Εκτύπωση

ΠΑΛΛΗΝΗ:28/2/2021

Α.Π. : 123

Καταγγέλλoυμε την αντισυναδελφική και αντιδεολογική συμπεριφορά τoυ διευθυντή του Δημοτικού σχολείου Αγίας Μαρίνας Νέας Μάκρης

 

Το ΔΣ του Σ.Ε.Π.Ε. «Αλ. Δελμούζος» καταγγέλλει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την αντισυναδελφική και αντιδεολογική συμπεριφορά τoυ διευθυντή του Δημοτικού σχολείου Αγίας Μαρίνας Νέας Μάκρης να μην επιτρέψει σε συναδέλφους, ανάμεσά τους και στο μέλος του ΔΣ του Συλλόγου, Γαλανοπούλου Χαρά, να συμμετέχουν στο Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου με θέμα την αξιολόγηση.

Τη στιγμή που τα σχολεία είναι για μήνες κλειστά ο διευθυντής, σε αντίθεση με δεκάδες άλλους διευθυντές και διευθύντριες, θεώρησε ότι οι συνάδελφοι δεν μπορούν καν να κουβεντιάσουν μεταξύ τους, για το αν συμφωνούν στο να συνταχθούν με αυτό που ομόφωνα και η ΔΟΕ και ο ΣΕΠΕ «Αλ. Δελμούζος» τους κάλεσε να υλοποιήσουν.

Ουσιαστικά κάλεσε τους συναδέλφους στην ειδική συνεδρίαση και τους είπε πως αν θέλουν να συμμετέχουν σε αυτήν, θα πρέπει να μην εφαρμόσουν τις αποφάσεις της Ομοσπονδίας και του σωματείου τους.

Ούτε καν για τα προσχήματα (αναρωτιόμαστε γιατί;) δεν επέτρεψε στους συναδέλφους και στο εκλεγμένο μέλος του σωματείου να ενημερώσουν τους υπόλοιπους, με πρόσχημα την υπογραφή τους στο ψήφισμα της ΔΟΕ για αποχή. Από πουθενά βέβαια δεν προκύπτει, πως η σύνταξη ενός εκπαιδευτικού με τις θέσεις της ομοσπονδίας, δίνει το δικαίωμα σε οποιονδήποτε διευθυντή ή διευθύντρια να τον/την αποκλείσει από τις διεργασίες του συλλόγου διδασκόντων. Πρόκειται ξεκάθαρα για αντιδημοκρατική πρακτική και κατάχρηση εξουσίας, η οποία υποβοηθήθηκε από τη συγκυρία της διαδικτυακής συνεδρίασης, προκειμένου να μην ακουστεί άλλη γνώμη εκτός από εκείνη του διευθυντή.

Καλούμε τους συναδέλφους του σχολείου να μην δείξουν ανοχή σε τέτοιες συμπεριφορές, που η ζωή δείχνει ότι θα τις βρίσκουν μπροστά τους. Άλλωστε αν η αξιολόγηση και οι σχεδιασμοί για σχολεία πολλών ταχυτήτων ήταν για το καλό των συναδέλφων και του σχολείου, μάλλον δεν θα χρειάζονταν αποκλεισμοί και πιέσεις για να γίνουν «αποδεκτά».

Συνάδελφοι,

Η συντριπτική πλειοψηφία του κλάδου έδωσε την απάντησή της. Είναι βαθιά γελασμένοι όσοι πιστεύουν ότι με τακτικισμούς και αντιδημοκρατικές συμπεριφορές μπορούν να μας λυγίσουν. Συνεχίζουμε με αποφασιστικότητα μέχρι τέλους.

Ο Πρόεδρος                                                               Ο Γεν.Γραμματέας

Kων/νος     Βερέτσος                                                    Σάββας Σεχίδης