Εκτύπωση

ΠΑΛΛΗΝΗ:13/2/2021

Α.Π. : 115

Η εμμονική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για άλλη μια φορά αφήνει στην τύχη τους μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό των ειδικών δημοτικών σχολείων

Η εμμονική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για άλλη μια φορά αφήνει στην τύχη τους μαθητές και  εκπαιδευτικό προσωπικό των ειδικών δημοτικών σχολείων και χωρίς να έχει πάρει κανένα μέτρο επιβάλλει τη λειτουργία τους, ενώ κλείνει το σύνολο πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης .

Ο σύλλογος Αλέξανδρος Δελμούζος με ανακοίνωσή του, από τον περασμένο Νοέμβριο στάθηκε δίπλα στους συναδέλφους που υπηρετούν στα ειδικά σχολεία της περιοχής μας και ανέδειξε με τρόπο κατηγορηματικό και ξεκάθαρο τον παραλογισμό της πολιτικής απόφασης να μένουν ανοικτά τα συγκεκριμένα σχολεία σε περίοδο έξαρσης της υγειονομικής κρίσης .

Από την πρώτη στιγμή οι εκπαιδευτικοί κατήγγειλαν το γεγονός , πως λόγω των ειδικών χαρακτηριστικών που τα διαφοροποιεί από τα υπόλοιπα σχολεία και της έλλειψης συγκεκριμένων οδηγιών τα ειδικά σχολεία έχουν αυξημένες πιθανότητες να είναι εστίες διασποράς του ιού . Η πραγματικότητα δυστυχώς τους δικαίωσε . Στην περιοχή μας τα δυο μεγάλα ειδικά σχολεία της Ραφήνας και της Νέας Μάκρης , είχαν κλείσει για 15 ημέρες , λόγω κρουσμάτων κορονοϊού , σε περίοδο που η πρωτοβάθμια λειτουργούσε κανονικά.

Η παράλογη αυτή πολιτική απόφαση γίνεται επικίνδυνη για την υγεία μαθητών και εργαζόμενων, γιατί δε συνοδεύεται με ειδικά μέτρα προστασίας της υγείας τους . Είναι φανερό πως για το υπουργείο , μαθητές και προσωπικό των ειδικών σχολείων είναι πολίτες με μειωμένη αξία που θυσιάζονται στο βωμό της κανονικότητας όπως διαφημίζεται στα ΜΜΕ .

Το ΔΣ του συλλόγου , στέκεται δίπλα στους εργαζόμενους , αλλά και στους μαθητές των ειδικών σχολείων , θέτοντας στην διάθεσή τους κάθε συνδικαλιστική και νομική υποστήριξη . Η υγεία των εκπαιδευτικών , των μαθητών και των οικογενειών τους είναι αδιαπραγμάτευτη .

Διεκδικούμε :

Τέλος καλεί την ΔΟΕ να αναδείξει το θέμα και να αναλάβει άμεσα συγκεκριμένες πρωτοβουλίες στήριξης των συναδέλφων και των οικογενειών τους .

Υ.Γ. : Εάν η Δ.Ο.Ε. προκηρύξει στάσεις εργασίας στα ειδικά σχολεία τότε ο Σύλλογός μας θα συνδράμει κηρύσσοντας συμπληρωματικά τρίωρες επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας για τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς των Ειδικών Δημοτικών Σχολείων, ώστε αυτές σε συνδυασμό να μετατραπούν σε απεργία.

Αλληλεγγύη - ενότητα - αγώνας

          Ο Πρόεδρος                                                                Ο Γεν.Γραμματέας

Kων/νος     Βερέτσος                                                         Σάββας Σεχίδης