Εκτύπωση

                                  

                                  Παλλήνη:21-9-2022                                                                                             προς

                                  Αριθμ.Πρωτ.:62                                                                              όλους τους συναδέλφους μας

Συνάδελφοι ,

Το ΔΣ του συλλόγου καλεί το σύνολο των συναδέλφων που εργάζονται στα σχολεία ευθύνης του, να δώσουν το αγωνιστικό παρόν στην έκτακτη Γενική Συνέλευση.

Ο χειμώνας που έρχεται θα μας θυμίσει τις πιο μαύρες εποχές της σύγχρονης ιστορίας της χώρας μας :

Μετά από μια δεκαετία μνημονίων το μόνο που άλλαξε στην χώρα μας είναι οι ξεδιάντροπες κρατικές αναθέσεις σε ημέτερους χωρίς κανέναν έλεγχο. Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι βρίσκονται στην ίδια, αν όχι σε χειρότερη , μοίρα από τα χρόνια των μνημονίων .

Στην εκπαίδευση η λαίλαπα του Νεοφιλελευθερισμού , δεν μπορούσε να βρει καλύτερο εκφραστή από το πρόσωπο της ηγεσίας του υπουργείου παιδείας. Στόχος είναι η ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης και ο αποκλεισμός των παιδιών των λαϊκών στρωμάτων. Για να μπορέσει να επιβάλει τα αυταρχικά σχέδια της η κυβέρνηση έχει στήσει ένα δίκτυο τρομοκρατίας των εκπαιδευτικών :

Η ηγεσία του υπουργείου παιδείας για να κάμψει το φρόνημα των εκπαιδευτικων τους επιβαρύνει με διαδικασίες οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με την εκπαίδευση των μαθητών. Για τους κυβερνώντες ο εκπαιδευτικός οφείλει να σκύψει το κεφάλι και να μετατραπεί σε φορέα της πιο αντιδραστικής πολιτικής. Δεν είναι τυχαίο, πως πουθενά δεν προβλέπεται από τα κυβερνητικά νομοσχέδια , οικονομική επιβράβευση των εκπαιδευτικων που θα δεχτούν να πάρουν μέρος σε όλα τα παραπάνω ! Η επιβράβευση που επιφυλάσσει ο νόμος στους υπάκουους είναι μόρια αξιολόγησης ! Το εργασιακό μέλλον που επιφυλάσσει η κυβέρνηση στους εκπαιδευτικούς είναι μισθοί πείνας , κλίμα τρομοκρατίας και ανασφαλές εργασιακό περιβάλλον.

Νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί και αναπληρωτές που αποτελούν τις πλέον ευάλωτες ομάδες εκπαιδευτικών, βιώνουν με τον πιο ανάλγητο τρόπο τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς :

Οργανωνόμαστε στα πρωτοβάθμια σωματεία και με την ενεργή συμμετοχή μας παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας !

Αγωνιζόμαστε διεκδικούμε :

Συνάδελφοι ,

Όλοι και όλες στην έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου « Αλέξανδρος Δελμούζος» την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου στα γραφεία του συλλόγου στο 1ο δημοτικό Παλλήνης .

Αλληλεγγύη - Ενότητα - Αγώνας

                    Ο Πρόεδρος                                                                                                         Η Γεν. Γραμματέας

             Κων/νος Βερέτσος                                                                                                       Αργυρώ Γείτονα