Εκτύπωση

 

                            

                       Παλλήνη:6-12-2021                                                                                             προς

                       Αριθμ.Πρωτ.: 186                                                                     όλους τους συναδέλφους μας

 

Συνάδελφοι ,

Η φετινή σχολική χρονιά , μετά από μια χρονιά τηλεκπαίδευσης είναι μια κρίσιμη παιδαγωγικά χρονιά. Δυστυχώς το υπουργείο παιδείας αντί να σπεύσει να προσλάβει εκπαιδευτικούς για να καλυφθεί το σύνολο των κενών με τα οποία άρχισε η σχολική χρονιά ή προέκυψαν κατά την διάρκεια της , αφήνει τα σχολεία στην τύχη τους ενώ βρισκόμαστε λίγο πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Οι μαθησιακές ανάγκες είναι ακόμα πιο αυξημένες στην πιο ευαίσθητη ομάδα των μαθητών μας , εκείνων που εντάσσονται στα τμήματα ένταξης .

Δυστυχώς το δικαίωμα στην μόρφωση των μαθητών μας τίθεται σε αμφισβήτηση , εξαιτίας των σχεδιασμών της διεύθυνσης Ανατολικής Αττικής να κλείσει Τμήματα Ένταξης και να μετακινήσεις τους εκπαιδευτικούς σε ειδικό σχολείο για την κάλυψη των κενών του.

Η βίαιη διακοπή των μαθημάτων του τμήματος ένταξης κατά την διάρκεια της σχολικής χρονιάς προκαλεί ανυπολόγιστες συνέπειες στην μαθησιακή πρόοδο των μαθητών του, καθώς και στην λειτουργία της σχολικής μονάδας από την στιγμή που αναστέλλει την λειτουργία του συνόλου των υποστηρικτικών παιδαγωγικών δομών του, που προβλέπονται από την νομοθεσία .

Στα δεκάδες κενά που επιβάλουν την αναστολή τμημάτων ολοήμερου στις σχολικές μονάδες της περιοχής μας, έρχονται να προστεθούν και τα κενά σε ειδικό σχολείο της περιοχής μας. Διεκδικούμε την άμεση κάλυψη του συνόλου των κενών, πρωτίστως στα ειδικά σχολεία με προσλήψεις αναπληρωτών .

Καλούμε το διορισμένο ΠΥΣΠΕ Ανατολικής Αττικής να μην τολμήσει να κλείσει Τμήμα Ένταξης σχολικής μονάδας για να καλύψει κενά σε ειδικό σχολείο . Τα κενά καλύπτονται αποκλειστικά με   προσλήψεις.

Τα μαθησιακά δικαιώματα των μαθητών μας είναι αδιαπραγμάτευτα .

Αλληλεγγύη - Ενότητα - Αγώνας

Όλοι και όλες στην Γενική Συνέλευση την Τρίτη 7/12, στις 19.30 στο 1ο δημ Παλλήνης.

Συμμετέχουμε στις εκλογές του συλλόγου το Σάββατο 11/12 στο 1ο δημ Παλλήνης ( 10.00 έως 17.00)

                                                                                                                                                                         

             Ο Πρόεδρος                                                                                 Ο Γεν. Γραμματέας

                Κων/νος Βερέτσος                                                                        Σάββας   Σεχίδης