ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ ΟΙ ΑΝΑΛΓΗΤΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Kαταδικάζουμε την αναλγησία του Υπουργείου Παιδείας , το οποίο εξαντλώντας την αυστηρότητά του , έφτασε στο σημείο να απολύσει δυο συναδέλφισσες  αναπληρώτριες, που πάσχουν από αυτοάνοσο νόσημα και δεν πρόλαβαν να προσκομίσουν βεβαίωση του ΚΕΠΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η καθυστέρηση οφείλεται στην αργοπορία του ΚΕΠΑ να ορίσει ραντεβού, ενώ οι συναδέλφισσες γνωρίζοντας τι συμβαίνει, είχαν κάνει αίτηση από τον Απρίλιο του 2017. Είναι εξάλλου γνωστό ότι το ζήτημα είναι καθαρά και μόνο τυπικό , εφόσον τα συγκεκριμένα νοσήματα δεν θεραπεύονται, αλλά κάθε χρόνο οι αναπληρωτές και αναπληρώτριες συνάδελφοι και συναδέλφισσες υποχρεούνται να καταθέτουν ανανεωμένη τη βεβαίωση.

Το Υπουργείο , αντί να ντρέπεται που αρχές Νοέμβρη δεν έχουν καλυφθεί ακόμη τα κενά , που αντί να διορίσει σε όλα τα κενά αναπληρωτές πλήρους ωραρίου, διορίζει μειωμένου στη μια φάση και στην άλλη τους αναβαθμίζει και τους παρουσιάζει σαν νέους διορισμούς, που δίνει οδηγίες στις ΔΔΕ να κρύβουν και να κατακερματίζουν κενά για να καλύπτουν με έναν αναπληρωτή λάστιχο τέσσερα και πέντε σχολεία αναγκάζοντας τον να δίνει σχεδόν όλο τον μισθό του σε καύσιμα και μετακινήσεις, επιδεικνύει πρωτοφανή κυνισμό  απολύοντας  για απολύτως τυπικούς και ουσιωδώς ανύπαρκτους και ανυπόστατους λόγους  αναπληρώτριες καθηγήτριες  με σοβαρή ασθένεια.

Καλούμε τον Υπουργό έστω και την  ύστατη στιγμή να ανακαλέσει τις αποφάσεις αυτές  και να ξαναπροσλάβει τις δύο συναδέλφισσες αμέσως . Είναι στοιχειώδης υποχρέωσή του.