Εκτύπωση

                              

 

        Παλλήνη:5-1-2022                                                                                             προς

        Αριθμ.Πρωτ.: 188                                                                     όλους τους συναδέλφους μας

Κεραυνό εν αιθρία , για το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας, αποτελεί η απόφαση της κυβέρνησης , εν μέσω δεκάδων χιλιάδων καθημερινών κρουσμάτων , να ανοίξει τα σχολεία μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, χωρίς ουσιαστικά να έχει λάβει κανένα νέο μέτρο για την προστασία μαθητών και εκπαιδευτικών !

Στην πραγματικότητα η κυβέρνηση , ανερυθρίαστα, παίζει στον τζόγο των πιθανοτήτων, την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών. Η μετάλλαξη Ο υπαγορεύει νέα υγειονομικά πρωτόκολλα. Τα χιλιάδες καθημερινά κρούσματα το επιβεβαιώνουν.

Μια κυβέρνηση που με μοναδικό της σύμμαχο την εικονική πραγματικότητα των χορηγούμενων από την λίστα Πέτσα ΜΜΕ, διαχειρίζεται αποκλειστικά με επικοινωνιακούς όρους την πανδημία, ως μια φυσική καταστροφή χωρίς ουσιαστικά να λαμβάνει κανένα μέτρο, πέρα του εμβολιασμού. Φθάσαμε , δυστυχώς , να μην αποτελεί είδηση η καθημερινή εκατόμβη νεκρών που ανακοινώνεται τις τελευταίες εβδομάδες !

Τα σχολεία δεν ανοίγουν με επιστημονικούς όρους, αλλά, ανοίγουν, γιατί η κυβέρνηση αδυνατεί να στηρίξει το οργανωμένο κλείσιμο τους, για σύντομο χρονικό διάστημα όπως πρότειναν γιατροί τις προηγούμενες ημέρες , μέχρι να έχουμε ασφαλή συμπεράσματα για την μετάλλαξη Ο.

Γνωρίζουμε καλά πως το φιάσκο της τηλεκπαίδευσης με το ξεπούλημα των προσωπικών δεδομένων μαθητών και εκπαιδευτικών δεν μπορεί να επαναληφθεί, ύστερα από τη απόφαση κόλαφο της ΑΠΠΔ. Η κυβέρνηση έχει αφήσει στην τύχη της την εκπαίδευση και αναγκάζεται να ανοίξει άρον άρον τα σχολεία, αδιαφορώντας για τις υγειονομικές επιπτώσεις αυτής της απόφασης!

Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παίξει με την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών !

Δυστυχώς το στοίχημα χάθηκε το καλοκαίρι, όταν η υπουργός δεν δέχτηκε να υιοθετήσει τις προτάσεις μας για μέγιστο αριθμό 15 μαθητών ανά τμήμα .

Αυτήν την κρίσιμη στιγμή μόνο μια λύση υπάρχει, τα σχολεία να ανοίξουν με την εκπαιδευτική κοινότητα να προσέρχεται αποκλειστικά με δωρεάν μοριακά τεστ . Αυτά μπορούν να διεξαχθούν μέχρι και την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου και τα μαθήματα να αρχίσουν από την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου με το σύνολο μαθητών και εκπαιδευτικών να έχουν υποβληθεί στο πλέον αξιόπιστο μοριακό τεστ . Τα τεστ αυτά να επαναλαμβάνονται κάθε εβδομάδα, όσο καιρό δεν έχουμε ασφαλή δεδομένα για την μετάλλαξη Ο, και το τμήμα να κλείνει στο 20% των θετικών μαθητών. Το τμήμα να ξανανοίγει με ασφάλεια ύστερα από μοριακά τεστ, ώστε οι μαθητές και μαθήτριες να ξαναγυρίζουν στην τάξη τους σίγουροι πως δεν είναι φορείς του COVID 19. Με αυτόν τον τρόπο οι σχολικές μονάδες θα είναι ένας υγειονομικά ασφαλής χώρος με πραγματικούς όρους.Επιπρόσθετα άμεσα να προσληφθεί με την διαδικασία του κατ` επείγοντος , επαρκής αριθμός αναπληρωτών πλήρως ωραρίου , οι οποίοι θα καλύπτουν τα τυχόν κενά εκπαιδευτικών που θα δημιουργηθούν λόγω της πανδημίας, ώστε να μην διαταραχθεί η μαθησιακή διαδικασία.

Καλούμε την ΔΟΕ να απαιτήσει άνοιγμα των σχολικών μονάδων με υποχρεωτικά δωρεάν μοριακά τεστ. Αν η κυβέρνηση δεν πράξει το αυτονόητο, καλούμε την ΔΟΕ να προκηρύξει 48 πανελλαδική απεργίας στις 10 και στις 11 Ιανουαρίου ! Κανείς δεν παίζει με την υγεία μας και την αξιοπρέπεια μας !

Αγωνιζόμαστε για ασφαλή ανοικτά σχολεία

Αλληλεγγύη - Ενότητα - Αγώνας

      

             Ο Πρόεδρος                                                                                    Η Γεν. Γραμματέας

             Κων/νος Βερέτσος                                                                            Αργυρώ   Γείτονα