Εκτύπωση

Παλλήνη: 14-1-2020                                                                                           Προς όλους

            Αριθμ.Πρωτ.: 9                                                                                  τους συναδέλφους μας

              

Τα σχέδια του υπουργείου για αξιολόγηση - χειραγώγηση των εκπαιδευτικών θα μείνουν στα χαρτιά

Τις τελευταίες ημέρες το υπουργείο παιδείας , μέσω δημοσιευμάτων σε συγκεκριμένη μερίδα του τύπου , δημιουργεί κλίμα στην κοινωνία για το επερχόμενο νομοσχέδιο που αφορά την αξιολόγηση και την αυτοαξιολόγηση .

Η ηγεσία του υπουργείου παιδείας , αντί να ασχοληθεί με τα σοβαρά προβλήματα της εκπαίδευσης , με τα χιλιάδες κενά , τις χαμένες διδακτικές ώρες , την στελέχωση , τις ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή και την υποχρηματοδότηση , ακολουθεί την πεπατημένη οδό της ρίψη φωτοβολίδων περί αξιολόγησης και αυτοαξιολόγησης που μοναδικό σκοπό έχουν να σκεπάσουν τα πραγματικά προβλήματα της εκπαιδευτικής πραγματικότητας .

Οι εκπαιδευτικοί γνωρίζουμε πλέον πως αυτοαξιολόγηση σχολικών μονάδων σημαίνει κατάταξη σχολειών και υποχρηματοδότηση και αξιολόγηση εκπαιδευτικού σημαίνει απόλυση . Οι μνήμες από τον νόμο του Αρβανιτόπουλου είναι νωπές .

Το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας θα σταθεί αγωνιστικά και δυναμικά απέναντι σε κάθε μορφή αξιολόγησης του εκπαιδευτικού και αυτοαξιολόγησης σχολικής μονάδας

Το ΔΣ του συλλόγου Δελμούζου δηλώνει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο πως :

Συνεχίζει να αγωνίζεται και να διεκδικεί την κήρυξη απεργίας - αποχής από την ΔΟΕ και την ΑΔΕΔΥ από κάθε μορφή αξιολόγησης εκπαιδευτικού και αυτοαξιολόγησης σχολικής μονάδας.

Ο Πρόεδρος                                               Ο Γεν. Γραμματέας

Σάββας   Σεχίδης                                       Κων/νος Βερέτσος