Εκτύπωση

                                                      Παλλήνη: 12-6-2020

                                                      Αριθμ.Πρωτ.: 57

                                                                                                                                                        Προς όλους

                                                                                                                                                τους συναδέλφους μας

Απαράδεκτες , αυθαίρετες, παραπλανητικές, ανυπόστατες και προσβλητικές θέσεις του Δημάρχου Παλλήνης για εκπαιδευτικούς και γονείς μαθητών

Το Δ.Σ. του Συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε. «Αλέξανδρος Δελμούζος» καταγγέλλει τον Δήμαρχο Παλλήνης για τις απαράδεκτες «πολιτικές θέσεις» του (όπως ό ίδιος τις χαρακτηρίζει), που τελείως συμπωματικά ταυτίζονται με αυτές της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και της Κυβέρνησης της Ν.Δ., σε ό,τι αφορά τις κάμερες στις σχολικές τάξεις και στη χορήγηση ηλεκτρονικού εξοπλισμού σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Συγκεκριμένα στις 2/06/2020 ο Δήμαρχος Παλλήνης, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αναφερόμενος στις ενέργειες που έκανε ως δημοτική αρχή για την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων πήρε θετική θέση στο ζήτημα της ζωντανής αναμετάδοσης των μαθημάτων από την τάξη. Εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκειά των μελών του Συλλόγου μας για ένα θέμα που σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα, οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες ( Δ.Ο.Ε. , ΟΛΜΕ, ΟΙΕΛΕ,), οι Ομοσπονδίες, Ενώσεις και Σύλλογοι Γονέων έχουν πάρει ξεκάθαρη θέση, αλλά και η πανεπιστημιακή κοινότητα έχει καταθέσει την αντίθεσή της με παιδαγωγικά επιχειρήματα. Η δήλωσή του είναι τελείως άστοχη τη στιγμή, μάλιστα, που ο ίδιος δεν έχει τις απαιτούμενες γνώσεις σε παιδαγωγικά θέματα αλλά και σε θέματα προστασίας προσωπικών δεδομένων μαθητών και εκπαιδευτικών. Ας μη ξεχνάμε ότι η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων δεν έχει δώσει ακόμη το πράσινο φως για το συγκεκριμένο θέμα. Ο Δήμαρχος Παλλήνης όμως δεν σταμάτησε εκεί. Αντί να καταγγείλει τις παλινωδίες του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με τη χορήγηση ηλεκτρονικού εξοπλισμού στους μαθητές, ώστε να είναι δυνατή η συμμετοχή τους στην εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση, ρίχνει τις ευθύνες στους γονείς υποστηρίζοντας, έμμεσα, πως δήθεν προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση για να αποκτήσουν δωρεάν ηλεκτρονικό εξοπλισμό. Συγκεκριμένα αναφέρει : «Τάμπλετ σε απόρους από το κράτος ...Το κράτος είχε πει αρχικά σε κάθε σχολείο ποιοι θέλουν τάμπλετ, αλλά από πληροφόρηση που έχω από σχολείο της περιοχής, στην αρχή δήλωσαν 140 όταν τους είπαν ότι όλα αυτά πρέπει να τα επιστρέψετε όμως μετά τη χρήση τους και σε καλή κατάσταση, δήλωσαν δύο"!

Να μας πει ο Δήμαρχος ποιο σχολείο του έδωσε αυτή την πληροφόρηση.

Ιδιαίτερη εντύπωση σε όλους τους συναδέλφους προκαλεί, επίσης, το γεγονός ότι αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Παλλήνης με θεσμικές θέσεις , αν και εκπαιδευτικοί, δεν τοποθετήθηκαν στις αντιεκπαιδευτικές «πολιτικές θέσεις» του Δημάρχου. Η εκκωφαντική σιωπή τους μας δίνει το δικαίωμα να θεωρούμε ότι ταυτίζονται με τις απόψεις του.

Ο κ. Δήμαρχος, θα ήταν πιο φρόνιμο να δώσει απαντήσεις σε χρόνια προβλήματα σχολικής στέγης του Δήμου του και να προσπαθήσει να δώσει λύσεις . Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι:

Ακόμη για το θέμα της δίχρονης προσχολικής αγωγή ήταν ο μοναδικός Δήμος της περιοχή μας που δεν την εφάρμοσε από την αρχή «λόγω έλλειψης χώρων»!

Επίσης ο Δήμος Παλλήνης είναι ο μόνος Δήμος ευθύνης του συλλόγου μας που δεν έχει συγκροτήσει μέχρι και σήμερα Δημοτική Επιτροπή Παιδείας με αποτέλεσμα, να μην υπάρχει έλεγχος και διαφάνεια και να μη γνωρίζουμε πώς γίνεται η κατανομή των χρημάτων στις σχολικές μονάδες, τη στιγμή μάλιστα που ο συγκεκριμένος Δήμος , στο παρελθόν, έχει ταλαιπωρηθεί χρόνια με οικονομικές ατασθαλίες των Σχολικών Επιτροπών.

Απαιτούμε από τον Δήμαρχο Παλλήνης να συγκροτήσει άμεσα τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας και να δώσει λύσεις στα κτιριακά και λειτουργικά προβλήματα των σχολικών μονάδων και να σταματήσει να ασχολείται με θέματα που δεν είναι της αρμοδιότητάς του.

Για λόγους αντικειμενικής ενημέρωσης σας κοινοποιούμε το video με τις δηλώσεις του Δημάρχου για τα συγκεκριμένα θέματα. To σχετικό απόσπασμα στο 1:40 του video

 https://www.youtube.com/watch?v=UKckd471Ci4&feature=youtu.be&fbclid=IwAR2LIwGqJryHeDW4Fl8fncMJRB6dK_fen7rQjByFdupCKCSMZ68F6oGgwGM

Ο Πρόεδρος                                               Ο Γεν. Γραμματέας

Κων/νος Βερέτσος                                     Σάββας   Σεχίδης