Εκτύπωση

                                

 

                             Παλλήνη:29-11-2021                                                                                             προς

                             Αριθμ.Πρωτ.: 183                                                                     όλους τους συναδέλφους μας

Πρωτοφανές περιστατικό σε νηπιαγωγείο της περιοχής μας. Παράσταση διαμαρτυρίας στην διεύθυνση Π.Ε. την Τετάρτη 1/12/21 στις 13.30 ( κήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας 12.00 - 15.00)

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Την Δευτέρα 29 Νοεμβρίου συνέβη σε Νηπιαγωγείο του Συλλόγου μας ένα πρωτοφανές γεγονός. Λόγω νόμιμης άδειας εκπαιδευτικού, το ολοήμερο τμήμα του ανέστειλε τη λειτουργία του, για να μην χαθεί ώρα από το πρωινό τμήμα. Με την διαδικασία αυτήν, το σύνολο του εκπαιδευτικού προσωπικού που παρουσιάστηκε στην σχολική μονάδα κάλυψε στο ακέραιο το εργασιακό και διδακτικό του ωράριο. Η προϊσταμένη του νηπιαγωγείου ενημέρωσε έγκαιρα τους γονείς για την έκτακτη αλλαγή στο πρόγραμμα . Το σύνολο των γονιών και κηδεμόνων προσήλθαν και παρέλαβαν τους μαθητές με την λήξη της πρωινής ζώνης . Ένας γονιός, όμως , ενώ παρέλαβε το παιδί του κανονικά, αποφάσισε να μηνύσει την προϊσταμένη για παράβαση καθήκοντος (!) , και να οδηγηθεί η συνάδελφος στα πλαίσια του αυτοφώρου στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, για να δώσει κατάθεση ! Η συνάδελφος πέρασε ολόκληρο το μεσημέρι στο αστυνομικό τμήμα , υπέστη ολόκληρη την διαδικασία που προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις και αφού ορίστηκε δικάσιμος , καταβεβλημένη γύρισε σπίτι της .

Ο νομικός σύμβουλος του συλλόγου ήρθε, άμεσα, σε επικοινωνία με τη συνάδελφο. Ο πρόεδρος του συλλόγου έσπευσε στο αστυνομικό τμήμα και παρέμεινε μέχρι την αποχώρηση της , βρισκόμενος σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τα μέλη του ΔΣ.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το συγκεκριμένο περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο! Καθημερινά και σε πολλές περιπτώσεις είμαστε εκτεθειμένοι σε κάθε είδους απειλές.

Τα κενά στα σχολεία δίνουν το δικαίωμα στους ελάχιστους κακοπροαίρετους γονείς να στοχοποιήσουν εκπαιδευτικούς .

Η κατάσταση αυτή δεν πάει άλλο!

Τα αίτια και οι υπεύθυνοι είναι εδώ και χρόνια γνωστά. Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας έχουν τεράστιες ευθύνες που αφήνουν τα σχολεία υποστελεχωμένα να λειτουργούν με το φιλότιμο των εκπαιδευτικών εις βάρος της μόρφωσης των μαθητών μας. Έχουν τεράστιες ευθύνες που δεν έχουν πάρει ούτε ένα μέτρο στήριξης των σχολείων κατά τη διάρκεια της πανδημίας, που εδώ και χρόνια αδιαφορούν προκλητικά για τις ιδιαίτερες συνθήκες που βιώνουν οι Νηπιαγωγοί στο χώρο του Νηπιαγωγείου. Δεν μπορεί από τη μία οι γονείς να μην ξέρουν τι να κάνουν με τα παιδιά τους τις μέρες που δεν λειτουργεί το ολοήμερο και από την άλλη οι εκπαιδευτικοί να φοβόμαστε να αρρωστήσουμε ή να πάρουμε τις άδειες που δικαιούμαστε.

Απαιτούμε:

   Να σταματήσει οποιαδήποτε διαδικασία δίωξης της συναδέλφου!

   Να παρέμβει άμεσα η Πρωτοβάθμια Διεύθυνση Ανατολικής Αττικής και το Υπουργείο Παιδείας! Να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να μην μας μετατρέπουν σε εξιλαστήρια θύματα!

   Να πάρει άμεσα θέση η ΔΟΕ καταγγέλλοντας το γεγονός.

   Να λειτουργήσουν άμεσα όλα τα ολοήμερα τμήματα Νηπιαγωγείων και Δημοτικών.

   Πρόσληψη επιπλέον προσωπικού που θα καλύπτει τις βραχυπρόθεσμες απουσίες.

   Εδώ και τώρα το Υπουργείο να προβεί σε μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών.

Ο συλλογος στέκεται δίπλα στην συνάδελφο με όλα τα μέσα - συνδικαλιστικά και νομικά - που διαθέτει στηρίζοντάς την , σε κάθε απόφαση που θα πάρει .

Το ΔΣ του Συλλόγου καλεί τα μέλη του σε σε παράσταση διαμαρτυρίας για το θέμα στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής την Τετάρτη 1/12/21 στις 13.30 . προκηρύσσοντας 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας 12.00 - 15.00 μ.μ.

                                         Ο πρόεδρος                                     Ο γραμματέας

                                         Κώστας Βερέτσος                              Σάββας Σεχίδης