Εκτύπωση

                                

 

            Παλλήνη:14-1-2022                                                                                             προς

             Αριθμ.Πρωτ.: 5                                                                     όλους τους συναδέλφους μας

Δικαίωση του αγώνα μας ! Παράτυπες κρίθηκαν οι κάμερες που έχει ή προσπαθεί να τοποθετήσει ο δήμος Παλλήνης στα σχολεία!

Ο σύλλογος εκπαιδευτικών Αλέξανδρος Δελμούζος χαιρετίζει την 3058 / ΑΠΟΦΑΣΗ 60/2021 της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, η οποία δικαιώνει απόλυτα και αποδέχεται τις θέσεις του συλλόγου !

Χαμένος αγώνας, είναι μόνο ο αγώνας που δεν δίνεται ! Οι εκπαιδευτικοί με αξιοπρέπεια και με υπερηφάνεια αρνήθηκαν να αποδεχτούν ως τετελεσμένο γεγονός την απόφαση του δήμου Παλλήνης να τοποθετήσει κάμερες παρακολούθησης στα προαύλια των σχολικών μονάδων.

Μαζί με την Ένωση Γονέων της Παλλήνης, τον σύλλογο γονέων του 3ου δημοτικού Γέρακα και τις δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης αποδείξαμε πως οι πολίτες και οι εργαζόμενοι έχουν φωνή και μπορούν να υψώσουν το ανάστημα τους στην εξουσία όσο ψηλά και αν βρίσκεται.

Με την απόφαση αυτή ο Δήμος υποχρεώνεται μέσα στο χρονικό διάστημα των τριών μηνών να προσκομίσει, μελέτη εκτίμησης αντίκτυπου στα προσωπικά δεδομένα των πολιτών (η οποία ουδέποτε μέχρι σήμερα διενεργήθηκε από τον Δήμο Παλλήνης), με την οποία να αιτιολογείται, για κάθε μία κάμερα ξεχωριστά, η πλήρωση των προϋποθέσεων του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, των Οδηγιών και Αποφάσεων της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και των Κατευθυντήριων Γραμμών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Προσωπικών Δεδομένων. Ειδικά για τα σχολεία, η απόφαση υποχρεώνει τον Δήμο να ζητήσει τη γνώμη των εκπροσώπων του διδακτικού προσωπικού, των γονέων και κηδεμόνων και των μαθητών (αν υπάρχουν μαθητικά συμβούλια). Κατόπιν της παρέλευσης της ως άνω προθεσμίας , η Αρχή θα επανεξετάσει το ζήτημα για να κρίνει εάν υπάρχει συμμόρφωση του καταγγελλόμενου Δήμου , ως προς τις υποδείξεις της Αρχής αλλιώς θα ληφθούν διοικητικές κυρώσεις σε βάρος του.

Το ΔΣ του συλλόγου ευχαριστεί τον Σύλλογο Διδασκόντων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Παλλήνης για την άμεση καταγγελία του θέματος με την ομόφωνη απόφασή του. Ειδική αναφορά οφείλεται να γίνει στα μέλη του Συλλόγου Διδασκόντων του 1ου Δημοτικού που προσέφυγαν ονομαστικά στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων, την Ένωση Γονέων Παλλήνης, τους γονείς του 1ου, 3ου και 5ου   Δημοτικού Σχολείου Παλλήνης- οι οποίοι ανέδειξαν και στήριξαν την προσφυγή μας - και στον νομικό του σύμβουλο κ. Γεώργιο Δαλάκο για την άψογη νομική εκπροσώπηση.

Με την ξεκάθαρη και δυναμική στάση του το Δ.Σ του συλλόγου , απέδειξε πως έχει τα μέσα και τη βούληση να σταθεί δίπλα στα μέλη του με αποφασιστικό τρόπο και να αποτρέψει κάθε προσπάθεια παραβίασης των ατομικών δικαιωμάτων μαθητών και εκπαιδευτικών.

Καλούμε τη ΔΟΕ να αναδείξει το θέμα και να ενημερώσει τους συλλόγους εκπαιδευτικών σε ολόκληρη την Ελλάδα για την αποφυγή ανάλογων περιπτώσεων.

Αλληλεγγύη - Ενότητα - Αγώνας

Αλληλεγγύη - Ενότητα - Αγώνας

      

              Ο Πρόεδρος                                                                               Η Γεν. Γραμματέας

             Κων/νος Βερέτσος                                                                        Αργυρώ   Γείτονα