Εκτύπωση

 

ΠΑΛΛΗΝΗ:17/3/2021

Α.Π. : 129

 

Την Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021 συνεδρίασε το ΠΥΣΠΕ Ανατολικής Αττικής, δυστυχώς, με τη συμμετοχή σ΄ αυτό δύο διορισμένων μελών, παρά τις «διαβεβαιώσεις» τους από την προηγούμενη εβδομάδα ότι θα παραιτηθούν, όπως έπραξαν οι «εκλεγμένοι» αιρετοί που παραιτήθηκαν και δε συμμετείχαν στη συνεδρίαση.

Τα «διορισμένα μέλη» που μετείχαν στη συνεδρίαση δεν είναι μέλη του Συλλόγου μας αφού ανήκουν στους Συλλόγους «Ο Σωκράτης» και «Βάρης-Βούλας- Βουλιαγμένης» και κατά συνέπεια το Διοικητικό μας Συμβούλιο δεν μπορεί να προχωρήσει στη λήψη όλων των προβλεπόμενων από το καταστατικό μας μέτρων, αλλά και από την απόφαση της ΔΟΕ, για τη διαγραφή των συγκεκριμένων εκπαιδευτικών από τα μητρώα μελών του. Στην περίπτωση που μέλος του Συλλόγου λάβει μέρος σε συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ το Δ.Σ. του Συλλόγου μας θα λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου λαμβάνοντας υπόψη :

Α. Την από 4-1-2021 με αριθμ. Πρωτ. : 1245 απόφαση της Δ.Ο.Ε. με θέμα «Η απάντηση του κλάδου στα σχέδια της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ. για δοτούς «εκπροσώπους των εκπαιδευτικών στα υπηρεσιακά συμβούλια»

Β. Την από 22-2-2021 «Κοινή δήλωση των 3 συλλόγων Ανατολικής Αττικής» (Αλ. Δελμούζος, Κ.Σωτηρίου, Βάρης-Βούλας- Βουλιαγμένης) και

Γ. Την από 20-2-2021 απόφασή του με θέμα «Καλούμε και τα διορισμένα μέλη στο ΠΥΣΠΕ, τακτικά και αναπληρωματικά, να υποβάλλουν άμεσα τις παραιτήσεις τους»

Θεωρεί πως τα διορισμένα μέλη που έλαβαν μέρος στη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ δεν ακολούθησαν τις αποφάσεις της Δ.Ο.Ε. και των Συλλόγων και είναι αυτονόητο πως με την επιλογή τους αυτή ότι θέτουν τους εαυτούς τους εκτός κλάδου. Η λειτουργία και οι αποφάσεις του ΠΥΣΠΕ αφορούν όλους τους εκπαιδευτικούς και τους Συλλόγους της Ανατολικής Αττικής και για αυτό καλούμε τους όμορους Σ.Ε.Π.Ε. να υλοποιήσουν τις αποφάσεις τους και τη θέση του κλάδου και να προχωρήσουν στη λήψη όλων των προβλεπόμενων από το καταστατικό τους μέτρων για τη διαγραφή των συγκεκριμένων εκπαιδευτικών από τα μητρώα τους.

Το διακύβευμα βέβαια δεν είναι η διαγραφή κάποιων «συναδέλφων», αλλά η ενότητα του εκπαιδευτικού κόσμου που σύσσωμος καταδικάζει με συντριπτικά ποσοστά αποχής κι απ΄ τις ηλεκτρονικές εκλογές – παρωδία κι απ΄ την αξιολόγηση – χειραγώγηση τις αυταρχικές κι αντιεκπαιδευτικές μεθοδεύσεις της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ, αναμένοντας ως ελάχιστη ένδειξη συμπόρευσης την οφειλόμενη ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ όλων των μελών των Υπηρεσιακών Συμβουλίων σε όλη τη χώρα.

Για άλλη μια φορά ο Σύλλογος μας διαβεβαιώνει τα διορισμένα μέλη στο ΠΥΣΠΕ, από τη στιγμή που δε θα μετέχουν στις συνεδριάσεις του Συμβουλίου, πως :

Στη δεδομένη κρίσιμη περίοδο δεν υπάρχουν δικαιολογίες και προφάσεις, ο καθένας έχει να διαλέξει ανάμεσα στο εάν θα ταχθεί με τη μάχιμη εκπαίδευση και τα σωματεία ή με το Υπουργείο.

Ο Πρόεδρος                                                               Ο Γεν.Γραμματέας

                 Kων/νος   Βερέτσος                                                      Σάββας Σεχίδης