για τον αγιασμό έναρξης της σχολικής χρονιάς και αγνοεί επιδεικτικά τις ιδιαίτερες συνθήκες τέλεσής του ( έλλειψη ιερέων λόγω εορτής της ύψωσης του τίμιου Σταυρού και πρώτη μέρα σε συνθήκες υγειονομικής πανδημίας) αναδεικνύει την ανευθυνότητα της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας. δημιουργεί τεράστια αναστάτωση στην εκπαιδευτική κοινότητα και μεγάλη ανησυχία για τον τρόπο που θα διαχειριστούν την πανδημία.

Παρά τις καθημερινές εξαγγελίες τους στα ΜΜΕ για μάσκες, παγουρίνα και εκπαιδευτικούς η πραγματικότητα στα σχολεία είναι τελείως διαφορετική.

Μια συγγνώμη σε ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα δεν είναι αρκετή. Η παραίτηση τώρα είναι η μόνη πράξη ευθύνης, πριν ζήσουμε χειρότερες καταστάσεις στις δύσκολες μέρες που μας περιμένουν .

Ο σύλλογος εκπαιδευτικών Αλέξανδρος Δελμούζος Καλεί τις σχολικές μονάδες να τηρήσουν τον προγραμματισμό που με υπεύθυνότητα και σεβασμό στις ανάγκες των μαθητών τους, έχουν σχεδιάσει και έχουν ήδη ανακοινώσει προς τη σχολική κοινότητα.

Ο Πρόεδρος                                               Ο Γεν. Γραμματέας

Κων/νος Βερέτσος                                     Σάββας   Σεχίδης