"Για την αποκατάσταση της αλήθειας"

Ως απάντηση στην παράταξη των Προοδευτικών Ρευμάτων και στα όσα ισχυρίζεται στην ανακοίνωση που κυκλοφόρησε στις 20/5 σε σχέση με την παρουσία του εκλεγμένου στο ΔΣ του Συλλόγου μας με την παράταξη της Α.Σ.Ε. στη συνέντευξη τύπου που οργάνωσε  η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων Μαθητών Αττικής για τα προβλήματα της παιδείας στην Αν.  Αττική έχουμε να επισημάνουμε τα εξής:

Α) Η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων Μαθητών Αττικής έγκαιρα μέσω μέιλ προσκάλεσε τα σωματεία των εκπαιδευτικών  Αθμιας και Βθμιας Εκπαίδευσης της Ανατολικής Αττικής να παραβρεθούν στη συνέντευξη τύπου που διοργάνωσε και να τοποθετηθούν πάνω στα καίρια προβλήματα που καθημερινά ταλανίζουν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Η συγκεκριμένη πρόσκληση στάλθηκε και στο προσωπικό μέιλ του προέδρου του Συλλόγου "Αλ. Δελμούζος"  Σ.Σεχίδη αλλά και στην Ηλ. Δ/νση του συλλόγου μας και αναρτήθηκε και στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας από την οποία και η παράταξη μας Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών ενημερώθηκε. Ο πρόεδρος του ΔΣ  εκλεγμένος με την παράταξη των Προοδευτικών Ρευμάτων πιστός στην «ακομμάτιστη» στάση, που πάντα επιδεικνύει, «έθαψε» την πρόσκληση μη ενημερώνοντας κανένα από τα μέλη του ΔΣ, όπως θεσμικά, δεοντολογικά και συναδελφικά, όφειλε να κάνει. Έδειξε για μια ακόμα φορά το πώς ο ίδιος και η παράταξη του επί της ουσίας αντιλαμβάνονται την κοινή δράση Γονέων- Εκπαιδευτικών απέναντι στα οξυμένα προβλήματα της Παιδείας.

Β) Ο συνάδελφος Γ.Γεωργίου παρευρέθηκε στην συνέντευξη τύπου ως εκπαιδευτικός Αθμιας Εκπαίδευσης στην Αν. Αττική με πάνω από 20 χρόνια υπηρεσίας σε σχολεία της Βθμιας και Αθμιας της Αν Αττικής εκπροσωπώντας την Α.Σ.Ε. και φυσικά σαν εκλεγμένος στο ΔΣ του Συλλόγου έχοντας και μια πιο γενική εικόνα της κατάστασης στα σχολεία της περιοχής. Στην τοποθέτηση του παρουσιάστηκε έτσι ακριβώς και ΔΕΝ ανέφερε ΠΟΤΕ ότι εκπροσωπεί το σύλλογο «Αλ. Δελμούζος». Πάνω σε αυτό και αν πράγματι σας ενδιέφερε η αποκατάσταση της αλήθειας  και όχι να δημιουργήσετε εντυπώσεις για μικροπαραταξιακά οφέλη, όπως συνηθίζετε το τελευταίο διάστημα, οφείλατε  να επικοινωνήσετε με την Ομοσπονδία.

Η αναφορά του ως εκπρόσωπο του Συλλόγου «Αλ. Δελμούζος» ήταν λάθος  εκ παραδρομής για το οποίο εμείς ως παράταξη δεν έχουμε ευθύνη. Μάλιστα, μόλις το εντοπίσαμε, επικοινωνήσαμε με την Ομοσπονδία, η οποία έστειλε σε όλα τα μέσα διορθωμένο δελτίο τύπου.

Γ) Τα τόσο «αυξημένα αντανακλαστικά» των Προοδευτικών Ρευμάτων και τα όσα απαράδεχτα με τόση ευκολία για τα μέλη της ΑΣΕ ξεστομίζουν κάθε φορά αποδεικνύουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ποιον θεωρούν πραγματικό τους αντίπαλο! Δείχνουν επίσης ότι αυτό που τους ενοχλεί είναι το ξεσκέπασμα της εδώ και χρόνια αντιεκπαιδευτικής πολιτικής που ακολουθείται από όλες τις κυβερνήσεις, που αναφανδόν στηρίζανε κάποτε, και η κοινή συμπόρευση εκπαιδευτικών και γονιών για την διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών μας.

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών στο Σύλλογο «Αλ. Δελμούζο» καταγγέλλει  τον πρόεδρο του συλλόγου Σ. Σεχίδη για την απαράδεκτη τακτική να αποκρύπτει και να μην ενημερώνει τα μέλη του ΔΣ για προσκλήσεις συμμετοχής σε εκδηλώσεις φορέων του γονεϊκού κινήματος εφαρμόζοντας  λογοκρισία   με βάση τα δικά του «ακομμάτιστα» κριτήρια. Τον καλεί να σεβαστεί το θεσμικό του ρόλο και τη λειτουργία του ΔΣ.  Καλεί επίσης τα μέλη από την παράταξη των Προοδευτικών Ρευμάτων που δημιούργησαν και διατηρούν λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής Δικτύωσης με παραπλανητικό τίτλο που παραπέμπει στο Σύλλογο να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν αναφέρουν την λέξη παραπλάνηση, αυθαίρετα κλπ, γιατί μόνο αυτοί ακολουθούν τέτοιες τακτικές.

Τέλος σε όσα αναφέρονται για κομματικές αποστολές και αναρριχήσεις σε κομματικές ιεραρχίες προφανώς τα γράφουν αναπολώντας οι παλαιότεροι τους σκληρούς αγώνες που έκαναν στον κομματικό μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΣΥ για μια θέση στον ήλιο ή τουλάχιστον στα έδρανα της ΔΟΕ κλπ. που όταν δεν μπόρεσαν να επικρατήσουν στο σκληρό εσωκομματικό ανταγωνισμό έστησαν δική τους παράταξη (Προοδευτικά Ρεύματα).