Εκτύπωση

                                                      

 

                                 Παλλήνη: 12-5-2021                                                                          Προς όλους

                                Αριθμ.Πρωτ.: 133                                                                         τους συναδέλφους μας  

Την Δευτέρα 10 Μαΐου 2021 άνοιξαν τα Δημοτικά Σχολεία και τα Νηπιαγωγεία ύστερα από τρεις συνεχόμενους μήνες διακοπής της λειτουργίας τους . Αξίζει να αναφέρουμε πως έκλεισαν με πολύ λιγότερο αριθμό κρουσμάτων από αυτόν που σημειώνεται τώρα που ανοίγουν.

Η κυβέρνηση , αντί να ακούσει την εκπαιδευτική κοινότητα και να προχωρήσει , από την αρχή της σχολικής χρονιάς σε μείωση του μέγιστου αριθμού των μαθητών σε 15 ανά τμήμα , προτίμησε να μιλήσει για μ.ο μαθητών και αρκέστηκε να εφοδιάσει τους μαθητές με τις περίφημες , πια, μάσκες αερόστατο αλλά και με παγουρίνο .

Ακόμα και τώρα , την ύστατη στιγμή , που μαθητές , γονείς και εκπαιδευτικοί με δημιουργική ανυπομονησία περίμεναν να επαναλειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες , η κυβέρνηση της αριστείας , με πρωτοφανή εμμονή ούτε προχώρησε σε μείωση του μέγιστου αριθμού μαθητών ανά τάξη , ούτε μερίμνησε να έχει την δυνατότητα το σύνολο των εκπαιδευτικών να εμβολιαστεί εγκαίρως , πριν το άνοιγμα των σχολείων .

Με απόλυτη συναίσθηση της ευθύνης μας απέναντι στους μαθητές μας , εμείς οι εκπαιδευτικοί που στηρίζουμε το δημόσιο και δωρεάν σχολείο διεκδικούμε :

- άμεσα να εμβολιαστούν , κατά απόλυτη προτεραιότητα , εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι στις σχολικές μονάδες .

-    διενέργεια μαζικών τεστ στο σύνολο των εμπλεκομένων στην εκπαιδευτική διαδικασία , με αποκλειστική ευθύνη του εοδυ .

-    Μέγιστος αριθμός ανά τμήμα 15 μαθητές

-    Παιδαγωγική στήριξη των μαθητών μας , που , τυχόν , αντιμετωπίζουν μαθησιακά προβλήματα και ελλείψεις εξαιτίας της δυσκολίας πρόσβασης τους στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση .

-    Άμεση κάλυψη των λειτουργικών κενών που , τυχόν , θα παρουσιαστούν λόγω COVID , με προσλήψεις αναπληρωτών .

-    Να γίνουν δεκτές το σύνολο των αδειών ειδικού σκοπού που θα αιτηθούν οι γονείς μικρών παιδιών , χωρίς να χάσουν ούτε μια μέρα κανονικής άδειας .

-    Τέλος η ηγεσία τους υπουργείου και οι παρατρεχάμενοι της να κατανοήσουν πως το επερχόμενο σχολικό έτος είναι το κρισιμότερο , μεταπολεμικά, για την γνωστική ανάπτυξη των μαθητών μας. Απαιτείται ολοκληρωμένο σχέδιο για την συνολική λειτουργία των σχολείων με ταυτόχρονη στήριξη των εκπαιδευτικών . Άμεση κάλυψη των κενών με μαζικούς μόνιμους διορισμούς και εγκατάλειψη , από μεριάς του υπουργείου , κάθε προσπάθειας επιβολής της αντιεκπαιδευτικής αυτοαξιολόγησης και αξιολόγησης .

                     Ο Πρόεδρος                                                                        ο Γεν. Γραμματέας

                   Κων/νος Βερέτσος                                                                         Σάββας    Σεχίδης