Εκτύπωση

                    

                       Παλλήνη:21-1-2023                                                                                           προς

                     Αριθμ.Πρωτ.: 88                                                                                 όλους τους συναδέλφους

Συνάδελφοι ,

Η κυβέρνηση με την τροπολογία που κατέθεσε στην Βουλή σε ένα άσχετο νομοσχέδιο, φιλοδοξεί να αρχίσει άμεσα η ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών , σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4823.

Θεωρούμε πως αυτή η τροπολογία έχει ξεκάθαρα στόχευση να εμπεδωθεί ένα κλίμα τρομοκρατίας στην εκπαιδευτική κοινότητα , την ίδια ακριβώς που έχουν και οι αυθαίρετες ανακλήσεις μονιμοποιήσεων δοκιμών εκπαιδευτικών που έχουν προχωρήσει πολλοί διευθυντές εκπαίδευσης σε όλη την χώρα .

Στην κυβερνητική πρόκληση , πρέπει ο κλάδος να δώσει δυναμική απάντηση . Κανένας εφησυχασμός ! Ο νόμος 4823 βρίσκεται σε ισχύ εδώ και δυο χρόνια και το σύνολο των αποφάσεων του υπουργείου παιδείας κινείται αυστηρά στο πλαίσιο του !

Δεν πρέπει να μας διαφεύγει πως οι διευθυντές σχολικών μονάδων και οι σύμβουλοι που βρίσκονται σε διαδικασία επιλογής , θα αναλάβουν καθήκοντα που περιγράφονται από τον ν. 4823 δηλαδή τα καθήκοντα επιθεωρητή / αξιολογητή και μονοπρόσωπου οργάνου διοίκησης της σχολικής μονάδας.

Η ατομική αξιολόγηση έχει ήδη ξεκινήσει και οι εκπαιδευτικοί πρέπει να δώσουμε δυναμική και αγωνιστική απάντηση !

Καλούμε σε έκτακτη ΓΣ τα μέλη μας την Τρίτη 31 Ιανουαρίου στις 19.30 στο 1ο δημοτικό Παλλήνης .

Μας προβληματίζει έντονα η αδράνεια που έχει δείξει η πλειοψηφία του ΔΣ της ΔΟΕ απέναντι στην ατομική αξιολόγηση . Αποτελεί πρόκληση πως η πρώτη απόφαση του ΔΣ της ΔΟΕ μετά την κατάθεση της κυβερνητικής τροπολογίας αναφέρεται σε ενστάσεις υποψηφίων διευθυντών σχολικών μονάδων και την δικαίωση τους … δηλαδή σε αυτούς που θα κληθούν να εφαρμόσουν την ατομική αξιολόγηση !

Απέναντι σε μια κυβέρνηση που δεν κρατάει ούτε τα προσχήματα , πριν τις εκλογές μας απειλεί και μας στέλνει στα σχολεία επιθεωρητές και μας τάζει αυξήσεις για μετά τις εκλογές , οι εκπαιδευτικοί θα δώσουμε την απάντηση μας στον δρόμο, με τον αγώνα μας και στην κάλπη με την ψήφο μας .

Αλληλεγγύη - Ενότητα - Αγώνας

Ο πρόεδρος                                                                         Η γραμματέας

Κ. Βερέτσος.                                                                                     Α. Γείτονα