Εκτύπωση

ΠΑΛΛΗΝΗ:28/2/2021

Α.Π. : 122

Να δοθεί επιτέλους λύση στο πρόβλημα σχολικής στέγης των Νηπιαγωγείων στον Δήμο Παλλήνης

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Αλέξανδρος Δελμούζος» μετά από την επιστολή των 11 Προϊσταμένων   Νηπιαγωγείων του Γέρακα με αφορμή τον επανακαθορισμό των ορίων έχει να δηλώσει τα εξής:

Δυστυχώς το πρόβλημα της σχολικής στέγης στον Δήμο Παλλήνης έχει γίνει μόνιμο. Όταν ξεκίνησε η εφαρμογή της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής αγωγής ο Δήμος Παλλήνης αρνήθηκε να την εφαρμόσει άμεσα με το αιτιολογικό ότι δεν ήθελε να στεγάσει τους μικρούς μαθητές σε κοντέινερ αλλά θα έφτιαχνε μόνιμες κτιριακές υποδομές. Τρία χρόνια μετά ενώ οι μαθητές γράφτηκαν στο νηπιαγωγείο της γειτονιάς βρέθηκαν να μετακινούνται ακόμα μέχρι και σήμερα σε όμορα νηπιαγωγεία ή δημοτικά σχολεία λόγω έλλειψης αιθουσών με ότι συνεπάγεται για τον οικογενειακό προγραμματισμό και την ταλαιπωρία των νηπίων.

Κάποια νήπια λόγω μεγάλου αριθμού δεν μπόρεσαν καν να εγγραφούν στο νηπιαγωγείο της γειτονιάς τους και αναγκαστικά βρέθηκαν να φοιτούν σε νηπιαγωγείο άλλης περιοχής που η μετακίνηση έπρεπε να γίνεται υποχρεωτικά με αυτοκίνητο.

Μεγάλο όμως είναι και το στεγαστικό πρόβλημα στα δημοτικά σχολεία του δήμου μιας και αρκετά σχολεία στεγάζονται εξολοκλήρου σε προκάτ αίθουσες ( 4ο Παλλήνης, 7ο Παλλήνης, 8ο Γέρακα), λόγω έλλειψης κτιρίου. Ενώ άλλα είναι παλαιά κτίρια με πολλά προβλήματα λόγω παλαιότητας και δεν καλύπτουν τις ανάγκες του σημερινού σχολείου. (3ο Παλλήνης, 1ο Γέρακα, 2ο Γέρακα). Σε αρκετά σχολεία έχουν τοποθετηθεί αίθουσες προκάτ στους αύλειους χώρους τους (1ο , 2ο ,4ο Γέρακα), ή έχουν χωρίσει τις αίθουσες στα δύο για την κάλυψη των αναγκών ή αξιοποιούν βοηθητικούς χώρους ως αίθουσες. Ακόμη και σε νέα κτίρια όπως   6ο και 7ο δημοτικό Γέρακα που είχαν κατασκευαστεί αίθουσες για να αξιοποιηθούν από τις ειδικότητες π.χ. εικαστικά μουσική, ξένες γλώσσες, ακόμη και βιβλιοθήκες άλλαξαν χρήση λόγω του μεγάλου αριθμού μαθητών. Πολλά τμήματα στα σχολεία του δήμου έχουν το μέγιστο προβλεπόμενο αριθμό μαθητών ανά τμήμα με ότι αυτό συνεπάγεται για τη μαθησιακή διαδικασία αλλά και για τις συνθήκες υγιεινής ειδικά αυτή την περίοδο.

Καλούμε τον Δήμο Παλλήνης:

Ο Πρόεδρος                                                               Ο Γεν.Γραμματέας

Kων/νος     Βερέτσος                                                    Σάββας Σεχίδης