5-10-2016

Το ΠΑΜΕ και οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ «κρύβουν» τους αιρετούς του ΠΥΣΠΕ Ανατολικής Αττικής αρνούμενοι Τακτική Γενική Συνέλευση πριν από τις εκλογές των αιρετών!

Μια πρωτοφανής όσο και φθηνή συμπαιγνία διαδραματίστηκε για άλλη μια φορά στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών, «Αλ. Δελμούζος», την περασμένη Δευτέρα. Με απόφαση του ΠΑΜΕ (ΚΚΕ), των Παρεμβάσεων (και πάλι σε απόλυτη συμπόρευση) και των «ανεξάρτητων» μελών αποφασίστηκε να μην πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου πριν από τις εκλογές των αιρετών (2 Νοεμβρίου 2016) αλλά μετά …«κατόπιν εορτής».

Η ενέργεια αυτή είναι :

Αντιδημοκρατική, πέρα για πέρα, αφού ακυρώνει στην πράξη την κορυφαία στιγμή Δημοκρατίας για ένα Συλλογικό όργανο, που είναι η Γενική Συνέλευση.

Πρωτοφανής, γιατί, για πρώτη φορά στα χρονικά (και σε πανελλαδικό επίπεδο στα πλαίσια των Συλλόγων) η Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου θα γίνει ΜΕΤΑ τις εκλογές(!) για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια ΚΥΣΠΕ, ΑΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΠΕ.

Φθηνή, συνδικαλιστικά, γιατί μόνο με αυτό τον τρόπο μπορούσε να αποδώσει η προσπάθεια των κομματικών στελεχών του ΚΚΕ αλλά και του αιρετού των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ –που συμμετέχει και στο Δ.Σ. Συλλόγου- να μην απολογηθούν για τη θητεία τους στο ΠΥΣΠΕ.

Γιατί, όμως, αρνούνται άραγε να κάνουν ΔΗΜΟΣΙΑ τον απολογισμό τους οι αιρετοί, μπροστά στους συναδέλφους σε μια ανοιχτή και πλατιά διαδικασία; ΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ;

Γιατί προτιμούν να κρύβονται πίσω από πολυσέλιδες, ακατανόητες, ανακοινώσεις που όσο κι αν προσπαθούν δεν μπορούν να κρύψουν τη γύμνια των επιχειρημάτων τους για την απαράδεκτη στάση που κράτησαν στα τελευταία κρίσιμα Συμβούλια για τις τοποθετήσεις και τις μετακινήσεις των συναδέλφων;

Γιατί θέλουν να «πνίξουν» τη φωνή και τη δημόσια κριτική των συναδέλφων; Νομίζουν πως με αυτή την τακτική θα αποσείσουν από πάνω τους τις ευθύνες που τους βαρύνουν;

Δεν είναι, συναδέλφισσες -συνάδελφοι, τα ίδια κομματικά στελέχη και οι ίδιες αυτές παρατάξεις που «διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους» για τη δημοκρατία, τους θεσμούς και τη Συλλογική δράση, που έσπευδαν με περισσή ευκολία σε έκτακτες συνελεύσεις του Συλλόγου, τάχα μου, για να ενημερώσουν τους συναδέλφους; Και τώρα που τους δίνεται η ευκαιρία να το πράξουν, στην Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, «δραπετεύουν» δια του ορισμού της σε χρόνο μετά τις εκλογές!

Τα Προοδευτικά Ρεύματα Εκπαιδευτικών, ζητούν από τους συναδέλφους να γυρίσουν την πλάτη στον παραγοντισμό και τους εγκάθετους των κομμάτων και να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τη μοναδική πραγματικά ανεξάρτητη και ακηδεμόνευτη παράταξη του Συλλόγου στην προσπάθεια για μια νέα συλλογική οργάνωση.

Προοδευτικά Ρεύματα Εκπαιδευτικών

Η Ανεξάρτητη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη