ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών καταγγέλλουν τη Δ/ντρια Εκπ/σης Αν. Αττικής γιατί αρνήθηκε να δώσει άδεια για να γίνει γενική συνέλευση του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. «Αλ. Δελμούζος» με τη δικαιολογία πως άδεια θα δίνεται μόνο όταν θα υπάρχει εκλογική διαδικασία! Όμως έδωσε απλόχερα συνδικαλιστικές άδειες στους υποψήφιους των εκλογών που διοργάνωσε το υπουργείο για αιρετούς στα ΠΥΣΠΕ, στηρίζοντας, φυσικά, τις διαδικασίες που ελέγχονται από το υπουργείο και την κυβέρνηση, των οποίων την πολιτική εφαρμόζει πιστά. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση για να διασφαλίσει τη συμμετοχή «στις εκλογές της», έκλεισε για μια μέρα τα σχολεία σε όλη τη χώρα.

Η απόφαση της Δ/ντριας Εκπ/σης Αν. Αττικής κινείται στα πλαίσια του πνεύματος των πολιτικών επιλογών τόσο των προηγούμενων όσο και της τωρινής κυβέρνησης να χτυπήσουν τα σωματεία των εργαζόμενων με κάθε τρόπο και αποτελεί ταυτόχρονα άλλη μια άσκηση υπερβάλλοντος ζήλου από μέρους της. Αποτελεί επίσης προάγγελο της επίθεσης που ετοιμάζεται στα συνδικαλιστικά κεκτημένα και δικαιώματα του λαού.

Μπορεί σε αυτή τη φάση να επιλέγεται η τακτική να χτυπηθεί η λειτουργία των σωματείων περιορίζοντας τις δυνατότητες να συνεδριάζουν με μαζικούς όρους, όμως, όπως όλοι γνωρίζουν με βάση τις δημόσιες δηλώσεις της κυβέρνησης, το επόμενο διάστημα μέσω νέου συνδικαλιστικού νόμου ετοιμάζεται σοβαρό χτύπημα στα σωματεία των εργαζομένων. Για να μπορέσει να προχωρήσει η επίθεση στα δικαιώματα του λαού που έχει και έκταση και βάθος, πρέπει να σαρωθεί κάθε δυνατότητα των εργαζόμενων να συζητούν και να οργανώνουν την πάλη τους.

Αξιομνημόνευτη είναι στάση όλων του μελών του ΔΣ του Δελμούζου, που ενώ ρίχτηκαν με ζήλο στην εκλογές για μια θέση στον ναό της συνδιοίκησης και της συνδιαλλαγής των ΠΥΣΠΕ-ΚΥΣΠΕ, δεν έχουν βρει ως σήμερα τίποτα να πουν για την άρνηση της Δ/ντριας Εκπ/σης να δώσει άδεια για να γίνει Γ.Σ. του σωματείου, όπως γίνονταν όλα τα προηγούμενα χρόνια και ήταν κεκτημένο του κλάδου μας. Είναι άλλο ένα δείγμα του πώς αντιλαμβάνονται τα μέλη του ΔΣ τη λειτουργία και τον ρόλο του σωματείου.

Αυτή την περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη μια πρωτοφανή επίθεση στο χώρο της α/θμιας εκπ/σης. Αδιοριστία, υπεραριθμίες, μετακινήσεις, υποταγή του διδακτικού στο εργασιακό ωράριο, ελαστικοποίηση εργασιακών σχέσεων, πλεόνασμα ωρών που θα οδηγήσουν σε νέες υπαραριθμίες, διάλυση του ολοήμερου κλπ αποτελούν κάποιες πτυχές τη επίθεσης που θα πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις. Τώρα πρέπει να συσπειρωθούμε γύρω από τα σωματεία, να συζητήσουμε και να οργανώσουμε την πάλη μας. Όλοι πρέπει να στηρίξουμε τα σωματεία, όλοι να είμαστε στις γενικές συνελεύσεις. Με τη συμμετοχή μας στις Γ.Σ. μπορούμε να κουρελιάσουμε τις αποφάσεις της διοίκησης και να οργανώσουμε αγώνες που να διεκδικούν νίκη.

Όλη στην έκτακτη ΓΣ. την Τρίτη 8/11 στις 7μμ στο 1ο Δ.Σ. Παλλήνης

Να συζητήσουμε, να οργανώσουμε την πάλη μας!

Με σωματεία όπλα των εργαζομένων!

6/11/2016

Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών