Παλλήνη : 23 -9 – 2019                                                                         ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ

Αριθμ. Πρωτ. :   173                                                                               ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

Η Δ.Ο.Ε. επιλέγει να επικοινωνεί , να συνδιαλέγεται, να ενημερώνει και να συναποφασίζει με τη Δ/νση Ανατολικής Αττικής αγνοώντας τον τοπικό Σύλλογο « Αλέξανδρος Δελμούζος¨ που είναι μέλος της

Όπως ομολογεί ξεκάθαρα η Δ.Ο.Ε. στην απόφαση της με Αρ. Πρωτ. 84 -10/9/2019 και θέμα «Διάθεση χρηματικού ποσού για το Ειδικό Δημοτικό & Νηπιαγωγείο Νταού Πεντέλης Ραφήνας» η Ομοσπονδία είχε συνεχή «επικοινωνία» με τη Δ/ντρια Εκπαίδευσης Π.Ε. Ανατολικής Αττικής για τον τρόπο διάθεσης του χρηματικού που συγκεντρώθηκε από προσφορές Συλλόγων και Ομοσπονδιών «για την ενίσχυση των πυρόπληκτων» θύματα της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι. Δυστυχώς, αυτό που προβληματίζει, είναι πως ποτέ δεν υπήρξε καμιά ανάλογη επικοινωνία με τον τοπικό Σύλλογο «Αλέξανδρος Δελμούζος», που είναι μέλος της Ομοσπονδίας, και ποτέ δεν ζητήθηκε η γνώμη του για το θέμα.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. προτιμά να επικοινωνεί, να συνδιαλέγεται, να συναποφασίζει και να ενημερώνει μόνο τη Διοίκηση και όχι τον τοπικό Σύλλογο Εκπαιδευτικών «Αλέξανδρος Δελμούζος», για θέματα που αφορούν την περιοχή ευθύνης του, τις σχολικές μονάδες, τους εκπαιδευτικούς , τους μαθητές και τους γονείς της περιοχής Συλλόγου, αν και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα τις ανάγκες όλων των παραπάνω.

Είναι πράγματι ντροπή για τις παρατάξεις που εκπροσωπούνται στο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε, να ακολουθούν τέτοιες πρακτικές, ακόμη και για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα, να αντιμετωπίζουν, δηλαδή, τους Συλλόγους, μέλη της Ομοσπονδίας, με μοναδικό κριτήριο παραταξιακές προτιμήσεις και σκοπιμότητες, παραγκωνίζοντας τους Συλλόγους που δεν τους «ελέγχουν» κομματικά και παραταξιακά.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας στην τοποθέτησή του στην τελευταία Γ.Σ. της ΔΟΕ ανέδειξε το θέμα θέτοντας ερωτήματα. Τόνισε πως παρά τη δέσμευση της Δ.Ο.Ε. με την υπ. Αρ. Πρωτ. 817-30/7/2018 ότι «το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με απόλυτη διαφάνεια θα ανακοινώσει όλα τα ποσά που θα κατατεθούν καθώς και τη χρήση τους, αναλυτικά» ένα χρόνο μετά καμιά ενημέρωση δεν υπήρχε. Δεν θα σταθούμε σε οικονομικά στοιχεία αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να αναφέρουμε ότι ούτε στην τελευταία ανακοίνωση αναφέρεται το συγκεκριμένο ποσό που συγκεντρώθηκε που απλά χαρακτηρίζεται «σημαντικό». Σίγουρα όμως θα έχουν ενημερώσει και γι΄ αυτό τη Δ/ντρια Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής.

Επιπλέον, δυστυχώς, η Δ.Ο.Ε. παρά τη δέσμευσή της στην πρώτη ανακοίνωσή της, ότι δηλαδή «αναλαμβάνει όποια πρωτοβουλία είναι αναγκαία για την ενίσχυση των πληγέντων συναδέλφων μας και των μαθητών μας» καμιά τέτοια ενέργεια δεν έγινε μέχρι και σήμερα, ούτε καμιά τέτοια πρόθεση προκύπτει από την τελευταία της ανακοίνωση για την οικονομική ενίσχυση των πυρόπληκτων συναδέλφων μας που έχασαν τις κατοικίες από τη φονική πυρκαγιά όπως των μαθητών μας και των οικογενειών τους, κάτι που έκανε έμπρακτα ο Σύλλογός μας από την πρώτη στιγμή.

 

Σχετικά ( κάντε κλικ στους παρακάτω συνδέσμους) :

 

ΔΟΕ (10-9-2019) : Διάθεση χρηματικού ποσού για το Ειδικό Δημοτικό & Νηπιαγωγείο «Νταού Πεντέλης» Ραφήνας

 

ΔΟΕ (30-7-2018) : Ανακοίνωση για την ενίσχυση των πυρόπληκτων

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                            Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΕΧΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ                                                                               ΚΩΝ/ΝΟΣ   ΒΕΡΕΤΣΟΣ