Εκτύπωση

Παλλήνη: 14-1-2020  

                                                                                              Προς όλους τους συναδέλφους μας

Αριθμ.Πρωτ.: 7                                                                                          

              

Η ηγεσία του υπουργείου εμπαίζει τους αναπληρωτές , με την προκήρυξη για την γενική αγωγή για την  δημιουργία νέων πινάκων αναπληρωτών με το σύστημα του προσοντολογίου

Το ΔΣ του συλλόγου Δελμούζου ομόφωνα έχει τοποθετηθεί εναντίον του νόμου 4589 ( προσοντολόγιο ) , ενός αντιεκπαιδευτικού νόμου που :

απαξιώνει την διδακτική προϋπηρεσία , υποβαθμίζει το βασικό πτυχίο , υποχρεώνει τους συναδέλφους αναπληρωτές σε κυνήγι προσόντων, με δυσβάστακτο οικονομικό κόστος και που έχει οδηγήσει ήδη περίπου 2000 χιλιάδες αναπληρωτές της ειδικής αγωγής στην ανεργία, εξαιτίας του αποκλεισμού τους από τους πίνακες .

Η σημερινή κυβέρνηση , ενώ προεκλογικά δεσμευόταν να καταργήσει τον νόμο , ξαφνικά μέσα στις γιορτές δημοσιοποίησε την προκήρυξη και για την γενική αγωγή για την δημιουργία νέων πινάκων αναπληρωτών και όχι για μονιμοποιήσεις , εφαρμόζοντας κατά γράμμα το προσοντολόγιο . Χιλιάδες αναπληρωτές και αναπληρώτριες , που τόσα χρόνια στήριξαν το δημόσιο σχολείο υπηρετώντας υπό αντίξοες συνθήκες σε κάθε γωνιά της Ελλάδας , κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι.

Με αίσθημα συναδελφικής αλληλεγγύης στεκόμαστε δίπλα στους αναπληρωτές και τις αναπληρώτριες . Δεν παζαρεύουμε ούτε μια μέρα προϋπηρεσίας τους , αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε μόνιμους και μαζικούς διορισμούς με βάση αποκλειστικά το πτυχίο και την προϋπηρεσία. Κανένα προσοντολόγιο, να μη χαθεί ούτε μια μέρα προϋπηρεσίας.

Καλούμε την ηγεσία του ΔΣ της ΔΟΕ να προκηρύξει απεργία διαρκείας με αποκλειστικό αίτημα την κάλυψη του συνόλου των κενών με μόνιμους διορισμούς με μοναδικά κριτήρια το βασικό πτυχίο και το σύνολο της προϋπηρεσίας .

Ο Πρόεδρος                                               Ο Γεν. Γραμματέας

Σάββας   Σεχίδης                                       Κων/νος Βερέτσος