Εκτύπωση

                                     

 

 

                                           Παλλήνη: 8-9-2021                                                                                             προς

                                          Αριθμ.Πρωτ.: 157                                                                     όλους τους συναδέλφους μας

 

                             

Σε λίγες μέρες οι εκπαιδευτικοί θα παρουσιαστούν στα σχολεία μέσα σε ένα κλίμα αβεβαιότητας και τρομοκρατίας . 

Από τη μια το πολυνομοσχέδιο λαιμητόμος της Κεραμέως με την επιστροφή των επιθεωρητών στις σχολικές μονάδες και την εγκαθίδρυση του διευθυντή δικτάτορα.

Από την άλλη η πανδημία καλπάζει και το υπουργείο παιδείας αμέριμνο δεν  έχει λάβει κανένα ουσιαστικό μέτρο για  την ομαλή λειτουργία των σχολοκών μονάδων, αναζητώντας τη μοναδική λύση στον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών. παραβλέποντας ότι υπάρχουν και οι μικροί μαθητές μας.

 Για πρώτη σχολική χρονιά οι υπηρεσιακές μεταβολές, οι μεταθέσεις, αποσπάσεις και  οι τοποθετήσεις νεοδιόριστων και αναπληρωτών έγιναν ή θα πραγματοποιηθούν χωρίς  νόμιμα εκλεγμένους αιρετούς, για τον έλεγχο των διαδικασιών και την υπεράσπιση των συναδέλφων, με δοτά μέλη στα ΠΥΣΠΕ τα οποία εξακολουθούν να είναι και μέλη των Συλλόγων Εκπ/κων Α/θμιας Εκπ/σης!!!

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, θα περίμενε η ΔΟΕ μέσα στο καλοκαίρι να έχει αναλάβει πρωτοβουλίες που θα συσπείρωναν τους εκπαιδευτικούς και θα αφύπνιζαν την κοινωνία , οι παρατάξεις που μετέχουν στο ΔΣ της ΔΟΕ , είτε σιωπούν , εκμεταλλευόμενες την πανδημία και την απουσία εκλογικών διαδικασιών , είτε αναλώνονται σε μικροκομματικά παιχνίδια , που έχουν μοναδικό στόχο την προσέλκυση  ακροατηρίου σε κομματικές εξέδρες . Και στις δυο περιπτώσεις το αποτέλεσμα είναι ίδιο .

Η ηγεσία του υπουργείου παιδείας με άξιους βοηθούς τα παπαγαλάκια της, τους εγκάθετους και πρόθυμους, δρα ανενόχλητη δημιουργώντας ένα κλίμα τρομοκρατίας ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς . Είναι πρωτοφανής και ύποπτη η σιγή ασυρμάτου της ΔΟΕ. Καμία ανακοίνωση και καμία δράση δεν έχει εξαγγελθεί ( εκτός αν θεωρείται δράση η “βόλτα” του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στην 85η Δ.Ε.Θ. και η πραγματοποίηση “συγκέντρωσης” με τα Δ.Σ. των Συλλόγων Εκπ/κων Α/θμιας Εκπ/σης της Κεντρικής Μακεδονίας;) , ενώ σε λίγες μέρες οι εκπαιδευτικοί θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε την εφαρμογή της  αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας , όπως αυτή περιγράφεται στα πλαίσια του εσωτερικού κανονισμού της . Καλύτερη  εκδούλευση στα σχέδια της ηγεσίας του υπουργείου , ούτε οι καλοπληρωμένοι σύμβουλοι της Κεραμέως δεν θα είχαν σχεδιάσει . 

Καλούμε τις παρατάξεις του ΔΣ της ΔΟΕ να τιμήσουν τον θεσμικό τους ρόλο, να απεγκλωβιστούν από τις κομματικές  δεσμεύσεις τους και να αφουγκραστούν τους εκπαιδευτικούς της τάξης λαμβάνοντας αποφάσεις που θα καταστήσουν το πολυνομοσχέδιο της Κυβέρνησης για την παιδεία ανενεργό στην πράξη και παράλληλα να αναδείξουν την απουσία σχεδιασμού από το υπουργείο για την αντιμετώπιση της πανδημίας .

                                                                                                                                                                         

   Ο Πρόεδρος                                               Ο Γεν. Γραμματέας

Κων/νος Βερέτσος                                     Σάββας   Σεχίδης