στο Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Αλέξανδρος Δελμούζος»

Καταδικάζουμε την κυβερνητική καταστολή στο αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο μαθητών -σπουδαστών- φοιτητών

Στις 16-4-2018 η Α.Σ.Ε.  κατέθεσε στο Δ.Σ. πρόταση ώστε να βγει ψήφισμα που να καταδικάζει τη βάναυση επίθεση με ρόπαλα, χημικά, δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης, που εξαπέλυσαν οι δυνάμεις της αστυνομίας ενάντια σε φοιτητές, μαθητές και εργαζόμενους στην αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση (που πραγματοποιήθηκε την ίδια μέρα) κατόπιν εντολής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και καλούσε στο μεγάλο Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Τρίτη 17/4/2018 στις 7μμ στο Σύνταγμα.

Η επίθεση έγινε όταν οι διαδηλωτές βρίσκονταν στο ύψος του αγάλματος Τρούμαν, άγαλμα - απολίθωμα του πιο μισητού πρόεδρου της Αμερικής, του προέδρου που έριξε δυο ατομικές βόμβες και σκότωσε 200 χιλιάδες ανθρώπους, το οποίο και πήγαν να αποκαθηλώσουν, σε μία συμβολική κίνηση καταδίκης του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, που από κοινού με Βρετανία και Γαλλία έκαναν την επέμβαση στη Συρία. Οι δυνάμεις καταστολής προχώρησαν σε προσαγωγές 3 ατόμων και στον τραυματισμό άλλων τριών, που κατέληξαν στο νοσοκομείο.

Η πλειοψηφία του ΔΣ, Προοδευτικά Ρεύματα και Ανεξάρτητος Υποψήφιος, (ο εκπρόσωπος από Μόνη Διέξοδος Η Ενότητα δεν απάντησε) καταψήφισε το κείμενο με τη δικαιολογία ότι πρόκειται για «κομματική -παραταξιακή διαμαρτυρία».

Αρνήθηκαν δηλαδή να καταδικάσουν τις πολεμικές ενέργειες στη Σύρια ξεπλένοντας ουσιαστικά τις βαρύτατες ευθύνες της κυβέρνησης που έδωσε γη και ύδωρ στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις συμμετέχοντας και μάλιστα με τα μπούνια, ενεργά και με αναβαθμισμένο ρόλο, στο νέο έγκλημα των ιμπεριαλιστών.

Κάνουν ότι δεν ξέρουν ότι αυτή η κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ παίζει το ρόλο του σημαιοφόρου του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην περιοχή προσφέροντας βάσεις, αεροπλάνα, υποβρύχια, πολεμικά πλοία, προσωπικό για τη φόρτωση των πυραύλων που εξαπολύθηκαν εναντίον της Συρίας. Κάνουν πως δεν άκουσαν ότι λίγες μέρες νωρίτερα αυτή η “αριστερή κυβέρνηση” συμφώνησε με τις ΗΠΑ για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων της Σούδας.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς με τη στάση τους να μην επιτρέψουν τη διαστρέβλωση της ιστορίας, να ανοίξουν τη συζήτηση στις σχολικές αίθουσες, στους μαθητές μας, στη νέα γενιά, για τις αιτίες και τους κινδύνους των ιμπεριαλιστικών πολέμων που φουντώνουν στη γειτονιά μας, να αποκαλύψουν όλους τους συνενόχους του νέου εγκλήματος, να απομονώσουν τη φασιστική Χρυσή Αυγή που σπέρνει δηλητήριο στις συνειδήσεις της νέας γενιάς.

Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ στη Συρία!

Καμία συμμετοχή της Ελλάδας στο μακελειό. Να μην παρασχεθεί καμία διευκόλυνση, σε έδαφος, νερό και αέρα!

Να κλείσουν οι Νατοϊκές βάσεις του θανάτου στη Χώρα μας!

Να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων!