Εκτύπωση

Παλλήνη: 29-11-2016                                                                           Προς όλους

                                               Αριθμ.Πρωτ.: 105                                                                            τους συναδέλφους μας                      

Για τα εγκαίνια του 7ου Δημοτικού Σχ.Γέρακα και την παρουσία

του επιτρόπου Οικονομικών της Ε.Ε

Ο επίτροπος Οικονομικών της Ε.Ε. Πιέρ Μοσκοβισί, φτάνει στην Αθήνα  στις 27/11 για διήμερη επίσκεψη. Σκοπός του  να εξασφαλίσει ότι θα κλείσει η συμφωνία για τη Β΄ αξιο-  λόγηση που θα φέρει νέα βάρβαρα,αντιλαϊκά μέτρα που θα προστεθούν στα προηγούμενα  των 3 μνημονίων  που έχουν ψηφίσει όλα τα κόμματα της αστικής διαχείρισης.

Τεράστια πρόκληση για γονείς,εκπαιδευτικούς, μαθητές, για όλους τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα αποτελεί το γεγονός ότι στο πρόγραμμα της επίσκεψης του η κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει συμπεριλάβει και τα εγκαίνια του διδακτηρίου του 7ου Δημοτικού Σχολείου Γέρακα.

Αποτελεί εμπαιγμό  ο εκπρόσωπος των δανειστών, το πολιτικό προσωπικό  των ευρωπαϊκών μονοπωλίων και της διακρατικής ιμπεριαλιστικής ένωσής τους να  καλείται να εγκαινιάσει ένα σχολείο. Ένα σχολείο που κατασκεύαστηκε μέσω Σύμπραξης Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα (ΣΔΙΤ)

Αυτοί που έκλεισαν τον Οργανισμό Σχολικών Κτηρίων (ΟΣΚ) που κατάργησαν και συγχώνευσαν πάνω από 2500 σχολεία, αύξησαν τους μαθητές σε 27 και 30 ανά τμήμα, κόβουν χιλιάδες ώρες διδασκαλίας και αφήνουν χιλιάδες κενές θέσεις εκπαιδευτικών.Αυτοί, προηγούμενες και σημερινή κυβέρνηση,  που εφαρμόζουν την πολιτική της ΕΕ και του ΟΟΣΑ στην παιδεία, που καταδικάζουν χιλιάδες μαθητές να κάνουν  χρόνια τώρα μάθημα σε κοντέινερς, χωρίς προαύλια και υποδομές δείχνουν ξεκάθαρα πώς αντιμετωπίζουν την Παιδεία και στο θέμα της σχολικής στέγης .

Σα μια τεράστια μπίζνα, ένα πεδίο κερδοφορίας για το κεφάλαιο ένα ακόμη βήμα στην ιδιωτικοποίηση της Παιδείας. Με το 90% της επένδυσης από τα Ευρωπαϊκά Ταμεία οι μεγαλοκεφαλαιούχοι ανάδοχοι –επενδυτές αναλαμβάνουν για 25 χρόνια με δαπάνη του Δημοσίoυ μετά την παράδοση του σχολείου την συντήρηση,φύλαξη και εκμετάλλευση  των σχολείων βάζοντας τους δικούς τους όρους για το ποιος, πότε, και πώς θα τα χρησιμοποιεί.

Καλούμε εκπαιδευτικούς,γονείς και μαθητές να αντιδράσουμε δυναμικά απέναντι σε αυτή την πρόκληση

ΟΛΟΙ έξω από το σχολείο (Αισώπου 11Β, Γέρακας),

την Τρίτη 29 Νοέμβρη στις 13.30 να φωνάξουμε

Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ

ΕΞΩ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

  Ο Πρόεδρος                                                                        Ο  Γεν. Γραμματέας

Σάββας    Σεχίδης                                                                 Άγγελος   Πούλος