Σεχίδης Σάββας, δάσκαλος

Βερέτσος Κωνσταντίνος , δάσκαλος

Μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Αλέξανδρος Δελμούζος

Εκπρόσωποι της παράταξης «Προοδευτικά Ρεύματα Εκπαιδευτικών»

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ «ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΕΛΜΟΥΖΟΣ» ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΑΝΑΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ

Συναδέλφισσες , συνάδελφοι

Την Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017, έπειτα από πρόσκληση του Προέδρου του Συλλόγου, πραγματοποιήθηκε σε συναινετικό κλίμα έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου «Αλέξανδρος Δελμούζος» με μοναδικό θέμα την αναμοριοδοτηση των σχολικών μονάδων της περιοχής μας.

Τα «Προοδευτικά Ρεύματα Εκπαιδευτικών» κατέθεσαν πρόταση για παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Ανατολικής Αττικής και ταυτόχρονη στάση εργασίας, με μοναδικό αίτημα την επανεξέταση της αναμοριοδότησης των σχολικών μονάδων και την άρση των αδικιών που προκύπτουν από αυτήν. Η πρόταση μας καταψηφίστηκε από την ΑΣΕ ( ΠΑΜΕ- ΚΚΕ) και ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ (ΑΝΤΑΡΣΙΑ). Αναλυτικά επί των 5 παρόντων μελών η πρόταση έλαβε :

ΥΠΕΡ : 2 ψήφους των Προοδευτικών Ρευμάτων

ΚΑΤΑ : 3 ψήφους ( ΑΣΕ- ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ)

Στη συνέχεια από τις «ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ» προτάθηκε να γίνει συνάντηση του Δ.Σ. με την Διευθύντρια Εκπαίδευσης για το θέμα, την Δευτέρα 6-3-2017, χωρίς παράσταση διαμαρτυρίας και στάση εργασίας!.. Η πρόταση αυτή υπερψηφίστηκε από ΑΣΕ- ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ και καταψηφίστηκε από τα «Προοδευτικά Ρεύματα» (επιμείναμε στη δική μας πρόταση) και κατά συνέπεια έγινε απόφαση του Συλλόγου. Η ΑΣΕ πρότεινε σε περίπτωση που δεν γίνει αποδεκτή από τη Διοίκηση η πρόταση του Συλλόγου τότε να κλιμακώσουμε τη δράση μας (με παράσταση διαμαρτυρίας και στάση εργασίας).

Στη συνέχεια εξετάστηκε η αναλυτική πρόταση των «Προοδευτικών Ρευμάτων» για την αναλυτική μοριοδότηση των σχολικών μονάδων και υιοθετήθηκε ομόφωνα  στο σύνολο της με διόρθωση των προτεινόμενων μορίων μόνο για μια σχολική μονάδα. Η πρόταση αυτή θα κατατεθεί την Δευτέρα στην Δ/νση Ανατολικής Αττικής. Εδώ αξίζει να σημειώσουμε ότι είναι η ίδια πρόταση μας που είχε καταψηφιστεί στις 15/2/2017.

Συναδέλφισσες , συνάδελφοι

Δεν μπορούμε να μη σχολιάσουμε τα παρακάτω :

1. Την καταψήφιση της πρότασής μας για στάση και παράστασης διαμαρτυρίας από τις «αγωνιστικές» παρατάξεις του Συλλόγου μας.

2. Την παραδοχή από τους αναπληρωματικούς αιρετούς ότι υπερψήφισαν οι ίδιοι ή οι παρατάξεις τους την πρόταση της Διοίκησης (ομόφωνα) που τόσες αδικίες και ανισότητες δημιουργεί για τους εκπαιδευτικούς μέλη του Συλλόγου μας.

3. Την εμμονή να ρίχνουν τις ευθύνες στον Πρόεδρο και στο Δ.Σ. του Συλλόγου μας – μέλη του οποίου είναι!- καλύπτοντας πλήρως τη διοίκηση και το ΠΥΣΠΕ (στο οποίο μετέχουν)

4. Την τραγική ειρωνεία τα ίδια πρόσωπα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου μας να διαμαρτύρονται στην Δ/νση Ανατολικής Αττικής για μια απόφαση του ΠΥΣΠΕ πουκάποιοι από αυτούς  ως αναπληρωματικοί αιρετοί  ή οι παρατάξεις τους υπερψήφισαν στο Συμβούλιο βάζοντας « φαρδιά πλατιά» την υπογραφή τους.

5. Την απόλυτη ταύτιση απόψεων στο σύνολο των θεμάτων που απασχολούν το Δ.Σ.  από την αρχή της συγκρότησής του μεταξύ την ΑΣΕ ( ΠΑΜΕ- ΚΚΕ) και ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ (ΑΝΤΑΡΣΙΑ

Τελειώνοντας για την ιστορία και επειδή πολλά λέγονται να σας επισημάνουμε:

Την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου τα Προοδευτικά Ρεύματα έστειλαν πρόταση για την αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων του Συλλόγου μας με e-mail. Στην πρόταση υπήρχε κατάσταση μοριοδότησης για κάθε σχολική μονάδα ξεχωριστά.  Οι άλλες παρατάξεις πλην του ανεξάρτητου υποψήφιου την καταψήφισαν.

Τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου  ενημερωθήκαμε για την απαράδεκτη (με τις υπογραφές των αιρετών) απόφαση του ΠΥΣΠΕ Ανατολικής Αττικής.

Την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου με ανακοίνωσή μας καταγγείλαμε την απόφαση του ΠΥΣΠΕ.

Την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου καταθέσαμε ένσταση κατά της απόφασης.

Και τέλος στις 25 Φεβρουαρίου συγκαλέσαμε έκτακτο Δ.Σ.

Επιτέλους,  την Τρίτη 1 Μαρτίου 2017 , 15 ημέρες μετά την απόφαση του ΠΥΣΠΕ , και μετά από όλες τις παραπάνω ενέργειες των Προοδευτικών Ρευμάτων για το θέμα, εμφανίστηκαν με ανακοινώσεις τους οι αιρετοί και οι παρατάξεις τους κυρίως για να μας καταγγείλουν προσπαθώντας να συγκαλύψουν τις ευθύνες τους! Μάλιστα χωρίς να επισυνάψουν την απόφαση που ψήφισαν για ευνόητους λόγους. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Σεχίδης Σάββας, δάσκαλος

Βερέτσος Κωνσταντίνος , δάσκαλος

Μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Αλέξανδρος Δελμούζος

Εκπρόσωποι της παράταξης «Προοδευτικά Ρεύματα Εκπαιδευτικών»