Εκτύπωση

                                  Παλλήνη: 14-5-2020

                                   Αριθμ.Πρωτ.: 45

   Προς όλους

τους συναδέλφους μας

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ( 18/5/2020)

την Δευτέρα 18 Μάιου 2020 , στις 19.30 μ.μ.   στο ανοιχτό θεατράκι που υπάρχει στο πάρκο Καραμανλή στη Ραφήνα

Το Δ.Σ. του Συλλόγου καλεί όλους τους συναδέλφους μας , σε έκτακτη Γενική Συνέλευση, την Δευτέρα 18 Μάιου 2020 , στις 19.30 μ.μ. στο ανοιχτό θεατράκι που υπάρχει στο πάρκο Καραμανλή στη Ραφήνα με τήρηση από τους συμμετέχοντες όλων των αναγκαίων μέτρων και αποστάσεων.

Συναδέλφισσες – οι, θα συζητήσουμε όλα τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο μας, αλλά και εμάς τους ίδιους αυτήν τη στιγμή :

Το αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο της Κεραμέως το οποίο ειδικά για την πρωτοβάθμια προβλέπει :

μόνο στην Ανατολική Αττική , αν εφαρμοστεί το πολυνομοσχέδιο μόνο στο νηπιαγωγείο και στην πρώτη δημοτικού σημαίνει πως απολυθούν τουλάχιστον 176 συνάδελφοι αναπληρωτές, για το σχολικό έτος 2020-21, σε σχέση με φέτος !

Επιπλέον το υπουργείο με περίσσιο θράσος τοποθετεί κάμερες στις σχολικές αίθουσες . Πρόκειται για μια πρωτοφανή, βαθιά αντιδημοκρατική, αντισυνταγματική και σοκαριστικά αντιπαιδαγωγική ρύθμιση η οποία προσβάλλει κατάφορα τα δικαιώματα και τα προσωπικά δεδομένα τόσο των μαθητών όσο και των εκπαιδευτικών.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Δεν θα αναλύσουμε τις επιπτώσεις που θα έχει η εφαρμογή μια τέτοιας διαδικασίας για μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, αφού εσείς, ωςμάχιμοι εκπαιδευτικοί που δίνετε καθημερινά τον αγώνα της εκπαίδευσης στην τάξη, τις γνωρίζετε καλύτερα από τον καθένα. Θέλουμε όμως να τονίσουμε προς κάθε κατεύθυνση πως υπάρχουν κόκκινες γραμμές που δεν πρέπει ποτέ και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες ή «έκτακτες ανάγκες» να παραβιάζονται, ιδιαίτερα όταν έχουν σχέση με τα δημοκρατικά μας δικαιώματα. Αν υποχωρήσουμε πάλι και σε αυτή την «έκτακτη ανάγκη», να είστε σίγουροι ότι οι εκάστοτε κυβερνώντες πάντα θα εφευρίσκουν τέτοιες νέες ανάγκες και στο μέλλον. Έχουμε το χρέος να συστρατευτούμε για να προστατέψουμε τους μαθητές μας και τους εαυτούς μας. Γι΄ αυτό η άρνηση και η αντίδραση όλων μας πρέπει τώρα να είναι ηχηρή, δυναμική, καθολική και κατηγορηματική για να διαφυλάξουμε τις θεμελιώδεις αξίες της δημοκρατικής παιδείας και της προσωπικότητας και κυρίως της αξιοπρέπειας μαθητών και εκπαιδευτικών. Το θέμα δεν είναι απλά μόνο συνδικαλιστικό αλλά θέμα ατομικής και συλλογικής ευθύνης.

Όλοι μαζί μπορούμε να διαμορφώσουμε την αγωνιστική πρόταση του συλλόγου μας, για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Η κρισιμότητα των στιγμών κάνει την παρουσία όλων μας απαραίτητη.

ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΜΑΣ

Η συμμετοχή ΟΛΩΝ μονίμων – αναπληρωτών – ωρομισθίων) στη Γενική Συνέλευση είναι επιβεβλημένη. Ας περιφρουρήσουμε τα κεκτημένα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα μας με ενεργό συμμετοχή και παρουσία.

Ο Πρόεδρος                                               Ο Γεν. Γραμματέας

Κων/νος Βερέτσος                                     Σάββας   Σεχίδης