Εκτύπωση

Παλλήνη:27-8-2020

 Αριθμ.Πρωτ.: 70

Με αφορμή τη συνάντηση του Δ.Σ. του Συλλόγου με τον Δ/ντή Εκπαίδευσης. ΟΙ θέσεις μας που κατατέθηκαν. Οι απαντήσεις του Δ/ντή.

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26-8-2020 συνάντηση μεταξύ του Δ.Σ. του συλλόγου Αλ. Δελμούζος και του Διευθυντή εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής . Ο Σύλλογος κατέθεσε εγγράφως τα αιτήματα του στον Διευθυντή Εκπαίδευσης . Από την πλευρά του Δ.Σ. τέθηκαν τα παρακάτω θέματα :

1. Έγκαιρη ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης ΟΛΩΝ των κενών, όλων των κλάδων, πριν από τις τοποθετήσεις μόνιμων και αναπληρωτών. Οι συνάδελφοι που θα κάνουν αίτηση τοποθέτησης πρέπει να γνωρίζουν έγκαιρα όλα τα πραγματικά κενά που υπάρχουν στα σχολεία. Τοποθετήσεις των αναπληρωτών με ακριβώς τα ίδια κριτήρια που ισχύουν στους μόνιμους εκπαιδευτικούς .

2. Για τους συναδέλφους όλων των ειδικοτήτων που δεν είναι δυνατή η συμπλήρωση του διδακτικού τους ωραρίου σ΄ ένα μόνο σχολείο, θα πρέπει να δημιουργηθούν έγκαιρα ομάδες όμορων σχολείων  τις οποίες θα μπορούν να δηλώνουν ώστε να συμπληρώνουν το ωράριό τους στην ομάδα χωρίς να χρειάζεται να διανύουν μεγάλες αποστάσεις και για να υπάρχει διαφάνεια και δικαιοσύνη και δίκαιες τοποθετήσεις σύμφωνα με τη μοριοδότηση του καθενός. Οι ομάδες σχολείων,  αφού εγκριθούν από το ΠΥΣΠΕ, να αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Δ/νσης.

3. Εάν σε κάποια σχολική μονάδα συνάδελφοι που έχουν οργανική ή τοποθετηθούν προσωρινά δεν συμπληρώνουν το ωράριό τους αλλά υπάρχουν διαθέσιμες ώρες του  διδακτικού αντικείμενου της ειδικότητάς τους στο Ολοήμερο Σχολείο, σύμφωνα με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων, να έχουν τη δυνατότητα εάν το επιθυμούν, να συμπληρώνουν το ωράριό τους κατά προτεραιότητα στο ολοήμερο αυτής της σχολικής μονάδας, δικαίωμα που τους δίνει και η νομοθεσία, και να μην μετακινούνται παρά τη θέλησή τους σε άλλη σχολική μονάδα.

4. Να δημιουργηθούν ομάδες σχολείων για τους υπεράριθμους συναδέλφους με βάση των όσων ορίζει η σχετική νομοθεσία. Η υπεραριθμία δεν μπορεί να αποτελεί ευκαιρία για ευνοιοκρατία. Επίσης να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στις «κατά προτεραιότητα» τοποθετήσεις και στις ερμηνείες των νόμων για το ποιοι εντάσσονται στην κατηγορία αυτή.

5. Σε περίπτωση πραγματοποίησης «αμοιβαίων αποσπάσεων» εκπαιδευτικών, μόνιμων ή αναπληρωτών, το δικαίωμα αυτό θα πρέπει να δοθεί σε όλους τους συναδέλφους που το επιθυμούν και να πραγματοποιηθούν με πλήρη διαφάνεια, αφού πρώτα ενημερωθούν έγκαιρα και δημόσια για τη δυνατότητα αυτή και για τις προθεσμίες κατάθεσης των αιτήσεών τους και όχι όπως γινόταν στο παρελθόν στα κρυφά και για λίγους μόνο.

6. Κάθε εκπαιδευτικός να διδάσκει το διδακτικό αντικείμενο της ειδικότητας του και μόνο.

7. Στις τοποθετήσεις ωα γίνει σεβαστός ο προγραμματισμός των σχολικών μονάδων για τα διδακτικά αντικείμενα που αιτούνται για το Ολοήμερο.

8. Με αφορμή την τακτική της Δ/νσης τα προηγούμενα χρόνια, όπου σε κάθε υπηρεσιακό συμβούλιο η Δ/ντρια Εκπ/σης και πρόεδρος του ΠΥΣΠΕ  κατέθετε δεκάδες «Πράξεις Δ/ντριας» - που σημαίνει μονοπρόσωπες αποφάσεις - θεωρούμε ότι όλες οι τοποθετήσεις (και των συναδέλφων μας αναπληρωτών) πρέπει να γίνονται μέσα από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο. Καμιά πράξη - μονοπρόσωπη απόφαση του διευθυντή  δεν πρέπει να υπερψηφίζεται από τους αιρετούς.

9. Να δοθεί η δυνατότητα Β΄ φάσης αποσπάσεων εντός ΠΥΣΠΕ όπως και η δυνατότητα βελτίωσης θέσης των αναπληρωτών πριν από τις προσλήψεις της Β΄ φάσης.

10. Στις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών να προβλεφθεί, πριν μάλιστα τον χαρακτηρισμό των λειτουργικών υπεραριθμιών, θέση δασκάλου για το Ολοήμερο σχολείο. Ο εκπαιδευτικός του σχολείου που θα αναλάβει το Ολοήμερο σχολείο είναι αποκλειστικά απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων και όχι της Διοίκησης.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο θέμα ανάληψης υπηρεσίας και δήλωσης σχολείων των συναδέλφων μας αναπληρωτών. Το ΔΣ του συλλόγου κατέστησε σαφές πως δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή καμία δήλωση σχολείων από τους αναπληρωτές χωρίς να έχει δημοσιοποιηθεί πρώτα το σύνολο των πραγματικών κενών .

Από την πλευρά του ο διευθυντής εκπαίδευσης , έδειξε κατανόηση για το σύνολο των αιτημάτων μας.

Αναφέρθηκε πως σχεδόν το σύνολο των υπηρεσιακών μεταβολών των μόνιμων θα γίνουν μετά το άνοιγμα των σχολείων .

Όπου οι ανάγκες επιβάλουν θα υπάρχει από την αρχή της σχολικής χρονιάς δάσκαλος ολοήμερου.

Το σύνολο των κενών σε κάθε φάση θα δημοσιοποιείται στην ιστοσελίδα της διεύθυνσης .

Συμφώνησε να δοθεί β φάση αποσπάσεων για τους μόνιμους και δεν ήταν αρνητικός να δοθεί δυνατότητα βελτίωσης θέσης στους αναπληρωτές της Α φάσης πριν την πραγματοποίηση των προσλήψεων της β΄φάσης.

Μας διαβεβαίωσε πως πρόθεση του είναι να μην αδικηθεί κανένας αναπληρωτής .

Το ΔΣ του συλλόγου εκπαιδευτικών Αλ. Δελμούζος δηλώνει πως θα παρακολουθεί με μεγάλη προσοχή την λειτουργία της διεύθυνση ΠΕ Ανατολικής Αττικής και αν χρειαστεί θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και παρεμβάσεις για να εξασφαλιστούν για τους συναδέλφους μας συνθήκες ισονομίας και δικαιοσύνης .

Καλούμε τους αιρετούς του κλάδου να μην διστάσουν να καταγγείλουν άμεσα κάθε ενέργεια που στρέφεται εναντίον των εκπαιδευτικών .

Καλούμε τους συναδέλφους να έρθουν σε επικοινωνία με τα μέλη του ΔΣ , για τυχόν καταγγελίες τους .

Τέλος, με αφορμή το άνοιγμα των σχολικών μονάδων, ενημερώσαμε τον Δ/ντή Εκπαίδευσης για τις διεκδικήσεις του κλάδου, όπως:

νόμου Κεραμέως 4692/20

Ο Πρόεδρος                                               Ο Γεν. Γραμματέας

Κων/νος Βερέτσος                                     Σάββας   Σεχίδης