Εκτύπωση

                                Παλλήνη: 29 -3-2018                                                                           Προς όλους

                                 Αριθμ.Πρωτ.:  33                                                                           τους συναδέλφους μας                      

Ταμείο διωκόμενων συναδέλφων της ΔΟΕ- Να στηριχθεί άμεσα οικονομικά η αναπληρώτρια  συνάδελφος

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αλ .Δελμούζος με την απόφαση Α.Π 5-16/12/2017 έθεσε το θέμα της διαχείρισης του ταμείου διωκόμενων συνάδελφων της ΔΟΕ . Μάλιστα στην ίδια απόφαση το ΔΣ του συλλόγου μας πρότεινε τρόπους αξιοποίησης των χρημάτων .

Μέχρι σήμερα το Δ.Σ. της ΔΟΕ δεν  έχει απαντήσει για το θέμα. Δεν θα κάνουμε κανένα σχόλιο για την συγκεκριμένη στάση. Φαίνεται πως η διαχείριση των συνδρομών των συναδέλφων  αποτελεί «κρατικό μυστικό» και τους αφήνουμε στην κρίση τους.

Το ΔΣ της ΔΟΕ  με απόφασή του στήριξε την συνάδελφο αναπληρώτρια. Το ίδιο έπραξε και το ΔΣ του συλλόγου μας ομόφωνα ζητώντας επιπλέον να στηριχθεί οικονομικά η συναδέλφισσα από το ταμείο διωκόμενων συναδέλφων .

Η συνάδελφος, η οποία δουλεύει σε σχολεία της Ξάνθης, στις 25-3-2018 απέστειλε ερώτημα στο Δ.Σ. της ΔΟΕ για την εξέλιξη του αιτήματος της για την οικονομική της ενίσχυση , μέσω του ταμείου διωκόμενων συναδέλφων. Με αφορμή το ερώτημα της,  ο σύλλογος  Δελμούζος καλεί το ΔΣ της ΔΟΕ να ενισχύσει άμεσα την συνάδελφο οικονομικά. Είναι μια πράξη που είναι αυτονόητη εκδήλωση συναδελφικής αλληλεγγύης αλλά και αυτονόητο συνεπακόλουθο ύστερα από το ψήφισμα στήριξης της ΔΟΕ .

Το ΔΣ του συλλόγου Δελμούζου θέτει εκ νέου το θέμα του ταμείου διωκόμενων συναδέλφων . Το χρηματικό ποσό είναι μεγάλο και όλοι οι συνάδελφοι έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν για τη διαχείρισή του.  Καλούμε τις παρατάξεις που εκπροσωπούνται στο ΔΣ της ΔΟΕ να θέσουν άμεσα το θέμα στην ημερήσια διάταξη . Είναι η ώρα που τα εύκολα λόγια δεν μετρούν , είναι η ώρα των πράξεων .

Το ΔΣ του συλλόγου Δελμούζου ανταποκρινόμενο στον θεσμικό του ρόλο, διαβεβαιώνει τα μέλη του , αλλά και όλους τους συνάδελφους πως θα παρακολουθεί στενά την εξέλιξη του θέματος και αν χρειαστεί θα επανέλθει κάνοντας χρήση όλων των θεσμικών -νομικών μέσων που έχει στην διάθεση του .

Προοδευτικά  Ρεύματα Εκπαιδευτικών

Η Ανεξάρτητη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη

 

Ο Πρόεδρος                                                                        H  Γεν. Γραμματέας

Σάββας    Σεχίδης                                                              Χαρά   Γαλανοπούλου