Ενωμένοι Εκπαιδευτικοί και Προοδευτικά Ρεύματα δηλώνουν «Ανεξάρτητοι»

Στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σκοινί!     

Με μια ανακοίνωση κάλεσμα στην κινητοποίηση στης 5 Οκτώβρη τόσο η παράταξη των Ενωμένων Εκπαιδευτικών όσο και των Προοδευτικών Ρευμάτων προσπαθούν να εξαγνιστούν και να παρουσιαστούν ως ανεξάρτητοι χρησιμοποιώντας το κόλπο του φραστικού διαχωρισμού με τους συνδικαλιστές όλων των παρατάξεων στο ΔΣ της ΔΟΕ και του «συνδικαλιστικού κατεστημένου» όπως γράφουν. Άρα αυτοί είναι Ανεξάρτητοι!

Μπορούν εύκολα , όπως το συνηθίζουν, να παραπλανούν τους μη γνωρίζοντες αλλά ας δούμε την πραγματικότητα..

1ο  Γράφουν λοιπόν : «Οι συνδικαλιστές που είναι προσκείμενοι στον Σύριζα από τη μια, πανηγυρίζουν για τις υποσχέσεις -τα «θα» δηλαδή- του υπουργού Παιδείας ....»

Οι Ενωμένοι Εκπαιδευτικοί (ΕΕ) συμμετέχουν στην ΑΕΚΕ που εμφανιζόταν δήθεν ως ανεξάρτητη παράταξη. Το σήμα της ΑΕΚΕ βάζουν μαζί με το δικό τους. Συμμετέχουν στην ηγεσία της παράταξης. Μέλος των Ενωμένων Εκπαιδευτικών (μέλος ΔΣ του συλλόγου ΠΕ «Κ. Σωτηρίου» και πρώην εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ στο σύλλογο) είναι ο πανελλαδικός εκπρόσωπος της ΑΕΚΕ αποσπασμένος από πέρσι στο ΙΠΕΜ ΔΟΕ (Ινστιτούτο Παιδαγωγικών Μελετών)

Από τον Σεπτέμβριο του 2018 ανακοινώθηκε η ένωση της ΑΕΚΕ με την επίσημη παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ την ΕΡΑ και πλέον η ενιαία «ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕ , Μέτωπο Δημοκρατικών-Προοδευτικών-Ανεξάρτητων Κινήσεων», αποτελεί την κυβερνητική παράταξη στη ΔΟΕ με συμμετοχή στην αντίστοιχη κυβερνητική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στην ΑΔΕΔΥ.

Αν οι Ενωμένοι Εκπαιδευτικοί ισχυριστούν  ότι διαφωνούν με την επιλογή της ενοποίησης (ΑΕΚΕ – ΕΡΑ /ΣΥΡΙΖΑ) θα πρέπει να μας εξηγήσουν : Γιατί ο εκπρόσωπος της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στο ΙΠΕΜ της ΔΟΕ συνεχίζει να είναι το στέλεχος των Ενωμένων Εκπαιδευτικών και δεν έβγαλε ούτε δήλωση διαφωνίας και αποχώρησης από την παράταξη του Σύριζα ούτε παραιτήθηκε από εκπρόσωπος της. Γιατί εκπρόσωπος των Ε.Ε. συμμετέχει από την Ανατ. Αττική στο ψηφοδέλτιο του ΚΥΣΠΕ της «ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ».(ΕΡΑ+ΑΕΚΕ)

Πολιτική με αρχές....! Μπορείς να καταγγέλλεις τους συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ και να συμμετέχεις στην παράταξή τους!!!

2ο Στην ανακοίνωσή τους καταγγέλλουν τους συνδικαλιστές- υποστηρικτές του ΚΙΝ. ΑΛ. και του ΠΑΣΟΚ αλλά και της ΝΔ και θυμούνται τις σχέσεις τους με τους Λοβέρδο - Χριστοφιλοπούλου και με τους υπουργούς της ΝΔ. Τους καταγγέλλουν για τους τότε «πανηγυρισμούς τους».

Δηλαδή καταγγέλλουν τους εαυτούς τους ;;;; (!) Τα βασικά στελέχη τόσο από τα Προοδευτικά Ρεύματα όσο και από τους Ενωμένους Εκπαιδευτικούς ήταν αυτοί που αποτελούσαν το ακροατήριο και την αυλή της Χριστοφιλοπούλου και της Διαμαντοπούλου. Συμμετείχαν ως στελέχη της ΠΑΣΚ στο 3ο συνέδριο της ΠΑΣΚ το 2011 με επίσημες προσκεκλημένες τις Χριστοφιλοπούλου και Διαμαντοπούλου!!! {1} Επίσης συμμετέχει στο κοινό ψηφοδέλτιο για το ΠΥΣΠΕ πρώην αιρετός στην Αν. Αττική - συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ. Όπως προκύπτει οι πρακτικές των χειροκροτητών των εκάστοτε υπουργών είναι κάτι περισσότερο από γνώριμες σ’ αυτούς που οι ίδιοι με τόσο πάθος εφάρμοσαν στο όχι και τόσο μακρινό παρελθόν!!!!

Ενωμένοι Εκπαιδευτικοί και Προοδευτικά Ρεύματα είναι η συνένωση του παλιού και νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού και έχουν το θράσος να μιλάνε για ανεξαρτησία.

Ωστόσο οι παλιές και οι συνεχιζόμενες για κάποιους σχέσεις με την εκάστοτε εξουσία θα ήταν δευτερεύον ζήτημα αν δεν αποτυπωνόταν και στο περιεχόμενο του συνδικαλισμού που ασκούν.

Ενδεικτικό της ταύτισης των θέσεών τους με την κατεύθυνση της πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας και των θέσεων των παρατάξεων της πλειοψηφίας της ΔΟΕ – παλιού και νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού -η θέση τους για τους διορισμούς, τα κριτήρια και τους αναπληρωτές.

Λένε στην ανακοίνωσή τους για το συγκεκριμένο θέμα : την πραγματοποίηση μόνιμων διορισμών για την κάλυψη όλων των αναγκών της δημόσιας εκπαίδευσης. Τίποτα άλλο!

Εμείς ρωτάμε: πόσοι είναι αυτοί οι διορισμοί ; θα τους καθορίσει μόνο του το Υπουργείο ;

Το συνδικαλιστικό κίνημα δεν πρέπει να έχει συγκεκριμένη θέση ; Οι 25000 αναπληρωτές πρέπει να γίνουν μόνιμοι ;

Συμφωνούν με το Διορισμό όλων των αναπληρωτών ΤΩΡΑ, αφού καλύπτουν αναγκαίες κενές θέσεις στην εκπαίδευση και αναπληρώνουν επί χρόνια τον εαυτό τους ; γιατί ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΝΕ ;

Γιατί κρύβουν τη θέση τους για τον τρόπο πρόσληψης  ;

Μήπως γιατί συμφωνούν με τα κριτήρια που λέει ο Γαβρόγλου, απαιτεί ο ΟΟΣΑ και είχε θεσμοθετήσει η Διαμαντοπούλου με τον ν 3848 ;

Μήπως γιατί συμφωνούν με την απροκάλυπτη ανακοίνωση του Γραμματέα της ΔΟΕ (ΑΕΚΕ) ο οποίος ως φερέφωνο του Υπουργείου υιοθετεί τους 3 άξονες κριτηρίων που  προκλητικά ανακοίνωσε ο Γαβρόγλου στις 5/10 και γράφει : «Αναμένουμε να δούμε αναλυτικά την πρόταση του Υπουργείου με τη βαρύτητα των κριτηρίων για κάθε ένα από αυτά»!!! ΑΝΑΜΟΝΗ ΛΟΙΠΟΝ.

Μήπως γιατί συμφωνούν με την πλειοψηφική θέση της ΔΟΕ ότι η προϋπηρεσία πρέπει να είναι «κυρίαρχο κριτήριο»; δηλαδή να υπάρχουν κι άλλα όπως άλλωστε λέει και ο Γαβρόγλου!!!

Αυτό ψήφισαν οι Εν. Εκπαιδευτικοί στο συνέδριο της ΔΟΕ με την ΑΕΚΕ, τη ΔΑΚΕ, τη ΔΗΣΥ και την ΕΡΑ. Θα μας πουν και τα Προοδευτικά Ρεύματα αν το ψήφισαν και ποια είναι  η θέση τους;

Αυτό σημαίνει ανατροπή των πινάκων που τώρα φτιάχνονται αποκλειστικά με την προϋπηρεσία και αυτό θα εμποδίσει κάποιους να δουλέψουν ακόμα και ως αναπληρωτές αφού το νέο σύστημα θα ναι το ίδιο και για τις προσλήψεις αναπληρωτών.

Καταγγέλλουν τις παρατάξεις της πλειοψηφίας της ΔΟΕ ενώ οι θέσεις τους ταυτίζονται!!!

Ο παλιός και ο νέος κυβερνητικός συνδικαλισμός  ΔΕΝ Παίρνει θέση ή κρύβει τη θέση του πίσω από γενικολογίες που επιτρέπουν να παίζονται παιχνίδια πίσω από την πλάτη των αναπληρωτών και όλων των εκπαιδευτικών. Να διευκολύνονται και να χωράνε οι θέσεις του Υπουργείου στα πλαίσια του «διάλογου» που ομνύουν!!! «Γνήσια υπεράσπιση των συμφερόντων των εκπαιδευτικών» !

Έτσι δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι το μόνο που τους απασχολεί είναι να επιτίθενται στους αιρετούς του ΕΝΩΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ / Παρεμβάσεις στην Αν. Αττική ΕΝΩ ΔΕ ΛΕΝΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ για το υπουργείο και τη διοίκηση.

Έτσι εξηγείται γιατί δεν έβγαλαν ούτε μία ανακοίνωση και δεν έκαναν καμία παρέμβαση κινητοποίηση, παρά τα καλέσματα των αιρετών, για τις λειτουργικές υπεραριθμίες, τις περικοπές κενών, τις μετακινήσεις μαθητών, τις συμπτύξεις τμημάτων, την μη απόδοση των κενών στην παράλληλη στήριξη, τη δυνατότητα να δηλώσουν σχολεία ηλεκτρονικά οι αναπληρωτές κλπ

ΥΓ. : Καλό θα ήταν αν εκτός από την δραστηριοποίηση στο FACEBOOK  εμφανίζονταν και στην πραγματική ζωή στους αγώνες απέναντι σ΄ αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις.

{1}https://paremvasilesvos.files.wordpress.com/2011/03/n040311.pdf