Εκτύπωση

 

 

Παλλήνη: 11-3-2020                                                

Αριθμ.Πρωτ.: 32                                      

Προς: Δ/ντή Δημοτικού Σχολείου Αγίας Μαρίνας

Κοιν : Σύλλογο Διδασκόντων Δημ. Σχολείου Αγίας Μαρίνας

           Μέλη του Συλλόγου

Με αφορμή έγγραφο του Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Αγίας Μαρίνας Νέας Μάκρης

Σχετ.: Το με Αριθμ. Πρωτ. 165/6-3-2020 έγγραφο του Δ/ντή Δημοτικού Σχολείου Αγίας Μαρίνας με θέμα «Απάντηση σε Ανακοίνωση» (κάντε κλικ για να διαβάσετε το έγγραφο το οποίο δημοσιοποιείται έπειτα από αίτημα του υπογράφοντα)

    Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Αλέξανδρος Δελμούζος» έλαβε το με Αριθμ. Πρωτ. 165/6-3-2020 έγγραφο του Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Αγίας Μαρίνας Νέας Μάκρης ,το οποίο ο ίδιος κοινοποιεί και στη Δ/νση Π.Ε. Ανατολικής Αττικής (και το δημοσιοποιούμε έπειτα από αίτημά του) σύμφωνα με το οποίο εκπαιδευτικοί του σχολείου εγκαλούν το Δ.Σ. του Συλλόγου, για δήθεν «παραβίαση θεμελιωδών θεμάτων δεοντολογίας».

    Χωρίς καμιά πρόθεση αντιδικίας με κανέναν συνάδελφο του σχολείου, ιδιαίτερα με τα μέλη του συλλόγου μας, και για την πληρέστερη ενημέρωσή τους θα θέλαμε να σας κάνουμε γνωστά τα εξής :

      Γεγονότα και θέματα δεοντολογίας

  1. Καμιά ενημέρωση ή πρόσκληση για επίσκεψη του Δ.Σ. του συλλόγου στο σχολείο, δεν υπήρξε εδώ και τόσους μήνες για το θέμα από τον Δ/ντή του Σχολείου, τον Σύλλογο Διδασκόντων, αλλά ούτε καν και από τη συναδέλφισσα που υπηρετεί στο σχολείο και είναι μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου.
  2. Την απαξιωτική και προσβλητική συμπεριφορά της Διοίκησης του σχολείου απέναντι στα μέλη   του Δ.Σ. σε προηγούμενες επισκέψεις του στη σχολική μονάδα, κάτι που το ανάγκασε στο παρελθόν να βγάλει σχετική καταγγελία.
  3. Και το σημαντικότερο, ότι όσα καταγγέλλει η συναδέλφισσα, ξεφεύγουν από τα συνδικαλιστικά και πειθαρχικά όρια και αν αληθεύουν και αποδειχθούν, ίσως να έχουν ποινικές διαστάσεις, κάτι που το Δ..Σ του συλλόγου δεν έχει την δυνατότητα αλλά ούτε και την αρμοδιότητα να ελέγξει, στα πλαίσια της νομιμότητας, της δικαιοσύνης και της αξιοκρατίας κάτι που είναι αρμοδιότητα της Δ/νσης.

Στην συνέχεια εκτιμώντας τη σοβαρότητα του θέματος εξέδωσε την με Αριθμ. Πρωτ.: 30/4-3-2019 ανακοίνωση του. Στην ανακοίνωσή του για θέματα δεοντολογίας :

1) «..να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση και να αποδοθούν, αν υπάρχουν, οι όποιες ευθύνες...»

2) «θα είναι δίπλα της σε ότι χρειαστεί (συνδικαλιστικά – νομικά - οικονομικά) για να υπερασπιστεί τη νομιμότητα και τα δικαιώματά της, όπου αυτά έχουν παραβιαστεί…»*

* Δεν πιστεύουμε ότι οφείλεται σε σκοπιμότητα η παράλειψη των φράσεων μας από το έγγραφο του Δ/ντή της σχολικής μονάδας «να αποδοθούν, αν υπάρχουν, οι όποιες ευθύνες...» και «όπου αυτά έχουν παραβιαστεί» που φανερώνουν ξεκάθαρα ότι δεν υιοθετούμε τα λεγόμενα κανενός.

   Εδώ όμως συνάδελφοι, θα επιτρέψετε στο σύλλογο να υπερασπίζεται τους συναδέλφους μέλη του, αν και όπου έχουν παραβιαστεί τα δικαιώματά τους.

Στην καταγγελία αυτή η συνάδελφος υποστηρίζει, εκτός από άλλα, πως πρακτικά του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου της Αγίας Μαρίνας έχουν υπογραφές της στο όνομα της, τις οποίες ουδέποτε αυτή έχει υπογράψει! Καταγγελία πολύ σοβαρή, που αν αποδειχθεί, μπορεί κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις, να απασχολήσει και τα ποινικά δικαστήρια εκτός των πειθαρχικών οργάνων της υπηρεσίας!

   Η πλειοψηφία του συλλόγου «Αλέξανδρος Δελμούζος» με αίσθημα ευθύνης κάλεσε δημόσια τη Διεύθυνση Π.Ε. να διερευνήσει το θέμα για να το ξεκαθαρίσει άμεσα. Στόχος της ανακοίνωσης ήταν να λάμψει η αλήθεια και να προστατευτούν όλοι οι συνάδελφοι του σχολείου από αυτές τις σοβαρότατες καταγγελίες για να μην μείνει καμιά σκιά για κανένα συνάδελφο.

  Ο Σύλλογος «Αλέξανδρος Δελμούζος», επειδή κατανοεί την πίεση που υφίστανται οι συνάδελφοι του σχολείου προτίθεται να καλύψει το σύνολο των εξόδων, εφόσον ζητηθεί από τον Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου, για τη γνωμοδότηση «δικαστικού γραφολόγου» ως ειδικού τεχνικού συμβούλου, ο οποίος θα συνδράμει για την ολοκλήρωση της έρευνας και στην αποκάλυψη της αλήθειας!

Υποκρισία και μικροπαραταξιακή εκμετάλλευση του θέματος

  Όλα τα παραπάνω θα μπορούσαν να έχουν αποτραπεί εάν είχε επιδείξει τη δέουσα προσοχή ο Διευθυντής του σχολείου, ώστε να διευθετηθεί άμεσα το θέμα με τις κατάλληλες εξηγήσεις στο Σύλλογο Διδασκόντων, πριν την έγγραφη καταγγελία της συναδέλφισσας προς τη Δ/νση.

  Επιπρόσθετα δεν μπορεί να μη στιγματίσουμε τις ενέργειες του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου , εκλεγμένο με το ψηφοδέλτιο της ΑΣΕ-ΠΑΜΕ , που υπηρετεί στο συγκεκριμένο σχολείο , οι οποίες έχουν ως μοναδικό στόχο τη συνδικαλιστική εκμετάλλευση της υπόθεσης .

Συγκεκριμένα :

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

   Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη ότι η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων του σχολείου της Αγίας Μαρίνας Νέας Μάκρης, δεν θα επιτρέψει να εργαλειοποιηθεί από τις φιλοδοξίες κανενός κομματικού-συνδικαλιστικού στελέχους και με ψυχραιμία θα δει τα πραγματικά περιστατικά .

   Είμαστε στη διάθεσή των συναδέλφων όποια στιγμή μας καλέσουν για να συζητήσουμε τη στάση του Συλλόγου και όχι για να μας εξηγήσουν επί της ουσίας εν καιρώ, όπως αναφέρουν, μιας και δε διεκδικήσαμε ούτε διεκδικούμε θέση ανακριτή ή εισαγγελέα, αλλά είμαστε εδώ για την προάσπιση των δικαιωμάτων κάθε συναδέλφου όταν αυτά καταπατούνται.

Σχετικά (κάντε κλικ στους παρακάτω συνδέσμους):

1.Ανακοίνωση Συλλόγου (26/20-2-2020) : «Η Διεύθυνση Π.Ε. Αν. Αττικής να ελέγξει, μέσα από τις νόμιμες διαδικασίες που προβλέπονται, τα όσα δηλώνει εγγράφως συναδέλφισσα, ώστε να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση»

2.Το με Αριθμ. Πρωτ. 165/6-3-2020 έγγραφο του Δ/ντή Δημοτικού Σχολείου Αγίας Μαρίνας με θέμα «Απάντηση σε Ανακοίνωση»

Ο Πρόεδρος                                               Ο Γεν. Γραμματέας

Σάββας   Σεχίδης                                       Κων/νος Βερέτσος