Εκτύπωση

                            

ΠΑΛΛΗΝΗ : 6/11/2019                                                                     ΠΡΟΣ

ΑΠ: 177                                                                           ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ , ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΩΝ

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Παλλήνης

Γενική Συνέλευση 08.30 π.μ. – 14.00

Ώρα έναρξης ψηφοφορίας 14:00 και λήξη 18:30 μ.μ.

Σύμφωνα με το καταστατικό του Συλλόγου και της Δ.Ο.Ε. δικαίωμα του «εκλέγειν και εκλέγεσθε» στις αρχαιρεσίες έχουν μόνο τα εγγεγραμμένα μέλη του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Αλέξανδρος Δελμούζος» (μόνιμοι, αναπληρωτές και μειωμένου ωραρίου) που υπηρετούν στα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία αρμοδιότητας του πρώην 3ου Γραφείου Π.Ε. της Διεύθυνσης Π.Ε. Αν. Αττικής. Για να αποκτήσει κάποιος την ιδιότητα του μέλους του Συλλόγου και για να έχει το δικαίωμα του «εκλέγειν και εκλέγεσθαι» θα πρέπει να έχει εγγραφεί μέλος του Συλλόγου καταβάλλοντας τη συνδρομή του.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

1. ΜΟΝΙΜΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ Π.Ε. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗ.

Οι συνάδελφοι αυτοί θα συμπληρώσουν «Υπεύθυνη Δήλωση – Εξουσιοδότηση» με την οποία θα δηλώνουν ότι επιθυμούν να είναι μέλη του Συλλόγου Αλέξανδρος Δελμούζος και θα εξουσιοδοτούν τον εκκαθαριστή μισθοδοσίας να κάνει τη σχετική παρακράτηση της συνδρομής των 30 Ευρώ από το μισθό του σε τρεις δόσεις των 10 Ευρώ ( Φεβρουάριος, Μάρτιος, Απρίλιος). Χωρίς να καταβάλουν χρήματα την ημέρα αυτή εισέρχονται και παραδίδουν την «Υπεύθυνη Δήλωση – Εξουσιοδότηση» στην Εφορευτική Επιτροπή και ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα.

2. ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ

Για τους συναδέλφους μας αναπληρωτές το σύστημα μισθοδοσίας τους δεν επιτρέπει την αυτόματη παρακράτηση της συνδρομής (ακόμη κι αν υπήρχε έγγραφη εξουσιοδότησή τους). Με απόφαση του το Δ.Σ. του Συλλόγου έχει μειώσει τη συνδρομή τους στα 15 ευρώ (από τα οποία και τα 15 κατατίθενται στη ΔΟΕ). Οι αναπληρωτές θα πρέπει να εγγραφούν μέλη του Συλλόγου την ημέρα αυτή καταβάλλοντας τη συνδρομή τους. Για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα θα πρέπει να επιδείξουν στην εφορευτική επιτροπή την απόδειξη πληρωμής.

5. . ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΜΕΙΩΜΕΝΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ

Οι συνάδελφοι αυτοί, με απόφαση του το Δ.Σ. του Συλλόγου, δεν καταβάλλουν συνδρομή. Θα συμπληρώσουν την «Υπεύθυνη Δήλωση – Εξουσιοδότηση» με την οποία θα δηλώνουν ότι επιθυμούν να είναι μέλη του Συλλόγου Αλέξανδρος Δελμούζος. Την ημέρα αυτή εισέρχονται και παραδίδουν την «Υπεύθυνη Δήλωση – Εξουσιοδότηση» στην Εφορευτική Επιτροπή και ασκούν το Εκλογικό τους δικαίωμα.

4. ΜΟΝΙΜΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΕΛΜΟΥΖΟΥ ΜΕ ΑΠΟΣΠΑΣΗ

Για τους μόνιμους συνάδελφους όλων των ειδικοτήτων οι οποίοι εργάζονται σε σχολεία του «Δελμούζου» με απόσπαση από άλλο ΠΥΣΠΕ της χώρας δεν υπάρχει η δυνατότητα να γίνει παρακράτηση συνδρομής από τη μισθοδοσίας τους αφού μισθοδοτούνται από άλλη Δ/νση Όσοι από αυτούς θέλουν να γίνουν μέλη του Δελμούζου και να συμπεριληφθούν στους εκλογικούς καταλόγους ώστε να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στο Σύλλογο μας, θα πρέπει να καταβάλουν τη συνδρομή τους στο Δελμούζο.

Σε κάθε περίπτωση δεν είναι δυνατό να ψηφίσει κανείς συνάδελφος στο Δελμούζο αν δεν ίναι μέλος του και αν δεν έχει καταβάλει συνδρομή στο Σύλλογο. Αυτό γίνεται γιατί για κάθε συνάδελφο που ψηφίζει στο Σύλλογο μας, καταβάλλεται στη ΔΟΕ το σχετικό ποσό. Όπως καταλαβαίνετε ο σύλλογος δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να καταβάλει ποσά τα οποία δεν έχει εισπράξει.

5. ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Σύμφωνα με το καταστατικό της ΔΟΕ (άρθρο 39 παρ.6) όλοι οι συνάδελφοι πρέπει να είναι «μέλη ενός μόνο Πρωτοβάθμιου Σωματείου». Όποιος όμως συνάδελφος από αυτούς δεν είναι μέλος κάποιας ΕΛΜΕ και επιθυμεί να εγγραφεί και να ψηφίσει στο Δελμούζο θα πρέπει να πληρώσει τη συνδρομή του ώστε να γίνει μέλος του συλλόγου μας. . Για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα οι συνάδελφοι αυτοί θα πρέπει να επιδείξουν στην εφορευτική επιτροπή την απόδειξη πληρωμής.

6. ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ Ή ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΝΕΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ

Σύμφωνα με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας οι επικεφαλής παρατάξεων ή οι μεμονωμένοι συνάδελφοι που επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για τις εκλογές ανάδειξης νέου Δ.Σ. του Συλλόγου μας μπορούν να καταθέσουν τις υποψηφιότητές τους μέχρι και την Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019 ,έως και τις 20.00 ,στο e-mail του Συλλόγου. Υπενθυμίζουμε ότι δικαίωμα υποψηφιότητας , σύμφωνα με το καταστατικό, έχουν όλοι οι εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων οι οποίοι :

Α) εργάζονται στα δημοτικά και νηπιαγωγεία ευθύνης του συλλόγου μας και οποιαδήποτε σχέση εργασίας (μόνιμοι - αποσπασμένοι - αναπληρωτές κτλ )

Β) είναι μέλη του Συλλόγου, να έχουν δηλαδή εκπληρώσει τις ταμειακές τους υποχρεώσεις (συνδρομή) στο Σύλλογο. Οι παρατάξεις να φροντίσουν ώστε οι υποψήφιοί τους να είναι μέλη του Συλλόγου ακολουθώντας την παραπάνω διαδικασία).

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η κατάθεση των υποψηφιοτήτων είναι απαραίτητο να γίνει από τους εκπροσώπους των παρατάξεων με αποστολή e-mail του ψηφοδελτίου (λογότυπο- υποψήφιοι) στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Συλλόγου. Το ψηφοδέλτιο θα περιλαμβάνει το λογότυπο, το επώνυμο και το όνομα  (με πεζά γράμματα) των υποψηφίων.

7.ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

Για να μην ταλαιπωρηθούν οι συνάδελφοι θα λειτουργήσουν 4 εκλογικά τμήματα χωρισμένα με αλφαβητική σειρά.

Στα ψηφοδέλτια βάζουμε μέχρι 7 σταυρούς για το Δ.Σ. και μέχρι 3 για την Ελεγκτική Επιτροπή

Ψηφίζουμε με αστυνομική ταυτότητα καταθέτοντας ταυτόχρονα την «Υπεύθυνη Δήλωση» ή την απόδειξη πληρωμής.

8.ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ

Για τις Εφορευτικές Επιτροπές θα χρειαστούν 9 συνάδελφοι . Όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να είναι μέλη των Εφορευτικών Επιτροπών θα πρέπει να το δηλώσουν μέχρι την Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019, στα μέλη του Δ.Σ. ή να στείλουν e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Τα μέλη των εφορευτικών θα πρέπει να είναι μέλη του Συλλόγου. Αν οι ενδιαφερόμενοι είναι περισσότεροι θα γίνει κλήρωση. Ο Σύλλογος αποζημιώνει συμβολικά τους συναδέλφους των εφορευτικών επιτροπών.

9.ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ – ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ

Έπειτα από αίτηση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας χορηγήθηκε, από τη Δ/νση Π.Ε. Εκπαίδευσης, άδεια μίας (1) ημέρας, την Τετάρτη 27-11- 2019, στα μέλη του Συλλόγου για την άσκηση των συνδικαλιστικών τους δικαιωμάτων ( συμμετοχή στη Γ.Σ. και στις εκλογές).

Η άδεια αυτή χορηγείται για ειδικό σκοπό (συμμετοχή στην Γ.Σ. και στις εκλογές) και μόνο για τα εγγεγραμμένα μέλη του Συλλόγου και για το λόγο αυτό οι εφορευτικές επιτροπές θα χορηγούν βεβαίωση συμμετοχής σε όσους συναδέλφους το επιθυμούν για κάθε νόμιμη χρήση. Όσοι δε συμμετέχουν ή δεν είναι μέλη του Συλλόγου είναι υποχρεωμένοι να βρίσκονται στο σχολείο τους.

ΠΡΟΣΟΧΗ

Την ημέρα της Γενικής Συνέλευσης ο Ταμίας του Συλλόγου θα βρίσκεται, στο χώρο για να κάνει εγγραφές μελών ώστε να ενημερωθούν οι εκλογικοί κατάλογοι.

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

 

Η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή όλων μας στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσής μας ενισχύει τις δυνατότητες του κλάδου να πάρει σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον των δικαιωμάτων μας, των διεκδικήσεων και των αγώνων μας. Η μαζική συμμετοχή μας δείχνει τη δύναμή μας, την απαίτησή μας να διεκδικήσουμε λύσεις σε όλα τα προβλήματα και την αποφασιστικότητά μας να στηρίξουμε την συλλογική μας δράση.

 

Φτάνει πια η κοροϊδία!!!

Όλοι στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας για να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε συλλογικά την οργάνωση του αγώνα μας!

 

Ο Πρόεδρος                                                                        Ο  Γεν. Γραμματέας

Σάββας    Σεχίδης                                                                 Κώστας Βερέτσος