Στο σύλλογο «Αλ. Δελμούζος»

 

 

Συνάδελφοι, σχετικά με την τελευταία ανακοίνωση-κάλεσμα  για τις 30/3 που απευθύνει η πλειοψηφία του ΔΣ (ψηφίστηκε από τα Προοδευτικά Ρεύματα και τον ανεξάρτητο υποψήφιο) θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε τα εξής:

Σε σχέση με την κινητοποίηση:

Συμμετέχουμε στο Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Παρασκευή 30 Μάρτη 13:30 στα Προπύλαια. Απαντάμε στην κυβερνητική κοροϊδία και τον εμπαιγμό του Υπουργείου, που δεν εξαγγέλλει άμεσα μόνιμους διορισμούς στην  εκπαίδευση.  Δε δεχόμαστε τα νέα σχέδια της κυβέρνησης που ανοίγουν τον δρόμο για απολύσεις, παλεύουμε ενωμένοι για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία.

  • Απαιτούμε εδώ και τώρα να πραγματοποιηθούν 25.000 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων, ώστε να καλυφθούν στοιχειωδώς οι ανάγκες των σχολείων!
  • Απαιτούμε εδώ και τώρα τη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών!
  • Εδώ και τώρα να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση που θα εξισώνει τα εργασιακά δικαιώματα των αναπληρωτών με αυτά των μονίμων με προτεραιότητα τις άδειες μητρότητας! Να παρθούν άμεσα μέτρα στήριξης των συμβασιούχων συναδέλφων για τη στέγαση, τη σίτιση και τη δωρεάν μετακίνησή τους!

Έχουμε τη δύναμη να τα καταφέρουμε. Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας, ο αγώνας αφορά τη μόρφωση, το μέλλον και τη ζωή της νέα γενιάς και αυτό είναι το μεγάλο μας όπλο. Το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, τα εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα, το μέλλον της νέας γενιάς θα κερδηθούν μόνο μέσα από την πάλη μας!

Σε σχέση με το άρθρο 33 του νόμου που ψηφίστηκε στη Βουλή σχετικά με τη Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή:

Η διάταξη που ψηφίστηκε δεν υλοποιεί το βασικό αίτημα που βρίσκεται και στην προμετωπίδα των διεκδικήσεων των εκπαιδευτικών σωματείων και των γονιών για «άμεση θεσμοθέτηση Δίχρονης, Δωρεάν Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής στο Νηπιαγωγείο με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας»!

Η υλοποίηση του αιτήματος αυτού μεταφέρεται σε βάθος τριετίας και συνδέεται άμεσα με τις δυνατότητες των Δήμων να το υποστηρίξουν με υποδομές, γι΄ αυτό και θεσμοθετείται η συμμετοχή των Δημάρχων σε γνωμοδοτική επιτροπή. Είναι αποκαλυπτικό ότι στην αιτιολογική έκθεση προβλέπεται μηδενική δαπάνη για την υλοποίηση του προγράμματος! Αντίθετα: δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη δημιουργία νέων υποδομών. Δεν προβλέπεται, ούτε για το επόμενο σχολικό έτος, κανένας μόνιμος διορισμός Νηπιαγωγών. Η πολιτική της κυβέρνησης οδήγησε σε ακόμα μεγαλύτερη υποβάθμιση του Νηπιαγωγείου. Συγχώνευσαν ήδη αρκετά Νηπιαγωγεία και προετοιμάζουν νέες συγχωνεύσεις.

Αλήθεια, στην Αν. Αττική, στα σχολεία του συλλόγου μας, υπάρχουν οι προϋποθέσεις να δεχθούν τα νηπιαγωγεία όλα τα νήπια-προνήπια τη στιγμή που όλοι γνωρίζουμε τις ελλείψεις που υπάρχουν σε κτήρια, υποδομές, χρηματοδότηση;

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εξαπατά γονείς και εκπαιδευτικούς.Το ζήτημα μετατίθεται στους Δήμους και κατ’ επέκταση στους ίδιους τους εργαζόμενους, το μπαλάκι ρίχνεται τελικά στους γονείς που θα κληθούν να πληρώσουν ξανά για τη λειτουργία της Δημόσιας Εκπαίδευσης μέσα από χαράτσια και ανταποδοτικά τέλη.

Ο κυβερνητικός συνδικαλισμός έδειξε για άλλη μια φορά το πρόσωπό του. Η πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΔΟΕ (ΔΑΚΕ, ΔΗ.ΣΥ., ΣΥΡΙΖΑ (ΕΡΑ–ΑΕΕΚΕ)), τοποθετήθηκε υπέρ των διατάξεων, δημιουργώντας το κατάλληλο άλλοθι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Στο σύλλογό μας τα Προοδευτικά Ρεύματα από κοινού με τον ανεξάρτητο υποψήφιο σε ρόλο που θα τον ζήλευε ακόμα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τοποθετήθηκαν υπέρ των διατάξεων, στηρίζοντας την κυβέρνηση, καλλιεργώντας αυταπάτες στους συναδέλφους.

Η θέση της ΑΣΕ παραμένει σταθερή:

Να παρθούν όλα τα  μέτρα, να δημιουργηθούν όλες οι προϋποθέσεις για την άμεση εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής.