Εκτύπωση

                                             Παλλήνη: 15-11-2016                                                                          Προς όλους

                                              Αριθμ.Πρωτ.:98                                                                            τους συναδέλφους μας                      

Για την ώρα της σίτισης

Από την αρχή της σχολικής χρονιάς, σε όλες τις κινητοποιήσεις μας, έχουμε θέσει το αίτημα της προσμέτρησης της ώρας σίτισης (του ολοήμερου) σε όλους τους εμπλεκόμενους σε αυτήν εκπαιδευτικούς. Θεωρώντας αναγκαιότητα την ύπαρξη τμημάτων σίτισης που θα έχουν αριθμό μαθητών μέχρι 25 (το ανώτερο), διεκδικούμε τη δημιουργία περισσότερων του ενός τμημάτων σίτισης, με βάση των αριθμό των εγγεγραμμένων μαθητών στα Ολοήμερα τμήματα του κάθε Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου.

Σε συνέχεια προηγούμενων ανακοινώσεών μας και της σχετικής ανακοίνωσης της ΔΟΕ για το θέμα της σίτισης (ΔΟΕ 23/9/2016), προχωράμε στη συγκέντρωση αιτήσεων διεκδικώντας να υπολογίζεται η ώρα της σίτισης σε όλους τους εκπαιδευτικούς που εμπλέκονται μ’ αυτή. Η μη προσμέτρηση της ώρας της σίτισης στους συναδέλφους (δασκάλους ή ειδικότητες), που δεν είναι υπεύθυνοι ολοήμερου, αποτελεί σαφώς παράνομη και αυθαίρετη πράξη, που μοναδικό στόχο έχει την εξοικονόμηση προσωπικού στα πλαίσια των μνημονιακών περικοπών.

  

Υπενθυμίζουμε ότι το συνολικό πλαίσιο εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών της Π.Ε. και ιδιαίτερα οι νόμοι 1586/85 και 2517/97, που ρυθμίζουν το εργασιακό και διδακτικό ωράριο των εκπαιδευτικών της Π.Ε., καθορίζουν ταυτόχρονα και τα εξωδιδακτικά καθήκοντα των εκπαιδευτικών εντός του εργασιακού τους ωραρίου. Σε αυτά, σε καμιά περίπτωση δεν είναι η σίτιση των μαθητών, καθιστώντας την έτσι διδακτικό έργο,αναγόμενο ξεκάθαρα στο διδακτικό ωράριο όλων των εκπαιδευτικών.Αυτό το δικαίωμα που προκύπτει από συγκεκριμένους νόμους, δεν μπορεί να καταστρατηγηθεί ούτε από την Υ.Α., ούτε από την εγκύκλιο για τη λειτουργία του νέου ενιαίου τύπου ολοήμερου σχολείου.

Οι συνάδελφοι καταθέτουν, μέσω του Συλλόγου,  το αίτημα - ερώτημα προς την Διευθύντρια Εκπαίδευσης και τους Σχολικούς Συμβούλους.Την αίτηση προτείνουμε να καταθέσουν όλοι οι συνάδελφοι κι όχι μόνο οι άμεσα ενδιαφερόμενοι. Οι αιτήσεις μπορούν να στέλνονται στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του συλλόγου μας (<Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.;) ή να παραδίδονται στα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου, προκειμένου να κατατεθούν ομαδικά από το Δ. Σ. του Συλλόγου μας.

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΕΔΩ

  Ο Πρόεδρος                                                                        Ο Γεν. Γραμματέας

Σάββας    Σεχίδης                                                                 Άγγελος   Πούλος