Το παρακάτω πλαίσιο απόφασης για πρόγραμμα δράσης κατατέθηκε στην τελευταία Τακτική Γενικής Συνέλευση στις 23/5/2018 από κοινού από τις παρατάξεις:

Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση

Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών

Πρωτοβουλία Ανεξάρτητων Εκπαιδευτικών Π.Ε.

Πλαίσιο απόφασης για πρόγραμμα δράσης

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ βαδίζοντας στα πολιτικά χνάρια όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων υλοποιεί κατά γράμμα τα μνημόνια που επιβάλλουν ΔΝΤ –Ε.Ε.. Το αφήγημά της για έξοδο από τα μνημόνια δεν είναι τίποτε άλλο παρά λήψη νέων μέτρων που ερημώνουν τη χώρα και φτωχοποιούν τον λαό. Στην εκπαίδευση μπαίνει συν των άλλων σε εφαρμογή η κακόφημη εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ. Το ΠΔ79/2018, το νέο νομοσχέδιο για τις δομές, οι συγχωνεύσεις τμημάτων και σχολείων, το 30ωρο, η κατάργηση του δάσκαλου του ολοήμερου, η αλλαγές στα αναλυτικά προγράμματα στην Α/θμια, οι υπεραριθμίες, η πολιτική της αδιοριστίας και οι απολύσεις αναπληρωτών-συμβασιούχων, η αξιολόγηση-χειραγώγηση-αποτίμηση καταφέρουν βαρύ κτύπημα στα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών.

-          Όχι στο νέο νομοσχέδιο για τις δομές. Να μην περάσει.

-          Να καταργηθεί το Π.Δ. 79

-          Όχι στις απολύσεις αναπληρωτών – συμβασιούχων. Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών. Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί. Ίσα δικαιώματα αναπληρωτών με τους μόνιμους.

-          Καμία αξιολόγηση – χειραγώγηση, όχι στην κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών.

-          Καμιά συμμετοχή στις τριμελής επιτροπές που φτιάχνονται στα πλαίσια του ΠΔ 79 για τον έλεγχο και τις μετακινήσεις των μαθητών στα σχολεία. Διαγραφή από το Σύλλογο όσων εξακολουθήσουν να συμμετέχουν παρά την απόφαση του συλλόγου .

• Να γίνει Γενική Συνέλευση του συλλόγου το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη για να παρθούν αποφάσεις για απεργιακές κινητοποιήσεις στην κατεύθυνση της κλιμάκωσης.
  • Ο σύλλογος «Αλ. Δελμούζος» να κάνει όλες τις ενέργειες και να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα (απεργία-αποχή) ώστε κανείς συνάδερφος να μη συμμετέχει σε καμιά διαδικασία αξιολόγησης-αυτοαξιολόγηση και να μην γίνουν συνεδριάσεις προγραμματισμού εκπαιδευτικών δράσεων και έργου στα πλαίσια των σχολικών συμβουλίων.
  • Ο σύλλογος «Αλ. Δελμούζος» να επιδιώξει συνεργασία με άλλους συλλόγους πρωτοβάθμιας και ΕΛΜΕ ώστε από κοινού να παλέψουν για την υλοποίηση των αποφάσεών τους.
  • Να σταλεί γράμμα προς τους γονείς στην αρχή της νέας σχολικής χρονιάς.
  • Η γενική συνέλευση της ΔΟΕ και το ΔΣ της ομοσπονδίας να πάρουν ξεκάθαρη θέση ενάντια στην αξιολόγηση – χειραγώγηση – αποτίμηση-προγραμματισμό του εκπαιδευτικού έργου της συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
  • ΔΟΕ και ΑΔΕΔΥ να καλέσουν ξεκάθαρα σε απεργία- αποχή από όλες τις διαδικασίες αξιολόγησης, να παρθούν αποφάσεις για απεργιακές κινητοποιήσεις.
  • Το συνέδριο της ΔΟΕ να αποφασίσει κύκλο Γενικών Συνελεύσεων πανελλαδικά με ολομέλεια προέδρων το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη για να αποφασίσει απεργιακές κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις στην κατεύθυνση της κλιμάκωσης.