Εκτύπωση

                                                                

 

                                                                                 Παλλήνη:23-8-2021                                                                                             προς

                                                                                 Αριθμ.Πρωτ.: 152                                                                     όλους τους συναδέλφους μας

    

Η εκτός τόπου και χρόνου πολιτική της ηγεσίας του υπουργείου παιδείας , που έχει ως μοναδικό σκοπό να αποκρύψει τα χιλιάδες κενά με τα οποία θα αρχίσει η φετινή σχολική χρονιά και να δώσει μια ψεύτικη εικόνα κανονικότητας , επιβάλλει στα διορισμένα μέλη του ΠΥΣΠΕ Ανατολικής Αττικής , να θέτουν ασφυκτικά χρονικά περιθώρια, σε πρωτόγνωρες συνθήκες αδιαφάνειας, για δηλώσεις από τους συναδέλφους ειδικοτήτων που πρέπει να συμπληρώσουν το ωράριο τους και σε άλλες σχολικές μονάδες .

Μέσα στο καλοκαίρι , χωρίς να έχει κάποιος την υποχρέωση να διαθέτει σύνδεση στο διαδίκτυο και ηλεκτρονικό εξοπλισμό , είναι απαράδεκτο και αντιδεοντολογικό να υπάρχει η απαίτηση , να καταθέσει εντός της ημέρας δήλωση συμπλήρωσης ωραρίου .

Είναι λογικό και προπάντων δεοντολογικό , να δίνεται εύλογο χρονικό διάστημα για τις συγκεκριμένες δηλώσεις , για να μπορεί ο κάθε συνάδελφος, αφού ενημερωθεί , να επιλέξει με ηρεμία την καλύτερη επιλογή σύμφωνα με τα μόρια του . Επιπλέον δεν είναι δυνατόν η υπηρεσία , να θεωρεί δεδομένο πως έχουν όλοι πρόσβαση στο διαδίκτυο ή μπορούν να αποκτήσουν μέσα σε λίγες ώρες σε περίοδο νόμιμης άδειας !

Η όλη διαδικασία , με την συνθήκη του κατεπείγοντος που δημιουργούν τα σφικτά χρονικά όρια που θέτει το ΠΥΣΠΕ , σε συνδυασμό με την απουσία του ελέγχου που ασκούσαν οι αιρετοί του κλάδου , καθίσταται τουλάχιστον προβληματική ως προς την διαφάνεια της .

Δηλώνουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο πως ο σύλλογος θα συνδράμει νομικά και συνδικαλιστικά στα μέλη του , που τυχόν αδικήθηκαν από τις συγκεκριμένες τακτικές του ΠΥΣΠΕ Ανατολικής Αττικής .

   Ο Πρόεδρος                                               Ο Γεν. Γραμματέας

Κων/νος Βερέτσος                                     Σάββας   Σεχίδης