Εκτύπωση

                             

                          Παλλήνη:17-9-2022                                                                                  προς

                           Αριθμ.Πρωτ.:62                                                                     όλους τους συναδέλφους μας

Η κυβέρνηση διαχειρίστηκε την πανδημία στην εκπαίδευση αποκλειστικά με δυο τρόπους: είτε με κλειστά σχολεία και τηλεκπαίδευση, είτε με όρους επικοινωνίας (μάσκες αερόστατα και παγούρια ).

Τα σχολεία ανοίγουν για τρίτη χρονιά μέσα σε συνθήκες πανδημίας, όμως οι ανακοινώσεις των υπουργείων παιδείας και υγείας που αφορούν τις σχολικές μονάδες, αφήνουν τους εκπαιδευτικούς , τους μαθητές και τις οικογένειες τους ουσιαστικά   απροστάτευτους απέναντι στον covid 19 :

Ειδικότερα στην περιοχή μας, δημοτική αρχή περικόπτει τις υπηρεσίες καθαριότητας στις σχολικές μονάδες, αφήνοντας τες εκτεθειμένες στην πανδημία.

Σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί σοβαρή πολιτική στην αντιμετώπιση της πανδημίας η εκδικητική και τιμωρητική απόφαση για ένα self test την εβδομάδα στους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς, όπως και το self test που ζητήθηκε στους αναπληρωτές ( που δεν έχουν εμβολιαστεί) της α ´ φάσης. Τα συγκεκριμένα μέτρα δεν στηρίζονται σε κανένα επιστημονικό δεδομένο και υπηρετούν αποκλειστικά επικοινωνιακούς σκοπούς .

Καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο κάθε προσπάθεια απαξίωσης της επαγγελματικής επάρκειας των συναδέλφων μας που για οποιαδήποτε λόγο δεν έχουν εμβολιαστεί. Οι εκπαιδευτικοί είναι ο κλάδος του δημοσίου με το μεγαλύτερο ποσοστό εμβολιασμένων. Το σύνολο των εκπαιδευτικών με αυταπάρνηση στάθηκε δίπλα στους μαθητές και τις οικογένειες τους μέσα στην πανδημία.

Απαιτούμε :

Αλληλεγγύη - Ενότητα - Αγώνας

                Ο Πρόεδρος                                                                                                        Η Γεν. Γραμματέας

             Κων/νος Βερέτσος                                                                                            Αργυρώ   Γείτονα