Εκτύπωση

                         

                      Παλλήνη:10-2-2023                                                                                           προς

                     Αριθμ.Πρωτ.: 94                                                                        όλους τους συναδέλφους μας

Συνάδελφοι ,

Η κυβέρνηση με την απόφαση της να εφαρμόσει την ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών όπωςπροβλέπεται από τον ν. 4823/21 στοχεύει να επαναφέρει βίαια τους επιθεωρητές μέσα στις  σχολικές μονάδες . Μέσα σε ένα κλίμα τρομοκρατίας και κοινωνικού αυτοματισμού που καλλιεργεί η ίδια η ηγεσία του υπουργείου παιδείας με την βοήθεια των ΜΜΕ , επιλέγει αντί να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα της εκπαίδευσης να στοχοποιήσει τους εκπαιδευτικούς ως τουςμοναδικούς υπεύθυνους !

Για το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. δεν υπάρχει άλλος δρόμος από αυτόν του αγώνα για την αποτροπή τηςυλοποίησης των αντιεκπαιδευτικών σχεδίων της κυβέρνησης. Ο νικηφόρος αγώνας του κλάδου ενάντια στην αξιολόγηση του Π.Δ. 152/2013 και του ν.4024/2011 καθώς και το συντριπτικό ποσοστό του 95% της συμμετοχής στην απεργία αποχή από την Υ.Α. «Συλλογικός  προγραμματισμός, εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση των σχολικών μονάδων ως προς το  εκπαιδευτικό τους έργο» (του Ν.4692/2020) αποτελούν παρακαταθήκη και οδηγό μας.

Αποφασίζουμε 24ωρη απεργία την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου, με την πραγματοποίηση πανεκπαιδευτικών συλλαλητηρίων σε όλη τη χώρα και καλούμε τους συναδέλφους και τιςσυναδέλφισσες να πάρουν μαζικά μέρος.Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις, στην Αθήνα στις 10:30 στα Προπύλαια, στη Θεσσαλονίκη στις 11:00 στο Άγαλμα του Βενιζέλου και σε όλη την Ελλάδα .

Το ΔΣ του συλλόγου καλεί τα μέλη του να συμμετέχουν αγωνίστηκα και δυναμικά στην απεργία ! Όλοι και όλες θα αγωνιστούμε για ένα δημοκρατικό σχολείο ! Την Τετάρτη 15  Φεβρουαρίου κλείνουμε τα σχολεία μας !  Χώρος συγκέντρωσης μελών συλλόγου στα προπύλαια απέναντι από την Eurobank

Ο σύλλογος για την διευκόλυνση των απεργών θα μισθώσει λεωφορείο ( με επιστροφή )Το λεωφορείο θα διασχίσει τη λεωφόρο Μαραθώνος και τη λεωφόρο Μεσογείων. Σε όλη την  διάρκεια της διαδρομής θα κάνει στάσεις. Για έκτακτες στάσεις σε οποιοδήποτε σημείο της διαδρομής ή για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το δρομολόγιο του λεωφορείου επικοινωνούμε με τη Χαρά Γαλανοπούλου (τηλέφωνο: 6975865700 ) και τον Σάββα Σεχίδη (τηλέφωνο: 6945753828 ).  Παρακάτω ακολουθεί ένα ενδεικτικό πλάνο στάσεων :

Αφετηρία: πλατεία Νέας Μάκρης στις 8.45

Στάση 1η : φανάρι Ραφήνα στις 8.45

Στάση 2η : Πικέρμι ( στο εμπορικό κέντρο ) 8.55

Στάση 3η : Παλλήνη (Εκκλησία Παλλήνης πέτρινη) 9.00

 • Στάση 4η: (Μετά τη shell επί της Μαραθώνος στη στάση στο γήπεδο

Παλλήνης)   9.05                        

   •   Στάση 5η : Γέρακας ( στο σούπερ Μάρκετ Σκλαβενίτης) 9.10

Στάση 6η : ( ΚΤΕΟ γέφυρα Σταυρού Αγ. Παρασκευής). 9.15

Στάση 7η : Σταυρός Αγίας Παρασκευής ( απέναντι από το πλαίσιο ) 9.20

Στάση 8η : απέναντι από την ΕΡΤ. 9.25

Αλληλεγγύη - Ενότητα - Αγώνας

Ο πρόεδρος                                                                         Η γραμματέας

Κ. Βερέτσος.                                                                           Α. Γείτονα