Εκτύπωση

                 

 

                Παλλήνη: 1-7-2021                                                                          Προς

                Αριθμ.Πρωτ.: 145                                                          όλους  τους συναδέλφους μας

Η Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Ανατολικής Αττικής οφείλει να δεχθεί τις αιτήσεις αποσπάσεων εντός ΠΥΣΠΕ, για τους νεοδιόριστους συναδέλφους της ειδικής αγωγής.

Ο σύλλογος εκπαιδευτικών «Αλέξανδρος Δελμούζος» καλεί την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής να σταθεί στο ύψος της αποστολής της και να σεβαστεί την αγωνία των νεοδιόριστων συναδέλφων εκπαιδευτικών της ειδικής αγωγής , ως προς το δικαίωμα τους να μπορούν να αιτηθούν απόσπαση εντός ΠΥΣΠΕ . Το δικαίωμα των συναδέλφων είναι αδιαπραγμάτευτο και κάθε διαφορετική ερμηνεία του νόμου είναι αυθαίρετη και αντισυναδελφική .

Αξίζει να σημειωθεί πως οι συνάδελφοι της ειδικής αγωγής φέτος , χωρίς καμία μέριμνα και ενίσχυση από το υπουργείο , εργάστηκαν στο σύνολο της σχολικής χρονιάς δια ζώσης , θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους . Η επιβράβευση τους ήταν , η παράταση και για αυτούς του σχολικού έτους .

Επιπλέον σε συγκεκριμένο σχολείο ειδικής αγωγής , που δεν ανήκει στον σύλλογο μας , αλλά βρίσκεται εντός των ορίων του ΠΥΣΠΕ Ανατολικής Αττικής παρατηρήθηκαν πολλές διαμαρτυρίες από σχεδόν το σύνολο των συναδέλφων για συγκεκριμένες συμπεριφορές και πρακτικές του Διευθυντή του . Διαμαρτυρίες που έφθασαν στο σημείο γραπτών καταγγελιών στην Διεύθυνση Ανατολικής Αττικής .

Καλούμε τους νεοδιόριστους συναδέλφους της ειδικής αγωγής , που επιθυμούν -ειδικά από το προαναφερθέν σχολείο - να κάνουν αίτηση απόσπασης στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Ανατολικής Αττικής . Καλούμε τη Διεύθυνση Ανατολικής Αττικής , να σταθεί στο πλευρό των νεοδιόριστων συναδέλφων και να τους επιτρέψει να ασκήσουν το νόμιμο δικαίωμα τους της απόσπασης , δίνοντας τους παράλληλα περίοδο παράτασης κατάθεσης των αιτήσεων τους .    

                                      

                                               Ενότητα ~ Αλληλεγγύη ~ Αγώνας

                

               Ο Πρόεδρος                                                                              ο Γεν. Γραμματέας

          

             Κων/νος Βερέτσος                                                                          Σάββας   Σεχίδης