στο Σύλλογο «Αλ. Δελμούζος»

Συνάδελφοι,

Πρόσφατα το ΔΣ του συλλόγου μετά από πρόσκληση της γραμματέας του και μέλος της Α.Σ.Ε. επισκέφτηκε το σχολείο στο οποίο υπηρετεί, προκειμένου να συζητήσει με το διευθυντή θέματα που άπτονται των συνδικαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων μας. Αφού η παρέμβαση του ΔΣ ολοκληρώθηκε και τα όποια ζητήματα υπήρχαν επιλύθηκαν, η παράταξη των Προοδευτικών Ρευμάτων πρότεινε με πρωτοφανή επιμονή να προβούμε σε ονομαστική καταγγελία του συγκεκριμένου διευθυντή. Στην πρόταση αυτή οι εκπρόσωποι της Α.Σ.Ε. στο ΔΣ (όπως και οι υπόλοιπες παρατάξεις που εκπροσωπούνται στο ΔΣ) απάντησαν ότι κατά τη γνώμη τους το θέμα έχει λυθεί, οπότε η ονομαστική καταγγελία δεν θα είχε κάποιο νόημα. Αυτή μας η τοποθέτηση «εξόργισε», όπως φάνηκε τους συναδέλφους των Προοδευτικών Ρευμάτων, οι οποίοι κυκλοφόρησαν τις προηγούμενες μέρες μια συκοφαντική ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλουν την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών ότι συγκαλύπτει την καταπάτηση συνδικαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων με στόχο να τα έχει καλά με τα στελέχη της εκπαίδευσης και συγκεκριμένα με τους διευθυντές των σχολείων στα οποία υπηρετούν τα μέλη της. Εγκαλούν ακόμα την ΑΣΕ για «υποκρισία και εμπαιγμό».

Συνάδελφοι,

από την αρχή μας προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση ότι η παράταξη των Προοδευτικών Ρευμάτων επέμενε να βγει καταγγελτική ανακοίνωση μετά από τη συγκεκριμένη συνάντηση και ενώ το θέμα για το οποίο έγινε η παρέμβαση του σωματείου είχε λήξει. Μήπως τελικά ο στόχος της συγκεκριμένης παράταξης ήταν από την αρχή άλλος; Άλλωστε από πότε η παρέμβαση του ΔΣ σε κάποιο σχολείο πρέπει να συνοδεύεται υποχρεωτικά και από ανακοίνωση - καταγγελία;

Όσο για το ποιος θέλει να τα έχει καλά με τα στελέχη της εκπαίδευσης, που με περίσσιο θράσσος κατηγορείται γι’ αυτό η ΑΣΕ, ας κοιτάξει κανείς τα ονόματα που φιγουράρουν τόσα χρόνια στα ψηφοδέλτια της συγκεκριμένης παράταξης. Εμείς, ως ΑΣΕ, έχουμε βγει ανοιχτά στους συναδέλφους και έχουμε εκφράσει την άποψή μας για το ρόλο των στελεχών εκπαίδευσης έχοντας κόψει εδώ και χρόνια τον ομφάλιο λόρο με τη διοίκηση και τα στελέχη της.

Είναι τουλάχιστον προκλητικό να εγκαλούνται οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ για υποκρισία (ότι αλλού αγωνίζονται και αλλού συμβιβάζονται). Πόσο μάλλον από δυνάμεις που έχουν τεράστιες ευθύνες για την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα το συνδικαλιστικό κίνημα γενικά αλλά και ειδικά στο σωματείο μας. Τόσα χρόνια πρώτα ως ΠΑΣΚ, μετέπειτα ως ΔΗΣΥ και τώρα ως δήθεν «ανεξάρτητοι» δεν έκαναν το παραμικρό για να οργανώσουν την πάλη των συναδέλφων απέναντι στα μικρά και μεγάλα προβλήματα της εκπαίδευσης. Αντίθετα, καθήλωσαν το σωματείο σε αδράνεια καταψηφίζοντας οποιαδήποτε πρόταση, πρωτοβουλία για αγωνιστικές κινητοποιήσεις με τους υπόλοιπους εργαζόμενους. Βέβαια ακόμα και αυτές που στηρίζουν με την ψήφο τους τις υπονομεύουν στην πράξη, αφού δεν παίρνουν κανένα μέτρο για την επιτυχία τους. Πρόσφατα είναι τα δείγματα γραφής τους μπροστά στην οργάνωση της πανεργατικής απεργίας στις 12 Δεκέμβρη αλλά και στην ψήφιση των μέτρων για την τρίτη αξιολόγηση που πέρασαν από τη Βουλή. Την ώρα που η κυβέρνηση καταργούσε το δικαίωμα στην απεργία, ψήφιζε την 30ωρη παραμονή στο σχολείο, τις συγχωνεύσεις, τον αποχαρακτηρισμό της ώρας σίτισης κ.α. τα Προοδευτικά Ρεύματα δεν συγκάλεσαν ούτε το προγραμματισμένο ΔΣ με τη δικαιολογία ότι ήταν η πρώτη εβδομάδα μετά τις γιορτές!!!! Μήπως δεν γνώριζαν τα μέτρα που ψηφίζονταν στη Βουλή ή τις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις από δεκάδες σωματεία και Ομοσπονδίες, ΕΛΜΕ και Συλλόγους;    

Συνάδελφοι,

Το πολιτικό και προσωπικό ήθος του καθενός είναι ευτυχώς κάτι που φαίνεται και αναγνωρίζεται, όση λάσπη και αν προσπαθούν να ρίξουν σε αυτούς που αγωνίζονται με συνέπεια στο πλευρό των εργαζομένων. Τους αφήνουμε στην κρίση κάθε συναδέλφου ..

Εμείς, ως Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδυτικών (το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ), δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να παλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις για την οργάνωση όλων των συναδέλφων, για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, για να βγουν επιτέλους οι εργαζόμενοι στο προσκήνιο διεκδικώντας όλα αυτά που μας ανήκουν.

Σας καλούμε να πάρετε μαζικά μέρος στην έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας την Τρίτη 6 Φλεβάρη στις 7μ.μ. στο 1ο ΔΣ Παλλήνης.