Εκτύπωση

                           

                             Παλλήνη:7-9-2022                                                                                             προς

                             Αριθμ.Πρωτ.:61                                                                     όλους τους συναδέλφους μας

 

Τις τελευταίες μέρες γινόμαστε θεατές της αγωνιώδους προσπάθειας της ηγεσίας του υπουργείου παιδείας να πείσει τους γονείς να εγγράψουν τα παιδιά τους στο διευρυμένο ωράριο του ολοήμερου σχολείου.

Σχεδόν ένα τρίμηνο μετά τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες της επέκτασης του ολοήμερου, βρισκόμαστε ακόμα στο ίδιο σημείο με το τέλος της προηγούμενης σχολικής χρονιάς !

Αγωνιζόμαστε για ένα δημόσιο σχολείο που θα παρέχει υψηλού επιπέδου γνώση σε ένα περιβάλλον που θα σέβεται τις ανάγκες των μαθητών/ τριών του.

Άμεσα το υπουργείο να δεσμευτεί :

Για δωρεάν σχολικά γεύματα στο σύνολο των μαθητών που θα παρακολουθούν το προγράμματα του ολοήμερου έως τις 17.30 και για την θέρμανση και καθαριότητα των σχολικών μονάδων. Για πρόσληψη τραπεζοκόμων που θα συμβάλουν αποφασιστικά στην εύρυθμη λειτουργία του ολοήμερου. Επιπρόσθετα να ξεκαθαρίσει το ωράριο και τις εργασιακές συνθήκες των εκπαιδευτικών που θα προσληφθούν να στελεχώσουν τα διευρυμένα ολοήμερα τμήματα . Σε καμία περίπτωση να μην εξαναγκαστούν, για κανέναν λόγο, εκπαιδευτικοί μόνιμοι ή αναπληρωτές που έχουν προσληφθεί για τα πρωινά τμήματα και για το κλασικό ολοήμερο , να παραμείνουν έως τις 17.30 αν δεν το επιθυμούν !

Υπενθυμίζουμε στους συναδέλφους πως δεν εκτελούμε ποτέ προφορικές εντολές και ενημερώνουμε άμεσα τον σύλλογο για τυχόν αυθαιρεσίες από την μεριά της διοίκησης .

                Ο Πρόεδρος                                                                                                        Η Γεν. Γραμματέας

             Κων/νος Βερέτσος                                                                                            Αργυρώ Γείτονα