Εκτύπωση

13-03-2018

Με αφορμή την επίσκεψη του Δ.Σ. του Συλλόγου στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ραφήνας έπειτα από πρόσκληση των συναδέλφων

Την Πέμπτη 8 Μαρτίου το ΔΣ του συλλόγου επισκέφτηκε Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ραφήνας ύστερα από πρόσκληση του συλλόγου διδασκόντων.

Οι συνάδελφοι ενημέρωσαν το ΔΣ του συλλόγου για ένα μεμονωμένο περιστατικό συμπεριφοράς γονέα που ήταν εκτός του πλαισίου των σχέσεων συνεργασίας εκπαιδευτικών και γονέων, πλαίσιο που καθορίζεται αποκλειστικά με ευθύνη του συλλόγου  διδασκόντων στα πλαίσια της ισχύουσας νομοθεσίας. 

Ο σύλλογος διδασκόντων υπογράμμισε πως η καλή συνεργασία των εκπαιδευτικών με τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την ομαλή λειτουργία του σχολείου. Στα πλαίσια αυτής της  συνεργασίας από την αρχή της σχολικής χρονιάς έχει οριστεί και κοινοποιηθεί στους γονείς  ο τρόπος και ο χρόνος επικοινωνίας και ενημέρωσης των γονέων και οποίος τηρείται από όλα τα μέλη τους συλλόγου διδασκόντων.

Το ΔΣ του συλλόγου μετά την ενημέρωσή του εκφράζει με τον πλέον κατηγορηματικό και απόλυτο τρόπο την αμέριστη συμπαράστασή του στους συναδέλφους του σχολείου. Χαιρετίζει το δημοκρατικό, συνεργατικό και υποδειγματικό   τρόπο λειτουργίας του  συλλόγου διδασκόντων που οφείλεται στον επαγγελματισμό, το υψηλό αίσθημα ευθύνης και τις άριστες σχέσεις των μελών του.

Καλεί τη Διεύθυνση Π.Ε. Ανατολικής Αττικής να σταθεί στο πλευρό των συναδέλφων, να τους προστατεύσει από μεμονωμένες αστήρικτες καταγγελίες και απαράδεκτες απαιτήσεις που δεν έχουν καμιά νομική υπόσταση.  Να κάνει σαφές σε όλους,  ότι το μοναδικό υπεύθυνο όργανο για τη σωστή λειτουργία του σχολείου είναι ο σύλλογος διδασκόντων και αυτό πρέπει να γίνεται σεβαστό από όλους.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                         Η  ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ      

ΣΕΧΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ                                   ΧΑΡΑ   ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ