ΑΠ : 186                                               15-11-2010

Για την παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου στην ΑΣΟΕΕ από αστυνομικές δυνάμεις

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Αλ. Δελμούζος» καταγγέλλει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την επιχείρηση της ελληνικής αστυνομίας στις 11-11 στην ΑΣΟΕΕ. Το πανεπιστημιακό άσυλο έχει κατακτηθεί με αγώνες και είναι αδιαπραγμάτευτο. Αποτελεί πρόκληση η αναίτια επίθεση των ΜΑΤ μέσα στο πανεπιστήμιο εναντίον φοιτητών   που διαμαρτύρονταν για ένα εσωτερικό θέμα της σχολής τους ( την απόφαση της συγκλήτου για κλείσιμο της σχολής μέχρι της 17 Νοεμβρίου). Αποτέλεσμα της επίθεσης των ΜΑΤ ήταν ο τραυματισμός και η προσαγωγή φοιτητών, όπως οι ίδιοι καταγγέλλουν.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι ,

Εμείς οι εκπαιδευτικοί γνωρίζουμε πως στόχος της κυβέρνησης είναι η περικοπή των δαπανών στη δημόσια εκπαίδευση και η εκχώρηση της σε ιδιώτες . Τα πανεπιστήμια και τα νηπιαγωγεία αποτελούν τα φιλέτα που ήδη έχουν βγει στη βιτρίνα .

Η αναίτια επίθεση στους φοιτητές της ΑΣΟΕΕ αποτελεί την αρχή της προσπάθειας εγκαθίδρυσης ενός καθεστώτος τρομοκρατίας σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα με στόχο να περιορίσει τις αντιδράσεις της στα σχέδια της κυβέρνησης για εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης.

 

Έξω η αστυνομία από τα πανεπιστήμια , το άσυλο είναι αδιαπραγμάτευτο .

Δωρεάν δημοσιά παιδεία για όλα τα παιδιά.

Ο Πρόεδρος                                                                       Ο Γεν. Γραμματέας

Σάββας   Σεχίδης                                                                 Κώστας Βερέτσος