Εκτύπωση

                         Παλλήνη: 2-6-2020

                       Αριθμ.Πρωτ.: 52

                                                                                                            Προς όλους

                                                                                                                τους συναδέλφους μας

Καμιά μορφή τηλεκπαίδευσης δεν μπορεί να υφίσταται τώρα που οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται στις τάξεις τους

Το ΔΣ του συλλόγου εκπαιδευτικών «Αλέξανδρος Δελμούζος» χαιρετίζει την υπεύθυνη στάση του συνόλου των μελών του , οι οποίοι αρνήθηκαν να επιτρέψουν την ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος και να βάλουν ταφόπλακα στα όνειρα της ηγεσίας του υπουργείου παιδείας για ένα σχολείο το οποίο θα επιβλέπεται από το άγρυπνο μάτι του « Μεγάλου Αδελφού».

Τώρα που τα σχολεία έχουν ανοίξει και οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται στις τάξεις τους, θεωρούμε αυτονόητο πως κάθε μορφή τηλεκπαίδευσης ασύγχρονης και σύγχρονης έχει σταματήσει . Εμείς οι εκπαιδευτικοί δεν μπορούμε να επιτρέψουμε με κανέναν τρόπο να μονιμοποιηθούν πρακτικές , οι οποίες θα λειτουργήσουν ως άλλοθι για χιλιάδες απολύσεις αναπληρωτών .

Καμιά μορφή τηλεκπαίδευσης δεν μπορεί να υφίσταται τώρα που έχουν εκλείψει οι αυστηρά έκτακτες συνθήκες της πανδημίας και οι μαθητές γύρισαν στις σχολικές τους τάξεις.

Η όποια προσπάθεια από διάφορα στελέχη να δημιουργήσουν ένα τερατόμορφο συνονθύλευμα με εκπαιδευτικούς να διδάσκουν στην τάξη τους και παράλληλα να ασκούν οποιαδήποτε μορφή εξ αποστάσεως εκπαίδευση , είναι απόλυτα αντισυναδελφική και αντιπαιδαγωγική . Τα κενά που προκύπτουν καλύπτονται με μαζικούς μόνιμους διορισμούς με μοναδικό κριτήριο την προϋπηρεσία και το βασικό πτυχίο .

Καλούμε τα μέλη μας να βρίσκονται σε επαγρύπνηση και να καταγγείλουν άμεσα την οποιαδήποτε μορφή πίεσης υποπέσει στην αντίληψη τους . Ο σύλλογος έχει τα μέσα να παρέμβει και να σταθεί δυναμικά δίπλα τους .

Ο Πρόεδρος                                               Ο Γεν. Γραμματέας

Κων/νος Βερέτσος                                     Σάββας   Σεχίδης