Εκτύπωση

                                                 

 

                                                Παλλήνη: 25-6-2021                                                                          Προς

                                              Αριθμ.Πρωτ.: 143                                                          όλους  τους συναδέλφους μας

                

           Κοινή Υπουργική Απόφαση, για παράλληλη λειτουργία Κέντρων

   Δημιουργικής Απασχόλησης με τα ολοήμερα τμήματα των Δημοτικών Σχολείων.

Η προσπάθεια άλωσης του Δημόσιου Σχολείου από την κυβέρνηση , με όχημα ορισμένους δημάρχους είναι πλέον φανερή στα μάτια και του πλέον καλόπιστου παρατηρητή .

Η κυβέρνηση αντί να ελέγξει τους δήμους και να τους επιβάλει κυρώσεις :

~ Για την κατάσταση των κτιριακών εγκαταστάσεων των σχολικών μονάδων , που σε ορισμένες περιπτώσεις παραπέμπουν σε χώρες του τρίτου κόσμου και όχι σε κράτος της Ε.Ε.

~ Τις ελλείψεις που παρατηρούνται σε αναλώσιμα , προσωπικό καθαριότητας και κονδυλίων για την συντήρηση των κτιρίων .

~ Την μη εφαρμογή , από μεγάλους Δήμους της χώρας μας της δίχρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης στο νηπιαγωγείο , λόγω έλλειψης υποδομών .

Τους επιτρέπει με την ΚΥΑ που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ (αρ.φ. 2332/2-6-21) , να λειτουργούν τις δομές ΚΔΑΠ με  τη λήξη του υποχρεωτικού ωρολογίου προγράμματος του σχολείου  (στις 13.15΄). Κατά συνέπεια θα υπάρχει η παράλληλη λειτουργία των ΚΔΑΠ με τα ολοήμερα τμήματα των σχολείων !

Με αλλά λόγια , όταν η σχολική χρονιά , κάθε Σεπτέμβρη , ξεκινάει με χιλιάδες κενά , λόγω της αδιοριστίας μονίμων εκπαιδευτικών , αλλά και της μη έγκυρης πρόσληψης σε μια φάση αναπληρωτών εκπαιδευτικών που έχουν ως αποτέλεσμα το ολοήμερο πρόγραμμα ορισμένων σχολικών μονάδων να αρχίζει την λειτουργία του μετά τον Νοέμβριο , η κυβέρνηση κλείνει το μάτι στους Δήμους να σπεύσουν άμεσα τις πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη να καλύψουν την ανάγκη των εργαζομένων γονιών με την λειτουργία ΚΔΑΠ , με το ίδιο ωράριο και στον ίδιο χώρο με το ολοήμερο σχολείο ! Τα χιλιάδες κενά που παρατηρούμε κάθε χρόνο στην δημόσια εκπαίδευση , στέλνουν του απελπισμένους γονείς στην αγκαλιά των Δήμων και τους υποχρεώνουν να επιβαρυνθούν με σημαντικό οικονομικό κόστος , από την στιγμή που τα Δημοτικά ΚΔΑΠ λειτουργούν με οικονομική επιβάρυνση για τους γονείς .

Η κίνηση αυτή του υπουργείου αποτελεί καίριο χτύπημα στην δημόσια και δωρεάν παιδεία , απαξιώνει το ολοήμερο σχολείο και οδηγεί χιλιάδες εκπαιδευτικούς στην ανεργία .

Συνάδελφοι , οι νεοφιλελεύθερες οδηγίες του Ο.Ο.Σ.Α και της έκθεσης Πισσαρίδη , που θεωρούν το δημόσιο σχολείο προϊόν και αναζητούν τρόπους να μετακυλήσουν την ευθύνη λειτουργίας του στους ιδιώτες και στους Δήμους , βρίσκονται πλέον σε πλήρη εφαρμογή .

Καλούμε την ΔΟΕ να αναλάβει πρωτοβουλίες και να αναδείξει το θέμα .

Καλούμε τους συναδέλφους σε αγωνιστική ετοιμότητα .

Ο Σεπτέμβρης του 2021 είναι ο πιο κρίσιμος μήνας για το δημόσιο σχολείο από την εποχή της μεταπολίτευσης . Οι εκπαιδευτικοί ενωμένοι και αποφασισμένοι θα δώσουμε την αγωνιστική απάντηση μας !

Ο Πρόεδρος                                                                                    ο Γεν. Γραμματέας

Κων/νος Βερέτσος                                                                          Σάββας   Σεχίδης