Σεχίδης Σάββας, δάσκαλος

Βερέτσος Κωνσταντίνος , δάσκαλος

Μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Αλέξανδρος Δελμούζος

Εκπρόσωποι της παράταξης «Προοδευτικά Ρεύματα Εκπαιδευτικών»

13-3-2017

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ «ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΕΛΜΟΥΖΟΣ»

(της Δευτέρας 6 Μαρτίου 2017)

Συναδέλφισσες , συνάδελφοι

Στο πλαίσιο της ενημέρωσής σας για τον τρόπο λήψης των αποφάσεων και τη λειτουργία του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας, σας ενημερώνουμε για τα παρακάτω :

Τη Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017  πραγματοποιήθηκε τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου «Αλέξανδρος Δελμούζος» με παρόντα όλα τα μέλη του, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα παρακάτω:

1.         Σεμινάρια σχολικών συμβούλων (Πρόταση – εισήγηση Προοδευτικών Ρευμάτων)

2.         Συμμετοχή σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση (Πρόταση – εισήγηση ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ )

3.         Συμμετοχή σε διαδήλωση ενάντια σε εκδήλωση που διοργανώνει ο Λιάκος με Διαμαντοπούλου κλπ. (Πρόταση – εισήγηση ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ )

4.         Οικονομική ενίσχυση συναδέλφου (Αίτημα Δ.Ο.Ε.)

1.  Στο πρώτο θέμα της Ημερήσιας Διάταξης «Σεμινάρια σχολικών συμβούλων», τα ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑ  ΡΕΥΜΑΤΑ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  εισηγήθηκαν, τοποθετήθηκαν και επιχειρηματολόγησαν υπέρ της πρότασής τους με θέμα «Καταχρηστική και υπερβολική η απαίτηση των σχολικών συμβούλων για υποχρεωτική παρουσία εκπαιδευτικών σε σεμινάρια που πραγματοποιούνται εκτός της έδρας τους. Τι ισχύει πραγματικά», μιας πρότασης που είχε γίνει θέμα συζήτησης τις προηγούμενες μέρες σε όλη την Ελλάδα, αφού η θεματολογία της   καθημερινά απασχολεί τους συναδέλφους μας στα σχολεία τους. Ωστόσο η πρόταση αυτή  καταψηφίστηκε από την πλειοψηφία του Δ.Σ με την αιτιολογία ότι δεν «είχε πολιτικό σκεπτικό» και ότι δεν περιείχε μέσα το περιεχόμενο των σεμιναρίων.

ΨΗΦΙΣΑΝ

        ΚΑΤΑ:(ΑΣΕ- ΠΑΜΕ   στηρίζεται απο το ΚΚΕ, ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ  στηρίζεται από Ανταρσύα, ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ στηρίζεται από ΛΑΕ)

      ΥΠΕΡ:(ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑ  ΡΕΥΜΑΤΑ , ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ  ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ )

Ως αντιπρόταση προτάθηκε από το μέλος των ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ η πρόταση των Αγωνιστικών Κινήσεων που είχε δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα του συλλόγου μας, με ορισμένες μικροαλλαγές. Επειδή δεν υπήρχε ολοκληρωμένη γραπτή πρόταση, τα μέλη των ΑΣΕ- ΠΑΜΕ   και το μέλος των ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ,  δεσμεύτηκαν ότι θα την συνδιαμορφώσουν και θα την στείλουν με mail στα μέλη του ΔΣ. 

2. Η πρόταση «Συμμετοχή σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην
Περιφερειακή Διεύθυνση» κατατέθηκε από την παράταξη των ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ.

Τα ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑ  ΡΕΥΜΑΤΑ    καταψήφισαν την πρόταση τονίζοντας ότι δεν στηρίζουν μεμονωμένες διαμαρτυρίες, συλλαλητήρια, παραστάσεις διαμαρτυρίας κ.λ.π  με το σκεπτικό  ότι διχάζουν αντί να ενώνουν. Πιστεύουμε ότι χωρίζουν τον κλάδο σε μικρά κομμάτια ανάλογα με τα μικροπαραταξιακά  συμφέροντα. Τη δράση στήριξαν μόνο Σύλλογοι που τα Δ.Σ. τους ελέγχονται από συγκεκριμένη παράταξη και όχι η Δ.Ο.Ε.! Αν η πρόταση είχε τη στήριξη της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας και δεν είχε παραταξιακά χαρακτηριστικά φυσικά και θα την στηρίζαμε .

Η πρόταση ψηφίστηκε από την  «αριστερή πλειοψηφία» (ΑΣΕ- ΠΑΜΕ, ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ  ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ και από τον ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ  ΥΠΟΨΗΦΙΟ) . Έτσι έγινε απόφαση του συλλόγου με ψήφους 5-2.

    

ΥΠΕΡ:  (ΑΣΕ- ΠΑΜΕ   στηρίζεται απο το ΚΚΕ , ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ  στηρίζεται από Ανταρσύα , ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ στηρίζεται απο ΛΑΕ και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ  ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ  )

ΚΑΤΑ:  (ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑ  ΡΕΥΜΑΤΑ)

3.Η πρόταση «Συμμετοχή σε διαδήλωση ενάντια σε εκδήλωση που διοργανώνει ο Λιάκος με Διαμαντοπούλου κλπ.» κατατέθηκε από την παράταξη  των ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ.

Τα ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑ  ΡΕΥΜΑΤΑ  καταψήφισαν την πρόταση, όπως και την προηγούμενη τονίζοντας ότι δεν στηρίζουν μεμονωμένες παραταξιακές εκδηλώσεις τις οποίες δεν στηρίζει και δε συμμετέχει ούτε η ΔΟΕ. Τη δράση στήριξαν μόνο Σύλλογοι που ελέγχονται από συγκεκριμένη παράταξη.

Η πρόταση ψηφίστηκε από την  «αριστερή πλειοψηφία» (ΑΣΕ- ΠΑΜΕ, ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ  ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ) Έτσι έγινε απόφαση του συλλόγου με ψήφους 4-3.

    

ΥΠΕΡ:  (ΑΣΕ- ΠΑΜΕ   στηρίζεται απο το ΚΚΕ , ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ  στηρίζεται από Ανταρσύα , ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ στηρίζεται απο ΛΑΕ)

ΚΑΤΑ:  (ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑ  ΡΕΥΜΑΤΑ και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ  ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ  )

4.  Η πρόταση «Οικονομική ενίσχυση συναδέλφου» κατατέθηκε από την παράταξη  των ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ .

Το θέμα της οικονομικής ενίσχυσης συναδέλφων μας έχει απασχολήσει πολλές φορές ως Δ.Σ. και στο παρελθόν και όλες οι παρατάξεις συμφώνησαν πως το θέμα είναι λεπτό, και δεσμεύτηκαν να βρουν τρόπους ενίσχυσης με εμπλοκή των συλλόγων διδασκόντων του κάθε σχολείου.

5.Τέλος, το ΔΣ αποφάσισε ομόφωνα να εμμείνει στην αρχική πρόταση  μοριοδότησης των σχολικών μονάδων που κατατέθηκε στο ΠΥΣΠΕ .

6. Την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου, στις 19:31΄ με e-mail στάλθηκε από τον αντιπρόεδρο του Συλλόγου, η πρόταση της  ΑΣΕ-ΠΑΜΕ  (που  στηρίζεται από το ΚΚΕ) «Με τη βούλα της ΕΕ και του ΟΟΣΑ τα επιμορφωτικά σεμινάρια για τους εκπαιδευτικούς της 54ης περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης Αττικής»

Τα ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑ  ΡΕΥΜΑΤΑ  καταψήφισαν το κείμενο γιατί η πρόταση κατατέθηκε, λίγες ώρες πριν το σεμινάριο, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ενημερωθούν οι συνάδελφοι και η  στάση εργασίας που ταυτόχρονα πρότειναν ήταν, όπως αποδείχθηκε, πρακτικά ανεφάρμοστη! Δεν οριζόταν καν συγκεκριμένη ώρα για τη στάση εργασίας! Ούτε μπορούσε η ΔΟΕ να στηρίξει την κινητοποίηση, λόγω της καθυστερημένης κατάθεσης του αιτήματος ( όπως κι έγινε τελικά).

Η πρόταση ψηφίστηκε από τη γνωστή «αριστερή πλειοψηφία» (ΑΣΕ- ΠΑΜΕ, ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ  ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ) - που όπως φαίνεται από την στάση τους έχουν κοινό πολιτικό σκεπτικό, παρά τα όσα περί του αντιθέτου δημόσια ισχυρίζονται, και, προς έκπληξη μας από τον ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ  ΥΠΟΨΗΦΙΟ.

Έτσι έγινε απόφαση του συλλόγου με ψήφους 5-2.    

ΥΠΕΡ:  (ΑΣΕ- ΠΑΜΕ   στηρίζεται απο το ΚΚΕ , ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ  στηρίζεται από Ανταρσύα , ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ στηρίζεται απο ΛΑΕ και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ  ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ )

ΚΑΤΑ:  (ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑ  ΡΕΥΜΑΤΑ  )

Συνάδελφοι, δεν μπορούμε να μη σχολιάσουμε την στάση της γνωστής «αριστερής πλειοψηφίας» (ΑΣΕ- ΠΑΜΕ, ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ - ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ) στο θέμα των σεμιναρίων των  σχολικών συμβούλων. Η πρότασή τους κατατέθηκε αργά, μόνο και μόνο για να κατατεθεί ! Σύμφωνα με τα παραπάνω θεωρήσαμε ότι είναι άκαιρη, προσχηματική και πιστεύουμε ότι βγήκε  μόνο για λόγους εντυπωσιασμού την τελευταία στιγμή.

Εντύπωση προκαλεί η στάση της ΑΣΕΠΑΜΕ που ενώ είχε δική της πρόταση (τη δημοσίευσε αμέσως μετά την απόφαση του Δ.Σ.) προτίμησε να «πάρει πάνω της» την αργοπορημένη πρόταση των ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ. Γιατί άραγε; για να προστατεύσει την «αριστερή πλειοψηφία» στο ΔΣ του συλλόγου μας ! Είμαστε βέβαιοι πως αύτη η στάση της ΑΣΕ - ΠΑΜΕ  θα εκτιμηθεί απο τις άλλες παρατάξεις της αριστερής πλειοψηφίας στα πλαίσια της συνεργασίας τους!

Για το ίδιο θέμα δεν γίνεται να μην αναφερθούμε στην στάση του ανεξάρτητου υποψηφίου που με την ψήφο του στήριξε την αριστερή συμμαχία, παρέχοντας της άλλοθι .

Τέλος, περιμένουμε από τις  παρατάξεις της δήθεν «αριστερής πλειοψηφίας» και από τον ανεξάρτητο υποψήφιο να ενημερώσουν τους συναδέλφους κι εμάς, αν τα  μέλη του Δ.Σ. , που πρότειναν τη στάση εργασίας και τα πέντε μέλη που υπερψήφισαν την απόφαση αυτή, έκαναν χρήση της στάσης εργασίας για να διαμαρτυρηθούν στο χώρο διεξαγωγής των σεμιναρίων.

Σημείωση: Σας υπενθυμίζουμε ότι ο Πρόεδρος του Συλλόγου είναι υποχρεωμένος να υπογράφει τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου  ανεξάρτητα αν τις έχει ψηφίσει ή αν συμφωνεί μ΄ αυτές.

Σεχίδης Σάββας, δάσκαλος

Βερέτσος Κωνσταντίνος , δάσκαλος

Μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Αλέξανδρος Δελμούζος

Εκπρόσωποι της παράταξης «Προοδευτικά Ρεύματα Εκπαιδευτικών»